Ağır yük, araç trafiğine ve kimyasal etkilere maruz kalan fabrika, üretim tesisleri gibi endüstriyel zeminlerde zamanla aşınmalar meydana gelmektedir. Zeminde yaşanan yıpranmanın yanı sıra oluşan tozumayla da, üretilen ya da depolanan malzemelerin ve çalışan personelin verimliliği olumsuz etkilenmektedir. Bu nedenle endüstriyel zeminlerde yüksek mukavemetli, aşınma direnci yüksek, kaymazlık özelliğine sahip ve de kimyasal maddelere dayanımlı zemin çözümlerinin kullanımı verimlilik ve güvenlik açısından önem taşımaktadır. ZBS Boya ve Kimya, üretimini yaptığı zemin boyaları ile üretim tesislerinin endüstriyel zeminlerine güvenli çözümler sunuyor. ZBS Zemin boyası ve tamamlayıcı ürünlerinin üretimini yapan marka, bu çözümleri ile hem uzun ömürlü hem de uygulaması kolay bir hizmet veriyor.

ENDÜSTRİYEL ZEMİNLERDE YÜKSEK MUKAVEMET

Türkiye'de ilk defa, "Bayilik Sistemi" olmadan fabrikasından tüketicisinin kapısına kadar ücretsiz kargo ile hizmet veren, zemin boyaları segmentinde ihtisaslaşmış, Türkiye'nin ilk ve tek aynı zamanda yüzde 100 yerli sermayeli boya markası olan ZBS Boya ve Kimya’nın firma sahibi Bülent Yıldız, ürünü tüketicinin sürme yöntemle işçilik hizmeti almadan, kendisinin rahatlıkla uygulayabileceğini vurguluyor. Metrekare birim maliyetinin çok ekonomik olduğu, uygulama bölgesinin çok hızlı bir sürede trafiğe açılabileceği, tüm bunlarla birlikte üzerindeki yaya ve araç trafiğinin oluşturacağı darbe ve aşınmalara karşı dayanımının yüksek olduğunu ifade eden Yıldız, “Metrolojik koşullara dirençli, açık alanlarda da kullanılabilen, UV dayanımı yüksek, çok amaçlı bir boya düşündük ve ZBS Zemin Boyasını formüle ederek üretimine başladık. Tüketicilerimizin arzu ve isteklerine göre onlardan gelen taleplerle, zaman içerisinde AR-GE’mizde yaptığımız yaşlandırma, aşındırma, geç kirlenip-kolay temizlenme, basınçlı sürtünme mukavemeti ve direnç testleriyle iyileştirme yaparak ürünümüzü geliştirdik.” Dedi.

Bugün 300 renk ile hizmet verdiklerini belirten Yıldız, değişik zemin yapıları ve zemin sorunları, farklı amaçlarla kullanılan zemin trafikleri gibi etkilere çözüm olabilecek, ZBS Anti-Toz, ZBS 2K Zemin Tamir macunu, ZBS Zemin Guard vernik ve ZBS WaterCut BN gibi tamamlayıcı ürünleri de geliştirdiklerini açıklıyor.

ZBS Boyalarının hızlı kuruma özelliği sayesinde uygulama bölgesi yaya ve araç trafiğine hızlıca açılarak ticari faaliyetin akışına engel olmadığının altını çizen Yıldız, ürünün kirlendikçe yıkama özelliği sayesinde uzun yıllar kullanılabildiğine işaret ediyor.