Alüminyum sektörünün güçlü isimleri arasında yer alan Yavuzlar Alüminyum, Gebze’de yer alan fabrikasında üretimini yaptığı alüminyum profiller ile farklı sektörlerin ihtiyacına cevap veriyor. Özellikle inşaat sektöründe dış cephe giydirme, iç bölme, mimari sistemler, küpeşte gibi eloksal kaplamaların kullanıldığı alanlarda daha güçlü ve hızlı bir şekilde hizmet verebilen marka, alüminyum profilin tüm üretim aşamalarını gerçekleştiren entegre bir kuruluş olarak öne çıkıyor. Yavuzlar Alüminyum’un inşaat sektörüne sunduğu en önemli çözümlerden biri de cephe giyindirme profilleri. Cephe malzemelerinin rüzgar testi, hava sızdırmazlık, su sızdırmazlık gibi testlere tabi tutulduğunu bu konularda dayanımının yüksek olmasının güvenlik ve fonksiyon açısından önemli olduğunu dile getiren Genel Müdür Yardımcısı Nusret Yavuz, firmalarının yapmış olduğu profillerin ilgili testlerden başarı ile geçtiğinin altını çiziyor

TSE, CE VE QUALİTY CODE İLE KALİTESİNİ TESCİLLEDİ

TSE, CE ve Quality Code belgelerini müşterilerine sunduklarını ifade eden Yavuz, “Tabii işin sadece bu dış cephe kısmı, içeride kullanılan veya yine dışarıda kullanılan kapı- pencere sistemleri diyebileceğimiz doğrama profillerinde de keza aynı şeyler olması gerekiyor. Çünkü bu ürünler de sonuçta binanın içiyle dışı arasında bir duvar görevi görüyor.” Diyor. Yapı malzemesi ne kadar sağlıklı olursa, binanın içindeki yaşamın da o kadar sağlıklı olduğunu aktaran Yavuz, bunun için de kaliteli bir profil kaliteli bir işçilik gerektiğini vurgulayarak sözlerini şu şekilde sürdürüyor: “Tabii işçiliğini biz yapmasak da bizim işimiz, şartlara ve şartnameye uygun müşterinin talep etmiş olduğu istekleri göz önünde bulundurarak profili vermektir.”

Yüksek yapılarda alüminyum tercih edilmesinin sebebini alüminyumun sağlam, hafifi ve de esnek olmasına bağlayan Yavuz, “Alüminyum istediğiniz şekle sokabiliyor olmanız mimariye özgünlük katıyor. Ayrıca binalar yük taşır. Betonun üzerine giydireceğiniz veya içinde uygulayacağınız yüklerin hafif olması gerekli ki bina sağlıklı bir şekilde ortaya çıkabilsin. Alüminyum demirin 3/1’ i ağırlığına sahiptir. Aynı metrekarede aynı hacimde 3/1 hafif bir üründen bahsediyoruz. Dolayısıyla şekillendirilmesi de kolay olduğundan dolayı binalarda öncelikli tercih edilen yapı malzemesi alüminyumdur” diye konuşuyor.