Ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın en büyük üreticileri arasında ilk beşte yer alan Kastamonu Entegre, kent merkezinde yer alan tesisini yaklaşık 125 milyon avroluk yatırım ile organize sanayi bölgesine (OSB) taşıyacak.

YONGAPAN ADIYLA BİLİNEN TESİSİN TAŞINMA İŞLEMLERİ 2023 YILINDA TAMAMLANACAK

Kastamonu‘da 1971 yılında üretim faaliyetlerine başlayan Kastamonu Entegre, şu an sektöründe dünyanın 5. büyük üreticisi konumuna yükselmiş durumda. Yongapan olarak bilinen ilk üretim tesisini ise şehir merkezinin içerisinde kalması nedeniyle ise organize sanayi bölgesine (OSB) taşıma kararı aldı.

Kastamonu Entegre’nin OSB‘deki yeni tesisine taşınma işlemlerinin 2023 yılında tamamlanması beklenirken, yeni tesis ile birlikte 100 kişilik bir istihdam imkanı da sağlanmış olacak. Fabrikanın toplantı salonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Kastamonu Entegre Direktörü Enüs Koç, Kastamonu Entegre’nin Türkiye’den dünyaya açılan global bir marka olduğunu dile getirirken yatırımları ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

"YONGA LEVHA ÜRETİM KAPASİTEMİZİ YILLIK 500 BİN METREKÜPE ÇIKARACAĞIZ"

Kastamonu Entegre 125 Milyon Avroluk Yatırımla Tesisini OSB'ye Taşıyor

Kastamonu Entegre’nin sektörel ilk yatırımının yonga levha tesisi olduğunu belirten Kastamonu Entegre Direktörü Enüs Koç şunları dile getirdi: “53 yıllık üretim tecrübemizin ve sektördeki ilk yatırımımızın simgesi olan yonga levha tesisimiz, yıllık 260 bin metreküp üretim kapasitesiyle hizmet vermekteydi. Tesisimizin kapasitesini, iç pazar taleplerini de göz önünde bulundurarak artırmaya karar verdik. 125 milyon avro düzeyinde bir yatırımla yonga levha tesisimizi, MDF tesisimizin de yer aldığı OSB’ye taşıyacağız. Böylece tek lokasyonda entegre bir çatı oluşturmakla kalmayacak hem de yonga levha üretim kapasitemizi yıllık 500 bin metreküpe çıkarmış olacağız.”

İHRACATIN METALİK YILDIZI ADÖKSAN CEO’SU AJDA ŞENER OLDU İHRACATIN METALİK YILDIZI ADÖKSAN CEO’SU AJDA ŞENER OLDU

"AMACIMIZ YERLİ ÜRETİCİLERİN İHTİYAÇLARINA DAHA HIZLI YANIT VEREBİLMEK"

Türkiye’deki ihracat sektörüne ham madde sağlamak ve iç pazarın ihtiyacını karşılamak amacıyla yatırım yaptıklarını dile getiren Koç, “Amacımız yerli üreticilerin ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verebilmek, yeni üretim teknolojileriyle desteklediğimiz üretim kapasitemizi artırabilmek ve teslimat sürelerimizi daha da kısaltabilmek. Bu yatırımlar bizi küresel rekabette daha ileriye taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Balıkesir, Tarsus, Kastamonu, Gebze, Samsun ve Adana’da; yurt dışında ise Romanya, Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan ve İtalya’da tesislerinin bulunduğunu söyleyen Koç, “Kastamonu Entegre'nin, 20 yılı aşkın süredir devam eden yurt dışı yatırımlarıyla ağaç bazlı panel sektöründe dünyada en büyük beşinci, Avrupa’da ise dördüncü üreticisi olmuştur” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi