Stil Spor, zemin çözümlerindeki başarısı ile öne çıkan bir marka. Spor alanlarına ve çocuk oyun parklarına anahtar teslim çözümler sunan firma, bugüne kadar birçok prestijli projenin tercihi oldu. Firmanın bu başarısında ürün kalitesi kadar profesyonel hizmet anlayışının da rolü büyük. Stil Spor’un çalışmalarını, Genel Müdür Peyzaj Yüksek Mimarı Orçun Şimşek ve Teknik Müdür İnşaat Mühendisi A. Serdar Özcan ile konuştuk. 

Stil Spor’un çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Orçun Şimşek: Stil Spor, 2014 yılında İstanbul’da ben ve ortağım İnşaat Mühendisi A. Serdar Özcan tarafından kuruldu. Peyzaj, rekreasyon, çocuk parkı, çevre güvenlik sistemleri, zemin kaplama sistemleri ile halı saha, basketbol sahası, tenis kortu ve anahtar teslimi spor tesisi yapımı alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Spor alanları kapsamında yapılacak zemin çalışmalarında anahtar alt yapı çalışmaları da yapıyoruz. Ayrıca EPDM zemin kaplamaları üretimi yapan bir Malezya firmasının Türkiye distribütörüyüz. Sektörde uzun süre edindiğimiz tecrübe ile müşterilerimize en doğru çözümü sunuyoruz. Ortağım Serdar Bey’in inşaat mühendisi, benim peyzaj mimarı ve de ekibimizin işinde profesyonel olması nedeniyle müşterilerimize profesyonel bir hizmet veriyoruz. 

EPDM Zemin Kaplama ürününüzün kullanım alanları hakkında bilgi verir misiniz?

Orçun Şimşek: EPDM, spor alanları ve çocuk parkları için geliştirilmiş, alt yapısı SBR kauçuk ile hazırlanan ve açık alanlarda, oyun parklarında, profesyonel veya amatör sportif alanlarda kullanılan bir kaplama malzemesidir. Darbe emme ve esnek yapısı sebebiyle düşmeye bağlı yaralanmaları önlediği için güvenlidir. Bu özelliği sebebiyle EPDM özellikle çocuk oyun alanları için idealdir. Ayrıca EPDM farklı renk seçenekleri nedeniyle tasarım açısından görsel zenginlik sunmasının yanı sıra UV ışık haslığı ve aşınmaya karşı dayanıklıdır. Yüzey pürüzlü oluşundan kaymayı engeller. Öte yandan drenaj özelliği nedeniyle EPDM üzerinde su birikmesine imkan vermez. İki bölümden oluşan EPDM zemin kaplamalarının alt kısmında SBR kauçuk yer almaktadır. SBR, kullanılmış otomobil lastiklerinin geri dönüşümünden elde edilmesi nedeniyle çevreci bir malzemedir. Bu malzemeyi Türkiye’deki geri dönüşüm firmalarından tedarik ediyoruz. 

Akrilik Zemin Kaplama ürününüzün özelliği nedir?

Serdar Özcan: Akrilik zemin kaplamanın üretimini ortağı olduğumuz bir firmayla birlikte Türkiye’de yapıyoruz. Kullanım amacına bağlı olarak özel olarak tasarlanmış açık ve kapalı alanlarda kullanılabilen, estetik, dekoratif, hijyenik kaydırmaz hava koşullarına, ısı farklılıklarına, yoğun yaya trafiğine ve kimyasallara dayanıklı olan akrilik zemin kaplaması bisikleti ve yürüyüş yollarında ve spor alanlarında profesyonel bir malzeme olarak kullanılmaktadır. Akrilik zemin kaplamaları, Uluslararası ITF (International Tennis Federation) Sertifikasına sahiptir. Bu ürünümüz de birçok projede kullanıldı. Örneğin Nida Seyrantepe, Ekol Lojistik tesislerinde, Silivri’deki Mektebim Okulları’nda, 3S Kale projesinde bu ürünümüzle yer aldık.