Parker Hannif, üretici olarak en iyi kalitede üretimi sağlamak, malzeme dayanıklılığını/ sağlamlılığını arttırmak ve genel verimliliği iyileştirmeyi içerir.

IIoT YOLUYLA KULLANIM ÖMRÜ UZAR

IIoT sadece birbirinden farklı yapıda ve tedarikçilerin sistemlerini birbirine bağlamakla ilgili olamayıp; veri yorumlayabilmeyi basite indirgeyen, akıllı işlevselliği kullanabilme yolu ile de makineyi iletişim kurma konusunda daha etkili hale getirmesi ile öne çıkar.

YENİLİKÇİ ORTAKLIKLAR İLE YENİ BİR LEVEL

Uzun zamandır, imalat makinelerindeki hareket ve kontrol teçhizatlarının, hidrolik aktüatörün konumu ya da kapı açık mı kapalı mı? Gibi basit faktörlerle ilgili olduğunu gözlemliyoruz. Şimdi yeni bir level atlıyoruz ve bakım personeli makinede sıra dışı bir şey olup olmadığına dair durum belirlemesi yapabiliyor. Dahili zekâ, bağlanabilirlik ve kontrol sağlayan otomasyon çözümleri sunmak için hidrolik, pnömatik ve elektro-mekanik uzmanları imalat makinesi müşterileri ile daha fazla ortaklık kuruyor. Bu ortaklıkların amacı makineler ve fabrikalar tarafından toplanan verinin doğru ve etkili bir şekilde analiz edilmesini sağlamaktır. İmalat makineleriyle ilgili örnekleme yaparsak; delme, burgulama, frezeleme ve taşlama gibi tüm imalat işlemlerinin merkezinde “mil” olduğunu görüyoruz. Öncelikle anlaşılması gereken makinenin kilit noktasını oluşturan milin dönüş hızını, güç, tork, titreşim ve sıcaklık gibi fiziksel değişkenleri ile beraber birlikte nasıl etkileşim kurduklarını anlayabilmek. Çünkü İmalat makinesinin performansı, bu veriler tam olarak çözüldüğünde en iyi seviyeye getirilebilir ve IIoT yoluyla kullanım ömrü uzatılabilir.

Kısaca, önleyici ve öngörücü bakım algoritmalarının gelişebilmesi açısından başta hidrolik, elektro-mekanik ve pnmatik teknolojisine ilişkin derin bilgi birikimi ihtiyacı vardır. Bu anlamda IIoT sadece farklı yapıda tedarikçilerin birbirleri ile sistemlerini bağlamakla mükellef değildir. Öncelikle veri yorumlamayı sadeliğe indirgeyen akıllı işlevselliği kullanarak, mevcut makineyi iletişim kurabilme noktasında daha yetkin pozisyona getirmektedir. Motorların ve aktüatörler (kas gücü), akıllı kontrolle (beyin) en başarılı şekilde birleştirilmesi birçok avantajıda beraberinde sunar. Daha basit, daha kolay, daha etkili otomasyon ve hep daha, en iyisi imkânı.

TALEP BÜYÜYOR

Akıllı kontrol sistemleri için duyulan ihtiyaç birçok sektöre yayılmaya hızla devam etmektedir. Yelpaze sektör bazlı birbirinden çok farklı ihtiyaçları da ne yazık ki beraberinde getirmektedir. Mesela; deneysel, laboratuar bazlı bilim uygulamaları temiz bir ortamda hassas kontrol ister. Diğer yandan ise taşımacılıkta kullanılmakta olan test teçhizatları ve dinamolar genellikle daha az hassaslık isterken, zorlu şartlarda daha uzun çalışma süreci arz edebilmektedir.

Bu noktada, IIoT yalnızca sensörlerle sınırlı kalmamaktadır. Müşterinin sorunsuz ve nitelikli hizmet verebilmek için öncelikli hedef, uygulamasını anlamak ve şirketine ihtiyacı olan esas tüm bilgileri vermek için bu işlemde nasıl bir arayüz kullanılabileceğine karar vermeyi gerektirir. Parker gibi tedarikçiler ile çoklu teknoloji uzmanlığı ve de işlemlere akıllı işlevsellik entegre etme becerileri sayesinde, IIoT projelerine kaçınılmaz, artı değerler katabilmektedirler.

PARKER HANNIFIN CORPORATION

Parker, kontrol ve hareket teknolojilerinde dünya lideri olan bir Fortune 250 firması olup, 100 yıldır şirket olarak; endüstriyel , mobil ve havacılık sektörlerindeki müşterilerini başarıya taşımaktadır. 61 yıl üst üste hissedarlarına ödediği yıllık temettülerde artışa gidebilmeyi başarmıştır.

2007 yılında kurulan Parker Türkiye, kuruluşunun 10. yılında Polonya, Çekya, Macaristan ve Rusya’nın da aralarında bulunduğu, 28 ülkenin sorumluluğunu devralarak Parker Merkez ve Doğu Avrupa Satış Şirketi (SC CEE) adı altında daha güçlü ve deneyimli ekibi ile daha nitelikli sistem ve ürün çözümleri sağlamaktadır. Parker SC CEE, tek bir tedarikçiden sağlanabilecek en verimli geniş ürün yelpazesine sahip kontrol ve hareket sistemleri tedarikçisidir.