Temelleri 1986 yılında İstanbul’da atılan Artes Havuzculuk ve Arıtma Tes. San. Tic. Ltd. Şti. profesyonel çözümleriyle bugün yalnızca yurt içindeki değil yurt dışındaki prestijli projelerin de öncelikli tercih ettiği bir marka.  Yüzme havuzları ve süs havuzları ana başlığı altında geniş bir yelpazede müşterilerine hizmet veren firma, Rusya’dan Cezayir’e kadar birçok ülkede çalışmalarını sürdürüyor. 

Kuruluşundan itibaren yurt dışında Türk ve yabancı müteahhitlerin yaptığı önemli projelere çözüm ortağı olan Artes Havuzculuk ve Arıtma Tes. San. Tic. Ltd. Şti.’nin Firma Ortağı Makine Mühendisi Üzeyir Uludağ, yurt dışında daha çok spor komplekslerinde bulunan olimpik boyutlarda ve FINA normlarına uygun havuzların kaba inşaat işleri haricindeki tüm işleri gerçekleştirdiklerini açıklıyor. 

Rusya Moskova’da Rönasans İnşaat’ın Neva Towers projesine çözüm sunduklarını dile getiren Uludağ,  bu projede kapalı yüzme havuzu, masaj havuzu, çocuk havuzu, kuru havuz, yansıma havuzu, sauna ve 78. katta bulunan karşı akıntı sporcu antrenman havuzlarının betonarme işleri dışındaki tüm işleri yaptıklarını açıklıyor. Uludağ, ayrıca bu projede havuzların projelerinin Rus standartlarına uygun olarak firmaları tarafından yapıldığını da belirtiyor. (Filtrasyon, dezenfeksiyon, elektrik tesisatı) Faaliyet gösterdikleri bir diğer ülkenin Tacikistan Duşanbe olduğunu aktaran Uludağ, AB İnşaat’a, kapalı spor komleksi içinde FINA normlarına uygun -25.00 x52.00mt.olimpik yüzme havuzu, 25.00x20,00 atlama havuzu, dinlenme havuzu ve çocuk havuzunun filtrasyon, dezenfeksiyon, bulkhead, Air Spager (Taban Hava Sistemi), Surface Moviment  (Yüzey Hareket Sistemi) ile olimpik aksesuarların sağlanması ve sıva, izolasyon ve seramik kaplama ince inşaat işlerini gerçekleştirdiklerini dile getiriyor. 

Cezayir’de ise Kayı İnşaat’ın çalışmalarını sürdürdüğü hastane binasının rehabilitasyon terapi havuzu ve süs havuzlarını yaptıklarını ifade eden Uludağ, Azerbeycan’da ise İlk İnşaat’ın kent merkezinde yer alan Central Park projesi kapsamında kuru havuz, fıskıyeli süs havuzları, pergola havuzları yaptıklarını aktarıyor.  Uludağ, bu projede filtrasyon, dezenfeksiyon ve fıskıye sistemleri ile sıva, izolasyon ve seramik kaplama ince inşaat işlerini gerçekleştirdiklerini kaydediyor. Hizmet verdikleri yüzme havuzlar kapsamında filtrasyon, dezenfeksiyon, elektrik tesisatı, ince işler yapımı [Sıva izolasyon, kaplama işlerinin yapılması] gerçekleştirdiklerini dile getiren Uludağ, tanımlanan işleri şartname ve projesine uygun olarak, malzeme ve ekipmanlarını sağlayarak çalışır vaziyette teslim ettiklerini açıklıyor. Yüzme havuzları kullanım amaçlarına göre  farklılıklar gösterdiğini dile getiren Uludağ,  “Su sporları spor komplekslerinde bulunan FINA normlarına uygun spor amaçlı havuzlar; 25.00 mtx 50.00 mt,16.00 x 25.00 mt. değişik boyutlarda eğitim havuzları. Otellerde bulunan açık kapalı yüzme havuzları, masaj havuzları çocuk havuzları, SPA merkezlerinde bulunan masaj havuzları. Otellerin büyüklüğüne bağlı olarak aquaparklar, tembel nehir, çılgın nehir, dalga havuzları, yansıma havuzları. Aquapark tesisleri, projelendirilmesi ve  havuzları,aqupark ekipmanlarının sağlanması. Hastanelerde bulunan terapi havuzları, termal havuzlar ve termal havuzlarda bulunan ekipmanlar. Spor klüpleri ve futbol federasyonunun, uluslararası spor klüplerinin kamp yaptığı merkezlerin, sporcu sağlığı için ihtiyaç duyduğu özel havuzlar, masaj ve terapi havuzları, İce labaratuvarı.” Diyor.
Süs havuzları alanında da hizmet verdiklerini dile getiren Uludağ; standartlara, mühendislik kurallarına uygun proje ve iş yapmak isteyenlere hiçbir şey talep etmeden bilgi paylaşımında bulunduklarını sözlerine ekliyor.