Endüstri 4.0 dünyasının beklentilerine uygun olarak, vizyoner üretim tesisleri, kesintisiz üretim adına makina ve ekipmanlarından veriler topluyor, onları analiz programları ile anlamlı birer bilgi haline getiriyor ve arızaların ne zaman olabileceğini tahminlemenin de ötesinde yapay zeka yazılımları ile sıfır duruşlu üretime doğru hızla yol alıyorlar.

Hızlı tüketim sektöründe 30 yılı aşkın deneyimiyle hijyen, ev bakım ve temizlik kağıtları kategorilerinin önemli oyuncusu olan Hayat Kimya da bu vizyon ile hareket eden firmalardan bir tanesi. Temizlik- Hijyen - Kozmetik kapak konusunu ele aldığımız Nisan sayımızda markalarını temizlik kağıtları sektöründe dünya çapında farklılaştıracak bir Endüstri 4.0 projesinden bahseden Hayat Kimya Türkiye Genel Müdürü Enes Çizmeci, “Temizlik kağıdı üreten dev makinalarda, en büyük verim kaybı, kağıt kopmasından kaynaklanan 40-45 dakikalık üretim ve zaman kaybından kaynaklanır. Kağıt üretiminde elde ettiğimiz 1.2 milyar veride, yaklaşık 964 farklı parametrenin değişimlerini analiz ediyoruz. Üzerinde çalıştığımız yapay zeka projesi tamamlandığında, makinalar alt ve üst limitler içerisinde çalışırken dahi yaşanan anomaliler tespit edilebilecek. Yani, kağıt kopmadan, makina durmadan, sorun olacağı anlaşılıp, giderilip, üretim devam edebilecek. Bu, dünyada dahi örneği görülmemiş bir uygulama” dedi. Röportajlara ilgili detaylara ve bu alanda çözüm sunan markalara kapak bölümünden ulaşabilirsiniz.

Endüstri 4.0 dünyasında yaşanan gelişmeleri, yeni çözümleri ve başarılı uygulamaları da sizler için derledik.

***

Bu yıl endüstrinin zirveleri adres değiştirdi. Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Robot Yatırımları Zirvesi 20-21-22 Ekim 2020 tarihlerinde Viaport Marina Expo Center Tuzla’da profesyonel ziyaretçilerle buluşacak. Lütfen ajandanıza not edin…