Seksenin üzerinde değişik yapıda, yüz yirminin üzerinde değişik renk ve desende mermer rezervi bulunan ülkemizde, “ekmeği taştan çıkarmak” deyimi artık yerini “ekmeğini katma değerli üretimle kazanmak” şeklinde evriliyor. Zira sadece mermeri çıkartarak ihraç etmek yerine onları teknolojik nimetlerden de yararlanarak işleyerek ihraç etmek, hem firesiz ve hatasız, hem de hassas ve çok yüksek katma değerli kazanımlar sağlıyor. 

Bu ay “Doğaltaş ve Mermer Sanayi” kapak konumuz özelinde, ocaktan çıkan her türlü mermeri son zerresine kadar ekonomiye kazandırmaya odaklanmış oyunculardan Alimoğlu Mermer’in yakın dönem yatırımlarını mercek altına aldık.

Afyonkarahisar’nın ilk mermer üreticisi olan ve müşterilerinin kaliteli mermer taleplerini yıllık 750 bin metrekare fabrika, 100 bin metreküp ocak kapasitesi ve yaklaşık 200 personeliyle karşılayan Alimoğlu Mermer, son dönemde hem ocakları hem de fabrika bünyesinde yenilemelere imza atarak, yeni hat yatırımları yaptı; böylece hem üretim kapasitesini hem de verimliliklerini artırdı. Detayları, Alimoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Sami Alimoğlu ile yaptığımız röportajdan inceleyebilirsiniz. 

Eylül sayımızı, Ağır Sanayi alanındaki yatırımlara ve bu alandaki çözümlere, sektöre yön veren isimlerle yapılan röportajlara, sektörün gündemine ulaşmak isteyenler için hazırladık.