Kavis Yapı, teorik bilgi ve uygulama bilgisini başarıyla buluşturan güçlü ekibi ile kurumsallaşmanın önem kazandığı günümüz iş dünyasında insana, topluma, tarihe, kültüre, doğaya saygıyı ihmal etmeden gelecek nesillere önemli eserler bırakmayı hedef edinmiş bir marka olarak öne çıkıyor.

Geleneksel mimari ile modern mimari arasında dengeli bir bütünlük oluşturan çizgilerinin çağdaş ürünlerin tüm yararlı özelliklerini geleneksel yapılar üzerinde başarıyla uygulayan, genç, dinamik, yaratıcı kadro ve donanıma sahip olduğunu belirten Kavis Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Maniş, firmalarının tasarımları ve uygulama başarısı ile sektöre yön verdiğinin altını çiziyor. Çalışmaları hakkında bilgi vere Maniş, “Camilerin proje ve tasarım aşamasında kullanılacak tüm malzemelerin şart namesi oluşturularak, uygulama yöntemleri belirlenir. Tüm değişiklikler tasarım aşamasında yapılarak, uygulama aşamasında ortaya çıkabilecek çelişkiler herhangi bir zaman ve maliye kaybı yaşanmadan giderilir. Bu durum müşterilerimizin, hem tasarım aşamasına hem uygulama aşamasına katkı sağladıkları gibi oluşabilecek aksaklıklar önceden belirlenebilir.” Diyor. 
Japonya, Çeçenistan, Rusya, Cezayir vb. ülkelerde çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Maniş, şu anda Kosova ve Kırım projelerinin devam ettiğini yurt dışında da Türkiye‘de olduğu gibi camilere ilgi ve özen gösterildiğini hatta son yıllarda Türkiye’nin diğer ülkelere bu konuda öncülük ettiğini vurguluyor. 

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ CAMİ PROJELERİNE TECRÜBESİYLE ÇÖZÜM SUNUYOR

Gündemlerindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Maniş, Diyanet Vakfı’nın 10 bin kişilik, Kosova Piriştina Cami projesine çözüm sunduklarını, Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği Edirne Selimiye Camii modellenerek proje aşamasına geçildiğini söylüyor. Bu projenin Yüksek Mimar Prof. Dr. Mahmut Sami Kirazoğlu hocanın öncülüğünde yürütüldüğünü aktaran Maniş, sözlerine şu şekilde devam ediyor:
“Firmamız, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii projesinin eğrisel yüzeylerinin kaba inşaat projelerini yürütmektedir. Emlak Konut camilerinin anahtar teslim; proje, 3D modelleme, kaba inşaat, ince işler vb. tüm sorumluluklarını üstlenerek eksiksiz yerine getirmiştir. Firmamız, bu ve buna benzer, kısmi ve bütünü olmak üzere 600 caminin tüm işlerini eksiksiz yerine getirmiştir.
Geçtiğimiz sene içinde bütün dünyanın içinde bulunduğu pandemi dolayısıyla doğal olarak bizim sektörümüz de ekonomik anlamda olumsuz etkilenmiştir. Biz bu koşullar altında yürüttüğümüz projeleri sekteye uğratmadan tamamlamak için çaba sarf ediyoruz. Sektörün tekrar kalkınmasına katkı sağlamak için pandemi öncesindeki düzenimizi tüm zorluklara rağmen sürdürme gayreti içerisindeyiz. Kendi sektörümüz açısından 2021 yılının daha hareketli geçeceği kanaatindeyiz. Teklif aşaması ile uygulama aşaması arasında gerçekleşen malzeme fiyatlarındaki hızlı yükseliş mevcut zorlukları daha da pekiştirmektedir. Devletin sağlamış olduğu düşük maliyetli kredilerden firmamız da faydalanmıştır. Fakat zaman zaman pandemi dolayısı ile şantiyelerin durma noktasına gelmesi hakedişlerimizde gecikmelere sebep olmuş, bu durum yüklendiğimiz finans sorumluluklarını yerine getirmekte karşımıza güçlükler çıkartmıştır. 2021 yılında dünyada ve ülkemizde pandemi hakkında olumlu gelişmeler olacağını diliyoruz. 2021 hedeflerimiz ile ilgili ise; üstlendiğimiz bazı projelerin teslim, bazı projelerin de başlangıç aşamasındayız. Gösterdiğimiz bu hassasiyetler bizleri diğer firmalardan daha ayrıcalıklı ve özel kılmıştır. Bu bilinç esasen işleri yaptıranların da üzerine önemle eğilmesi gereken bir durumdur.  Firmamız bu bakış açısıyla tüm tecrübelerini dikkat ve sorumluluk bilinciyle daima geleceğe taşıyacaktır.”