Temelleri 2004 yılında İstanbul’da yangın güvenlik sistemleri alanında mühendislik hizmeti vermek üzere atılan Deka Mühendislik, bugün sektörün en önemli temsilcileri arasında yer alıyor. Çalışmalarında en doğru çözümü sunmaya odaklanan marka; müşterilerine proje, danışmanlık, uygulama, servis ve bakım hizmeti veriyor. Konusunda uzman mühendis ve teknisyenlerden oluşan kadrosuyla müşterilerinin ihtiyaçlarına, yerel yönetmelikler ve uluslararası kabul görmüş standartlar doğrultusunda en uygun çözümleri sunan firmanın hizmet verdiği en önemli uygulama alanlarından biri de yüksek yapılar. İnsan sirkülasyonun yoğun olduğu bu yapılarda olası bir yangına karşı alınacak tedbirlerin en başsından belirlenmesi can ve mal güvenliği için oldukça önem taşıyor.  

"YANGIN YÖNETMELİĞİNDE BELİRTİLEN YANGIN SİSTEMLERİ KULLANILMALI"

Deka Mühendislik 25 yılı aşan tecrübesi ve dünya markalarıyla yüksek yapılara en doğru çözümü sunarak güvenliği maksimum seviyeye çıkartıyor. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Deka Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Özdemir Erkantar, öncelikle yangının çıkmasını engelleyecek birtakım önlemlerin alınması gerektiğinin altını çiziyor. Yangın önleme tedbirlerini, aktif ve pasif önlemler olmak üzere iki kısma ayırabileceğini aktaran Erkantar, alevin yayılmasını ve büyümesini önleyecek birtakım önlemlerin söz konusu olduğunu, burada dış cephede ya da iç mimaride kullanılan yapı malzemelerinin özelliklerinin önemli olduğunu aktarıyor. Yüksek yapılarda aktif yangın önleme tedbirlerinin yanı sıra bina dayanımının ve kaçış yollarının düzgün yapılması gerektiğinin altını çizen Erkantar, Yangın Yönetmeliğinde belli kriterlere göre kullanılması zorunlu olan yangın sistemlerinin olduğunu vurguluyor. Bu sistemleri örneklendiren Erkantar, “Örneğin yağmurlama sistemleri, yangın algılama ve yangın dolaplarının kullanılmasının yanı sıra yangın kaçış yollarının aydınlatılması gibi birtakım tedbirler söz konusu. Yüksek yapılarda kullanılacak tesisat yapılanması, pompalama sistemleri gibi birtakım ihtiyaçlar diğer yapı türlerine göre farklılık gösteriyor, özel bir çözüm gerektiriyor. Deka Mühendislik olarak 25 yıllık tecrübemiz, dünya markalarımızla bu konuda müşterilerimize en doğru çözümü sunuyoruz. Gerektiğinde distribütörlüğünü yaptığımız firmaların yurt dışındaki merkezlerinden destek alıyoruz. Bahsettiğim referanslarımızdan anlaşılacağı gibi özel projelerde yer almayı tercih ediyoruz. “ diyor. 

Deka Mühendislik;  yangın söndürme sistemleri, yangın algılama sistemleri, kapalı devre kamera sistemleri, FM-200 gazlı otomatik söndürme sistemleri, CO2 gazlı otomatik söndürme sistemleri, NYTRARGON® gazlı otomatik söndürme sistemleri, köpüklü söndürme sistemlerinin dizaynı ve kurulumu, sprinkler sistemlerinin dizaynı ve kurulumu, yangın dolabı sistemleri, çevre hidrant sistemlerinin dizaynı ve kurulumunun yanı sıra portatif söndürücülerin imalatı, satışı, bakımı ve dolumu, muhtelif yangın sistem ve yangınla mücadele malzemeleri satışı gerçekleştiriyor.