20-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen ST Endüstri Zirveleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Depolama ve İntralojistik Çözümleri Zirvesi, Robot Yatırımları Zirvesi, Proses Otomasyonu Zirvesi, Endüstri 4.0 Zirvesi, Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ve Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi olmak üzere 6 zirvenin bir arada gerçekleştiği organizasyona katılım hayli yüksekti.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Depolama ve İntralojistik Çözümleri Zirvesi’nde ise birbirinden değerli konuklar sahnede yaptıkları sunumlarla ziyaretçilerle bir araya geldi. Fuar katılımcılarından olan Alba Makina Akıllı Depolama Sistemleri Direktörü Can Albayrak’ın “Klasik Bir Depodan Akıllı Depoya Geçiş Hikayesi” sunumu dinleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.

MEGA DEPO KİRALAMALARI 2023 YILINDA DÜŞÜŞE GEÇTİ MEGA DEPO KİRALAMALARI 2023 YILINDA DÜŞÜŞE GEÇTİ

EMKO ELEKTRONİK OTOMATİK DEPO PROJESİNİN DETAYLARINI PAYLAŞTI

1969 yılında temeli atılan Alba Makina, minimum alanda maksimum depolama hacminin ve alanının yaratılmasını sağlayan dikey karusel ve dikey lift gibi otomatik dikey depolama sistemlerinin 2000’li yılların başından itibaren Türkiye'deki ilk ve tek üreticisi olarak konumlanıyor.

Üretmiş oldukları ürünlerin depolama faaliyetinin olduğu her sektörde kullanılabilir olduğuna dikkat çeken Can Albayrak, “Bugün müşterilerimizin arasında, makine imalat sektöründen otomotiv sanayine, tekstil sektöründen havalimanlarına, sağlık sektöründen savunma sanayine kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren firma bulunmaktadır.” dedi.

Sunumunda Emko Elektronik şirketine yaptıkları proje hakkında detaylara yer veren Albayrak, endüstriyel elektronik ekipmanlar üreticisinin kendilerine sürekli kapasite artışı sebebiyle yeni ve modern bir fabrika ve depo ihtiyacıyla geldiklerini söyleyerek, çok çeşitli bir ürün yelpazesine sahip olan şirketin deposunda yaklaşık 10 bin kalemlik malzeme bulunduğu bilgisini paylaşarak, üretim kapasitesinde yüzde 75 oranında artış elde ettiklerini söyledi. 

Albayrak, müşterisinin deposunda ve üretim iş akışında yaşadığı problemleri depoda yeterli alan olmaması, depo için planlanabilecek boş alanların ileride kapasite artışı sebebiyle üretim için rezerve edilmesi, mevcut sipariş toplama hızı ve yönteminin üretim montaj hattını beslemesinin imkansız olması ve yeni binanın çok katlı olması ve her katta farklı bir üretim bölümü olması olarak özetledi. 

Müşterinin ihtiyaçlarını bu şikayetler üzerinden değerlendirdiklerini söyleyen Albayrak, inşaat öncesi planlamanın ardından fabrikanın kaba inşaatı sonrası kuruluma başladıklarını ve 4 adet Alba Dikey Lift makinenin projeye entegrasyonu sonucu elde ettikleri performans çıktılarını dinleyicilerle paylaştı. 

PROJE SONUNDA YÜZDE 85 ALAN KAZANCI SAĞLANDI

4 adet Alba Dikey Lift ile 40 metrekare taban alanında 840 metrekare depolama alanı ve 193 metreküp depolama hacmi yarattıkları bilgisini paylaşan Albayrak, ayrıca deponun kapladığı taban alanının 300 metrekareden 40 metrekareye düşürülerek yüzde 85 alan kazancı sağlandığını söyledi.

Albayrak ayrıca proje sonunda vardiya başına 4000 satıra varan sipariş toplama kapasitesine ulaşıldığını ve Alba Dikey Lift makinenin ergonomik standartlara uygun çalışma koşulları yarattığını söyledi.