Atlaspool Havuz Ekipmanları, hem ürün hem de hizmet kalitesiyle öne çıkan bir marka. Başarısını her geçen gün artıran firma, son yıllarda özellikle aqua park projelerinin en önemli partneri. Irak ve Özbekistan’da hayata geçen aqua park projelerinde de tercih edilen firmanın Genel Müdürü Yardımcısı Volkan Köklü ile çalışmaları hakkında konuştuk.

Atlaspool, alanında ne tür faaliyetler sürdürüyor?

Atlaspool Havuz Ekipmanları olarak, her türlü yüzme havuzu, süs havuzu, yapay göletler, sauna ve spa yapımında kullanılan filtrasyon, kaplama ve izolasyon, temizlik ve kullanım aksesuarları, havuz dezenfeksiyon kimyasalları ve otomatik kontrol ünitelerinin üretimi ve temini konusunda müşterilerimize hizmet veriyoruz. Aynı zamanda talep edildiği takdirde mühendislik hizmetleri de veriyoruz. Dünyanın birçok yerine ihracatımız mevcut. Türkiye’de de birçok inşaat firmasıyla çalışmalarımız devam ediyor. Havuzla ilgili aklınıza gelecek ne varsa hepsinin üretimi şu an Türkiye’de yapılıyor. 

İhracatta çok güçlüsünüz. Şu an hangi ülkelerde varsınız?

50’ye yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Bunun dışında Dubai’de ve Tanzanya’da kendi yerlerimiz mevcut. Ortadoğu’dan Avrupa’ya her yere ihracatımızın olduğunu söyleyebiliriz. 

İhracatın üretiminizdeki payı nedir?

Şu an üretimin yüzde 40’ına denk geliyor. İlerleyen zamanlarda yurt dışı payını artırmayı hedefliyoruz. Marka değerimizi yükseltmeye, markalaşmaya çok önem veriyoruz. 
İç pazarla kıyasladığınızda yurt dışında talepler değişiyor mu? 
İnsanlar Türk malına eskiden pek sıcak bakmıyorlardı. Ama şu an Avrupa ürünlerinden ziyade Türk malına destek çıkıldığı oluyor. Ürünlerdeki kalite artırdıkça ilgi de artıyor. 

Yeni yatırım ya da yeni ürün çıkacak mı?

Havuz sektörü kısıtlı bir sektör. Teknolojiyi her noktada kullanmak mümkün olmuyor. Ancak motorda veya bazı üretimlerde, enjeksiyon makinelerinde kullanılıyor. Tabii biz son teknolojiyi mümkün olduğunca her alanda kullanmaya özen gösteriyoruz. Onun dışında çok fazla yeni yatırım yapamıyoruz çünkü sektör çok kısıtlı.

Çözüm ortağı olarak yer aldığınız projelerden bahseder misiniz?

Türkiye’de birçok projede yer aldık. Bunların çoğunluğu inşaat firmaları ve otellerden oluşuyor. Çalıştıklarımız arasında Rixos Otelleri, Dumankaya, Sur Yapı, Eroğlu, Özyurt İnşaat gibi isimleri sayabiliriz. Gençlik Spor Bakanlığı’nda da ürünlerimiz çokça kullanılıyor. 

Bayilik ağınız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Türkiye’deki birçok ilde bayilerimiz mevcut. Bayilerin yanında servis ağlarımız da var. Ankara’dan biri bizden ürün aldığında şehrinde tüm yedek parçaları kolayca bulabiliyor.

Son zamanlarda hayata geçirdiğiniz ve başarısıyla şirketiniz için örnek teşkil etmesini istediğiniz bir proje var mı?

Yurt dışından bir proje örneği vermek isterim. Irak’ta büyük bir aqua park projemiz var. Bunun dışında Türkmenistan’da şu an dünyanın en büyük aqua park projelerinden biri yapılıyor. Bu projenin tüm ekipmanlarını biz verdik. Aynı şekilde İran’da dünyanın en büyük aqua parkı yapılıyor. Onun projelendirmesi bitti, tüm ekipmanlarını bizle çalışacaklar. 

Aqua parklara sunduğunuz en büyük avantajlar nelerdir? Böyle büyük projelerce tercih edilme sebepleriniz neler size göre? 

Söylediğim gibi insanlar özellikle böylesi büyük projelerde en başta kalite arıyor. Eskiden Avrupa ürünlerine öncelik tanınırdı ama artık Türk ürünlerinin de kaliteli olduğu algısı oturdu. Kalitenin yanı sıra Avrupa pazarına göre daha ekonomik olması da bizi cazip hale getiriyor. Firma olarak bizim tercih edilmemizin sebebi ise ürünümüze sahip çıkmamızdır. Ürünü satıp unutmuyoruz. Satış sonrası her türlü teknik desteği ve servisi müşterilerimize sunmaya devam ediyoruz. En küçük bir vida olsa bile, üreticisi olduğumuz için zorlanmadan temin edebiliyoruz. 

Son olarak, firmanızın gelecek hedefleri nelerdir?

Türkiye’de zaten büyük bir pazara sahibiz. Bu başarıyı yurt dışına da taşımak istiyoruz. Dünyada kendi alanımızdaki ilk üç firma içerisinde olmayı hedefliyoruz. Bu hedefimize de yakın zamanda ulaşacağımıza inanıyorum.