Ahmet Şennaz ve Taner Özten tarafından, Arsanmak Makine yatırım ortaklığı ile kurulmuş olan, kendini mobilite ve hat sonu çözümleri alanında odaklayan LARS robot teknolojileri, depo ve lojistikte insansız çalışmanın önünü açıyor ve mevcut palet lojistiğini otonomlaştırıyor.

LARS AMR ROBOTLARLA SINIRLAR KALKIYOR

Arsanmak Makine’nin 30 yıllık tecrübesini yenilikçi robotik alanında uygulayan ve Endüstri 4.0 çözümleri geliştiren şirketin ürün yelpazesinde, 500-1500 kg yük skalasında değişen AMR robotlar ve forklift bulunmaktadır. LARS Robot’un AMR teknolojisi; doğal lazer, QR kod navigasyon ya da hibrit navigasyon teknoloji çözümleri sunmakla birlikte, LiDAR teknolojisi ve kameraları kullanarak etrafındaki nesne ve çizimleri algılayıp bunların üzerine durma, hareket etme veya engelin etrafından dolaşma gibi yazılım yetenekleri geliştirmektedir. LARS AMR robotlarda herhangi bir mesafe ve tarama alanı sınırlaması olmadığı için fabrikada herhangi bir noktaya gönderilebilir; asansör ile farklı katlara binebilir ve inebilir.

LARS AMR robotların en sık karşılaştığı üretim transferi uygulaması konveyör transferleridir. Robotun binlerce metrekare büyüklüğündeki fabrikalarda her noktaya ulaşabildiği düşünülünce, AMR teknolojisi konveyör yatırımlarına göre uygun maliyetlidir. LARS Robot’un intralojistik çözümleri arasında palet transferleri, metal arabaların transferleri, doly vb. transferler bulunmaktadır. Hizmet verdiği sektörler güneş paneli üretim, otomotiv, gıda, ilaç, üçünçü parti lojistik, tekstildir.

DEPO VE ÜRETİM LOJİSTİĞİ ÇÖZÜMLERİ

KIZILDENİZ’DEKİ KRİZ TÜRK İHRACATÇISINA AVANTAJ SAĞLAYABİLİR KIZILDENİZ’DEKİ KRİZ TÜRK İHRACATÇISINA AVANTAJ SAĞLAYABİLİR

E-ticaret ve perakende elleçleme uygulamaları ile LARS Trafik Yönetim Programı, ürünleri, perakende bazında AMR robotlar ile depolar ve bunları sipariş hazırlama süreçlerindeki operatörlerin önüne sipariş yönetim programından emir geldiği anda hazırlar. Goods to Person (Ürünü operatöre transfer) konseptinde fullfilment süreçleri için en ideal yöntem çok sayıda robotun sahada ayrı ayrı ürünleri bulup getirmesi olduğu için, LARS robot bütün dünyada olan yönetimi Türkiye‘deki müşterileriyle buluşturmakta kararlıdır. Buna ek olarak birçok depo işleten firmanın klasik dikey raflarda hali hazırda paletleri ve depoları bulunmaktadır. LARS robot teknolojileri olarak bu firmalar için platform Person to Goods konsepti ile müşteri sepetlerini raflar arasında gezdirerek, AMR robotun taşıdığı ürünler, önce meydan sipariş hazırlama alanına daha sonra sevkiyat alanlarına transfer edilebiliyor.

Operatörün yürüme mesafesi azalıyor, toplanması gereken ürünlerdeki hata azalıyor ve üretim süreçleri insansız ve daha hızlı yapılabiliyor. Ek olarak dünyada bir ilk olan ASRS sistemleri yerine robotları raflara doğrudan tırmandırarak üretim ile depoyu doğrudan entegre eden patentli tasarımı ile LARS Robot, Türkiye’deki bütün depo sahibi firmalara özel çözümler sunmaktadır.