Kazan ve basınçlı kaplarda dünya ölçeğinde üst sıralarda bir ticaret hacmine sahip olan Türkiye, ısıtma kazanlarında dördüncü sırada yer alırken, endüstriyel kazanlarda da ise sürekli ilk 15 içerisinde yer alıyor. Üretimde yoğun CNC makina teknolojilerinin kullanıldığı kazanlar, artık online izlenerek üretimdeki aksaklıkların önüne kolayca geçiliyor. Basınçlı kaplar sektörünü ele aldığımız 2020’nin bu ilk sayısında; üç ayrı fabrikasında buhar kazanları, buhar jeneratörleri, kızgın yağ kazanları, kızgın su ve kalorifer kazanları, ekonomizerler, degazörler, hidrafor ve genleşme tankları, akümülasyon tankları, tek/çift serpantinli boyler, buffer tankları ve yakıt tankları üreten Wenta Şirketler Grubu’na konuk olarak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ekber Çakar’dan üretim süreçleri için gerçekleştirdikleri son dönem yatırımlarını konuştuk. Çakar, kazanlarını online izleyerek arıza risklerini minimize ettiklerini söyledi. Detayları kapak bölümü içeriğinden inceleyebilirsiniz. 

• • •

Gelelim makina sektörünün gündemine… Ticaret Bakanlığı İhracat Ana Planı kapsamında stratejik sektörler arasında konumlandırılan makina sektörü, geçen ay Makina İhracatçıları Birliği (MAİB) organizasyonuyla düzenlenen Makina Sektör Çalıştayı’nda buluştu. Çalıştayda konuşan MAİB Başkanı Kutlu Karavelioğlu, “Ülkemizin hedef ülkelerde ve potansiyeli yüksek ürün gruplarında beklenen ihracat artışını bütün ülkelerde ve sektör genelinde de yakalayabilirsek 2030 yılında 4,5 trilyon dolara ulaşması beklenen dünya makina ihracat pazarından 63,3 milyar dolar pay alabiliriz” dedi. 

Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Başkanı Fatih Varlık ise Türkiye sanayisi için üretimi elzem ve stratejik olan takım tezgahlarının üretimi için ‘Fraunhofer Innovation Clusters (Almanya)’, ‘Industrial Technology Research Institute (ITRI) (Tayvan)’ ve ‘Cluster for Advanced Manufacturing (AFM Cluster) (İspanya)’ gibi başarılı örnekler baz alınarak, üretilecek ekipman ve makinalar bazında uzmanlaşmış özel profesyonel kümelenme yapılandırmasının oluşturulması gerektiğini açıkladı. 

• • •

Endüstriye yönelik yayıncılık, fuarcılık, ajans, radyo ve uydu televizyon şirketlerinden oluşan Endüstri Medya Grup olarak, Aralık 2019 itibariyle Altunizade’deki yeni binamıza taşındık. Bundan böyle yeni adresimizde paydaşlarımıza daha da yakından hizmet vermeye devam edeceğiz.