GREE Klima Sistemlerinin geniş ürün gamını tüketici ile buluşturan TLC Klima’nın odağında müşterilerine daha iyi hizmet vermek var. Hızla büyüyen markanın çalışmalarını, Pazarlama Müdürü Filiz Doğan ile konuştuk. 

Firmanızın kuruluşundan ve bugün geldiği noktadan bahseder misiniz?

Ocak 2016 yılından beri GREE ElectricApp.‘in Türkiye distribütörlüğünü yapmaktayız.  TLC olarak yola çıktığımızda yetkili satıcı ve servislik ile ilgili çok güzel ve yoğun bir taleple karşılaştık. Bu anlamda bayi ağımızı oluştururken hızlı bir gelişme sağladık. Şu anda Türkiye’nin her noktasına hizmet verebilecek servis ve satış ağına sahibiz. Tüm bayilerin aynı konsept altında toplanması da üç yıllık planımız içinde. Bu anlamda şuan 78 adet mağazayı tamamladık. İstanbul’da VRF Sistem de dahil tüm ürün gamının sergilendiği 300 m2 büyüklüğünde bayrak mağazamızı açtık. İzmir, Ankara ve Antalya‘da bölge müdürlüklerimiz açıldı. İlk yılımızda split ve ticari tip klimaların satış ve servis organizasyonunu yurt genelinde oluşturduktan sonra, 2017 yılı itibariyle VRF Satış organizasyonu kurduk. 1,5 yıl gibi bir süre zarfında okul hükümet konağı, hastane, mağaza, idari bina ve otel olmak üzere 250’nin üzerinde projede GREE GMV5 VRF klima sistemleri tercih edildi.

Hedef kitlenize hangi ürün ve hizmetlerle çözüm sunuyorsunuz?

TLC olarak GREE Klima Sistemlerinin geniş ürün gamını tüketici ile buluşturuyoruz. Bireysel split klimalar, ticari tip klimalar, multi sistem klimalar, VRF Sistemi, ısı pompası ile hem son kullanıcıya hem de yatırımcıya uygun ürünlere sahibiz. İş ortaklarımız vasıtası ile ürünlerimizin satış ve servis hizmetini veriyoruz. TLC Klima olarak ekibimiz tecrübe ve bilgilerini her zaman gerek iş ortaklarımız gerekse müşterilerimiz ile paylaşıyor. Her bölgede iş ortaklarımıza ve tüketicilere yüksek kalitede hizmet vermek üzere ekibimizi hem teknik hem de kişisel eğitimler ile güçlendiriyoruz. Tüm süreçlerimizin yönetiminde, sıfır hata hedefi ile sistemsel yatırımlar yapıyor ve geliştirmelerde bulunuyoruz.

Günümüzde enerji verimliliği ve konfor iklimlendirme sistemlerinde aranan en önemli iki özellik. Bu konuda ürünlerinizin sağladığı avantaj nedir?

Gree 52 araştırma merkezi, 570’in üzerinde test laboratuvarı, 8000’i geçen AR-GE mühendisi ve yıllık cirosunun yüzde 5’ini oluşturan AR-GE bütçesi ile kendi teknolojisini geliştirip, dünyaya sunan bir üretici. Kalite güvencesini sağlamak amacı ile klima ana komponentlerini, PCB’leri, serpantinleri, metal ve plastik parçaları, kompresörleri yüzde 100 kendi üretiyor. Enerji verimliliğini geliştirmek üzere sürekli AR-GE yapan bir üretici. O nedenle hem bireysel klimalarda hem de sistem klimalarında enerji verimliliğini arttırmak üzere sürekli yeni ürün geliştirmektedir. Patenti GREE‘ye ait olan 2-kademeli kompresör teknolojisi ile  zorlu koşullarda dahi basma sıcaklığı düşük tutulur. Bu durum kompresörün dayanımını arttırır, ömrünü uzatır. Entalpi ilavesi ile düşük hava sıcaklığında ısıtma, yüksek dış hava sıcaklığında soğutma yapma verimi arttırırken +54 derece dış hava sıcaklığında soğutma, kışın -30 derece dış hava sıcaklıklarında ısıtma yapabilme özelliği elde edilmektedir. VRF kısmında ise GMV5 VRF sistemleri öne çıkan dört önemli özelliğe sahiptir. Bunlar; enerji tasarrufu,dahahassas ve sorunsuz çalışma,akıllı ağ kontrolü ve kullanıcılara en iyi iklimlendirme deneyimi sağlamadır. İç ve dış üniteler arasındaki iletişim GREE tarafından geliştirilmiş CAN Protokolü ile sağlanmakta ve  bu sayede oluşabilecek iletişim hataları sıfıra indirgenmiştir. Tüm dünyada CO2 emisyonunu azaltmak ve doğal-yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelim önem kazanmakta. Isıtma ve soğutma çözümlerinde Havadan Suya Isı Pompası uygulamaları doğal kaynak kullanımı, enerji tasarrufu , kolay kurulum ve işletimi ile tercih edilmeye başlandı. Tüm dünyada hızla yayılan ve talep gören ısı pompası sistemleri arasında GREE’in ürettiği ürün ve çözümler teknoloji ve kullanım kolaylığı ile öne çıkmaktadır. GREE Isı pompası sistemleri, yüksek verim ile hem ısıtma hem soğutma hem de yıl boyunca kullanım sıcak suyu elde edebilen “Hepsi bir arada” bir üründür. Ev ve küçük uygulamalardan otellerde yüksek kapasiteli sıcak su üretimine kadar çözüm sunabilen farklı modellere sahiptir. Split tip, Mono Block, yüksek sıcaklık 60C split ve yüksek sıcaklık monoblock cihazların yanında ticari uygulamalar için de daha büyük ürünleri içermektedir. Diğer yandan yeni çevre dostu R32 gazlı ürünleri de yakın bir gelecekte tüketici ile buluşturmaya başlayacağız.

2018 yılında hangi başlıkları gündeminize taşıyacaksınız? Hedef ve planlarınızı öğrenebilir miyiz? 

Yola başladığımız ilk günden beri en büyük hedefimiz yüzde 100 müşteri memnuniyeti. TLC Klima olarak sektörümüze yatırım yaparak büyüyen bir firma olmak istiyoruz. Bu nedenle hem kendimizi hem de iş ortaklarımızı daha da üst seviyede hizmet verecek noktaya taşıyacak şekilde geliştirmek üzere projelerimiz devam edecek. Dijital platformların hayatımızın büyük bir alanını kapsadığı bir dönemdeyiz. Bu sene Temmuz ayında açtığımız E-Ticaret sitemiz ve yeni AMBER serisi için hazırladığımız siyahklima.com ilgi ile karşılandı. Bu nedenle internet üzerinden de gerek E-Ticaret sitemizle gerek kurumsal web sitelerimizle tüketiciye ulaşmak üzere çalışmalarımızı arttıracağız.