ZBS Boya ve Kimya markasının dünden bugüne başarı hikâyesini öğrenebilir miyiz? 

Türkiye'de ilk defa, "Bayilik Sistemi" olmadan fabrikasından tüketicisinin kapısına kadar ücretsiz kargo ile hizmet veren, zemin boyaları segmentinde ihtisaslaşmış, Türkiye'nin ilk ve tek aynı zamanda yüzde 100 yerli sermayeli boya markasıyız. 
2009 yılında, köklü sektör tecrübemiz, Yılpaz Boya ve Yalıtım Malzemeleri Ticaret unvanı ile hayat bulmuştur. O yıllarda, 200 m2'lik bir imalathanede, ağırlıklı olarak, su bazlı iç ve dış cephe boyaları üreten firmamız, zamanla üretim modelini ve yapısını değiştirerek,  2012 yılında kendi markası olan ZBS (Zemin Boyama Sistemleri) ile zemin boyaları kapsamında, epoxy ve çok amaçlı zemin kaplama boyaları, zemin kaydırmaz boyaları, bordür boyaları, yol çizgi ve zemin işaretleme boyaları, yanmaz boya, ısıya dayanıklı boya, fosforlu boya, endüstriyel boyalar ve özel amaçlı boyalar ürün gamı ile üretime başlamıştır. Zaman içinde tüketicilerimizin ZBS markamıza ve kalitemize olan güven ve teveccühleri sayesinde 2018 yılı itibari ile Şirketin sermaye yapısı genişletilerek, ZBS Boya ve Kimya San. Tic. Ltd. Şti. ticari unvanını almıştır. Bugün, İstanbul /Pendik adresindeki fabrikamızda, 5.500 m2 kapalı üretim alanı ile zemin boyaları segmentinde imalat yaparak, Türkiye'nin her noktasındaki tüketicilerimizin kapılarına kadar, ücretsiz kargo ile hizmet vermeye devam ediyoruz.

Hangi ürünlerinizle, hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?

Sanayi kuruluşlarının üretim, depo, antrepo ve sevkiyat rampaları, otel, restoran, kafeterya zeminleri, akaryakıt istasyonları zeminleri, uçak hangarları zeminleri, açık ve kapalı otoparklar, belediyelerin sosyal alan sahaları zeminleri, oto yıkama ve oto tamirhane zeminleri gibi bir çok farklı alanda ZBS Zemin boyası ve tamamlayıcı ürünleri ile tüketicilerimize ulaşmaktayız.

ZBS Zemin Boyası’nı fikri nasıl doğdu. Kullanım alanı ve özelliklerinden bahseder misiniz? 

Genel olarak zeminlerde epoksi sistemler tercih edilir. ZBS Boya ve Kimya San Tic. Ltd Şti olarak bizde epoksi üreticisiyiz. Ancak epoksiler solventli ve solventsiz olarak ikiye ayrılırlar. Solventli olanların fiyatı daha ucuzdur. Kullanım yerleri de; çelik konstrüksiyon, metal aksamlar ve gemicilik sektöründe tercih edilirler. Zeminde kullanılması asla uygun değildir. Ancak doğru bilinen bir yanlış vardır ki, fiyatı uygun olduğu için ve bu konuda yeterli bilgisi olmayan bazı satış noktalarının da yanlış yönlendirmesi ile tüketicilerimiz zeminlerinde sıklıkla bu tip epoksileri tercih ediyorlar. Buna bağlı olarak haliyle zaman içerisinde aderans kayıpları ve zeminde deformeler oluşuyor. Zeminlerde kullanılması gereken en doğru epoksiler, solventsiz epoksilerdir. Bu tip epoksiler boya gibi sürme olarak zemine uygulanmaz. Self-levining dediğimiz bir yöntemle, min. 3 mm kalınlıkta, kaplama olarak uygulanmalıdır. Bu şekilde uygulandığında zemin için en doğru ve en uzun ömürlü çözümdür ve rakipsizdir. Ancak bununda kendi içinde dezavantajları mevcuttur. Bunların en başında ekonomik gerekçeler gelir. Metrekare birim maliyeti yüksektir. Katlar arası kürlenme sürelerinin beklenmesi çok önemli olduğundan uygulama yapılacak bölge uzun süre trafiğe kapalı kalmalıdır. Güneş (UV) dayanımı olmadığı için açık alanlarda kullanılamazlar. İşte ZBS Zemin Boyasını üretme fikri buradan doğdu.
ZBS Zemin Boyasını formüle ederken, yukarıdaki bu gerçekler ışığında hareket ettik. Tüketicinin sürme yöntemle, işçilik hizmeti almadan, kendisinin rahatlıkla uygulayabileceği, m2 birim maliyetinin çok ekonomik olduğu, uygulama bölgesinin çok hızlı bir sürede trafiğe açılabileceği, tüm bunlarla birlikte üzerindeki yaya ve araç trafiğinin oluşturacağı darbe ve aşınmalara karşı dayanımı yüksek. Metrolojik koşullara dirençli, açık alanlarda da kullanılabilen, UV dayanımı yüksek, çok amaçlı bir boya düşündük ve ZBS Zemin Boyasını formüle ederek, üretimine başladık. Tüketicilerimizin arzu ve isteklerine göre onlardan gelen taleplerle, zaman içerisinde AR-GE’mizde yaptığımız yaşlandırma, aşındırma, geç kirlenip-kolay temizlenme, basınçlı sürtünme mukavemeti ve direnç testleriyle iyileştirme yaparak ürünümüzü geliştirdik. İlk zamanlarda altı adet renk seçeneğimiz vardı. Bugün kartelamızda 300 adet rengi mevcut. Ayrıca, değişik zemin yapıları ve zemin sorunları, farklı amaçlarla kullanılan zemin trafikleri gibi etkilere çözüm olabilecek, ZBS Anti-Toz, ZBS 2K Zemin Tamir macunu, ZBS Zemin Guard vernik ve ZBS WaterCut BN gibi tamamlayıcı ürünleri de geliştirip imal ederek pazara sunduk.