Turkeybuild İstanbul, düzenlenen yapı fuarları arasında kendi bölgesinde en büyük, dünya çapındakiler arasında ise beşinci en büyük yapı fuarı olma özelliği taşıyor. Bu büyüklükteki Turkeybuild İstanbul, son üç yıldır yapı sektöründeki devlet teşviği olanağından her yıl yararlanabilen tek fuar olma özelliğini de bünyesinde barındırıyor. 18 – 22 Haziran 2019 tarihleri arasında bu yıl 42.si düzenlenecek olan fuar, inşaat teknolojileri ile malzemeleri alanındaki katılımcıları ağırlayacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok ilke imza atmayı planlayan fuar, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 42. kez sektör paydaşlarını ağırlayacak. Türkiye’nin lokomotif sektörü olarak nitelendirilen inşaat sektörüne ve dolaylı yoldan da olsa Türkiye ekonomisine katkı sağlayan Turkeybuild İstanbul’un bu yıl temel olarak “İhracat, Renovasyon ve Teknoloji” üçgeninde beş gün boyunca gerçekleştirilecek oturumlarda masaya yatırılacak.

YÜZDE 26’LIK ARTIŞ

2018 yılında gerçekleşen 41. Turkeybuild İstanbul Yapı Fuarı’na 101 ülkeden pek çok uluslararası ziyaretçi katılım göstermiş, bunun yanı sıra ise 93 uzman konuşmacı ile 30 etkinlik düzenlenmişti. 7 binin üzerinde uluslararası ziyaretçinin katılım gösterdiği fuara bu sene 11 binden fazla ziyaretçinin gelmesi beklendiği ve bu konuda yüzde 26’lık bir artış kaydedildiği belirtildi.