1994 yılında %100 Türk sermayesi ile kurulmuş olan ve Türkiye’nin her köşesine dağıtım hizmetleri veren posta işletmesi Kuryenet, dağıtım sektörüne birçok yeniliği getiren ve bugün sektörde kullanılmasına öncülük eden bir firma olmayı sürdürüyor. Barkod ile gönderi takibini geliştiren ilk Türk firması olan Kuryenet, ayrıca kimlik tespiti, randevulu teslimat, imza, kişiye özel teslimat gibi uygulamaların sektörde yaygınlaşmasında başrolü oynamış ve anlık gönderi takibi ile raporlama sistemleri konusunda sektöründe fark yaratmıştı.

TÜRKİYE'NİN İLK AVRUPA'NIN EN BÜYÜK ROBOT SORTER SİSTEMİNİ DEVREYE ALDI

2012 yılında akıllı otomasyon teknolojilerini sistemine entegre eden Kuryenet, son olarak Tuzla'da bulunan tesisinde robot sorter projesini de devreye alarak bugün %99’luk otomasyon oranını yakaladı ve bu sistemleri halen geliştirmeye devam ediyor.

Kuryenet'in devreye aldığı son projesi Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük robot sorter sistemi olma özelliği taşıyor. Çin merkezli robotik otomasyon sistemleri geliştiricisi Libiao ve Türkiye'deki temsilcisi Lodamaster, Kuryenet için Avrupa’nın en büyük robotik sistemlerini üretti.

GLOBELİNK ÜNİMAR TUZLA’DA YENİ DEPOSUNU AÇTI GLOBELİNK ÜNİMAR TUZLA’DA YENİ DEPOSUNU AÇTI

Dünya genelinde kendi sektörlerinde 6. olan, Avrupa’da ise 2. olarak kurulan sistem, büyüklük anlamında Avrupa’nın en büyük sistemi olma özelliğine sahip.

SİSTEMİN SAATLİK TOPLAM KAPASİTESİ 85.000 ADET

Poşetleme, kişiselleştirme, eşleme ve etiketleme sistemlerine sahip olan tesisin, standart bir hizmet için saatte 20.000 adet gönderiyi işleme kapasitesi bulunuyor. Tasnifleme işlerinde kullanılan; dağıtımı ebatlarına ve niteliklerine göre ayıran sorter sisteminin, küçük dağıtımları ayrım kapasitesi saatte 45.000 adet. Makine toplamlarına bakıldığında ise saatlik toplam kapasitesi 85.000 adet. Poşet olarak adlandırılan dağıtımlarda kullanılan makinelerin saatlik toplam kapasitesi 9.000 adet iken yine koliler için ayrım kapasitesi saatlik 10.000 adete ulaşıyor.

721 adet şut, 5 yükleme noktası, otomatik barkod okuma sistemi ve 120 adet AMR'nin (Autonomous Mobile Robot) yazılım ile birbirine bağlandığı sistemin doğruluk oranı %99.9'dan fazla. 4 dakikada tam şarj olan AMR'lerin 10 kilograma kadar ürün taşıma kapasitesi bulunuyor.

Sistemin genel yapısına bakıldığında Kuryenet tesisi; sorter teknolojileri, crossbelt teknolojileri, paketleme/poşetleme teknolojileri, konveyör ve en son agv/amr robotik teknolojileri kullanılan bir makine parkına sahip.