Su yalıtım uygulamalarındaki başarısıyla isminden söz ettiren İMG Yapı Yalıtım, profesyonel kadrosuyla zorlu projelerin üstesinden geliyor. Binalarda temelden çatıya kadar olan bütün bölgelerde su yalıtım uygulaması gerçekleştirdiklerini belirten Genel Müdür İnşaat Mühendisi Mahmut Gürün ile çalışmalarını konuştuk. 

İMG Yapı Yalıtım’ın kuruluşundan, yapılanmasından bahsederek iş gündeminizi aktarır mısınız? 

İMG Yapı Yalıtım ailesi olarak, binalarda temelden çatıya kadar olan bütün bölgelerde su yalıtım uygulaması yapmaktayız. Su yalıtım uygulamalarını yaparken de özellikle kaliteli malzemeler ile teknik detaylara uygun çözümler üretmeye çalışıyoruz. Su yalıtım uygulamalarında en iyi sonucu almanın kaliteli malzeme, uygun detay ve kaliteli işçilikten geçtiğini çok iyi biliyoruz. Uygun detay ve kaliteli işçilik için ise firmamız bünyesinde bulunan konusunda uzman personellerle çözüm üretmeye çalışıyoruz. İnşaat sektöründeki taşeron çalışmasının sorunlarını ve problemlerini bildiğimiz için bütün uygulamalarımızı kendi personellerimizle yapmaktayız. 

Su yalıtım uygulamalarında dikkat edilmesi gereken husus nelerdir? 

Su yalıtım uygulamalarını bir bütün halinde düşünecek olursak ilk aşamada doğru malzeme seçimi, doğru detayları oluşturmak ve son olarak da kaliteli işçilikle çözüm üretmek gerekmektedir. Mevcut su yalıtım problemi yaşanan binalarda çözüm üretmek istenmesi durumunda ise çok iyi analiz edilmesi ve sağlıklı çözümler üretilmesi gerekmektedir. 

Ne tür yalıtım uygulamalarında hizmetler veriyorsunuz?

İMG Yapı Yalıtım ailesi olarak sadece su yalıtım uygulamaları yapmaktayız. Binaların temellerinden başlayarak çatısına kadar olan bütün bölgelerinde uygulama yapmaktayız. Başlıca uygulama yerleri ise temel su yalıtımları, bodrum kat perde su yalıtımı, asansör kuyuları, soğuk hava depoları, teras alanları, balkonlar, gizli dereler, çatı alanları, ıslak hacimler, havuzlar ve su depolarıdır.  

Bize son dönemde gerçekleştirdiğiniz sıradışı bir yalıtım uygulamasından bahseder misiniz? 

İMG Yapı Yalıtım ailesi olarak özel projeler ve onarım işleri daha çok yapmaktayız. İstanbul Beykoz ilçesinde bulunan denize sıfır bir yalının bodrum katında su yalıtım problemleri bulunmaktaydı. Yalının bodrum katında yaklaşık olarak 30 cm yüksekliğinde su bulunuyordu, bodrum katının kullanılması mümkün değildi. Firmamız tarafından negatif su yalıtımı ve enjeksiyon sistemi uygulanarak yalıda bulunan su yalıtım probleminin önüne geçildi ve bodrum katı kullanılabilir hale getirildi. 

Yalıtım uygulamalarında kaliteli malzeme kullanımının önemi nedir?

Kaliteli malzeme ve bunu destekleyen kaliteli işçilik ile müşterilerimize kesin ve garantili çözümler üretiyoruz. Kötü bir malzeme kullanımı, kaliteli bir işçilik gerçekleştirilse dahi projede zaman sonra tekrar yapının aynı yerlerinde su izolasyonu sorunlarının yaşanmasına sebep olur. Bu sebeple su yalıtım uygulamalarında kesinlikle kaliteli malzemeler kullanılması gerektiğini çok iyi biliyoruz. 

Personelleriniz ne tür yetkinliklere sahip?

Bayiliğini yaptığımız su yalıtım malzemelerinin kullanımıyla ilgili şirket içi yaptığımız eğitimlerle beraber fabrikaların verdiği usta programlarıyla sürekli personellerimizi eğitiyoruz. Bununla beraber bütün personellerimize iş güvenliği ve mesleki yeterlilik üzerine eğitimler ve sertifikalar aldırmaktayız. Aynı zamanda gelişen teknolojiye ayak uydurarak yeni ürünlerle ilgili eğitim vermeye de devam ediyoruz. 

Hizmetlerinizle ilgili ne tür garantiler veriyorsunuz?

Çalışmalarını yaptığımız tüm su yalıtım uygulamalarında beş yıl boyunca uygulama garantisi vermekteyiz. Firma olarak yaptığımız bütün uygulamaların arkasındayız, problem yaşanan noktalara en fazla üç iş gün içerisinde müdahale ederek çözüm üretmekteyiz.  
Kaliteli işçilik ve malzeme kadar elbette hızlı servis ve hizmet de günümüzde çok önemli. Size başvurudan itibaren ne kadar bir süre içinde soruna müdahale ediyorsunuz? 
Keşfi yaklaşık olarak iki iş günü içerisinde ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Yapılan incelemeler sonucunda müşterilerimize teklifi aynı gün gönderiyoruz. Teklifte yapılacak işlemlerin detayı ve maliyetini açıklamalı olarak yer vermeye özellikle önem gösteriyoruz. Havanını şartlarına göre müşterinin müsaitliğine göre de su yalıtım uygulamasına beş iş günü içerisinde başlayabiliyoruz. 

2021 yılı için hedef ve öngörüleriniz nelerdir? 

Su yalıtım uygulamalarında yaşanan problemin en önemli kusurunun, doğru malzeme seçiminin ve doğru detay uygulamasının yapılmamasından kaynaklandığını karşılaştığımız şantiyelerde görebiliyoruz. İMG Yapı Yalıtım olarak bu problemi en aza indirmek için 2020 yılında başlattığımız Su Yalıtım Danışmanlığı projesini daha fazla hızlandırarak, sektörümüzde bu hizmeti yaygınlaştırmak istiyoruz.