Fabrika, depo, AVM, showroom gibi alanlarda mal ve eşya taşımında kullanılan yük asansörlerinde en ağır koşullarda kullanımı sağlandığı için dikkat edilmesi gerekilen birçok kriter söz konusudur. Bunlardan ilki taşınılacak cismin ağırlığı sebebiyle, can ve mal güvenliği için asansör güvenliği. Yük asansörlerinde güvenlik unsuru, insan asansörlerinde aranan konfor ve hızdan çok daha önemlidir. Bunun için kullanılacak alanın ihtiyacına uygun, yeterli kapasiteli yük asansörünün tercih edilmesi gerekir. Örneğin ihtiyaca göre yük asansörü 630 Kg, 1000 Kg, 1600 Kg, 2000 Kg veya 2000 Kg dan daha fazlasını taşıyabilecek kapasitede tasarlanabilir. 

GÜVENLİK İÇİN KARŞI STANDARTLARA UYGUNLUĞA DİKKAT

En ağır koşullarda kullanım sağlanacak olan yük asansörlerinde opsiyonel özelliklerin yanı sıra ihtiyaca özel tercih edilmelidir. Örneğin istenilen temiz açıklığının ve yüksekliğinin sağlanacağı şekilde yarı otomatik çift kanatlı veya tam otomatik olarak tercih edilebilir. Her asansör türünde olduğu gibi yük asansöründe de standartlara uygunluğa dikkat edilmeli, asansör aylık bakımlarını düzenli olarak sertifika sahibi yetkili firma ve kişiler tarafından iş güvenliğine uygun bir şekilde ve doğru zamanda yapılması ve mutlaka standarda uygun malzeme kullanılması gerekmektedir. Düzenli asansör bakımı, güvenliğin yanı sıra iş aksamalarının yaşanamaması için de önemlidir. Zira olası bir arızada yük asansörün taşınmayacağı için işlerin durmasına sebep olabilir. Bu durum işletme maliyet ve zaman kaybına sebep olur. Öte yandan yük asansörleri çalışıyor olması sebebiyle işletme maliyetlerini düşürmek adına enerji verimliliğini sağlar nitelikte olması da önemlidir. 
Sektörünün tecrübeli isimleri arasında yer alan CDA Asansör, profesyonel kadrosu ile yüksek asansörlerinde işletmelere güvenli çözümler sunuyor. 

2017 yılında ufak bir atölyeyle başladığımız serüveni, bugün tüm İstanbul çapında ve komşu illerde rağbet gören saygın bir markaya dönüşen CDA Asansör, TS-EN-13015+A1 standardındaki teknik servisi ve standartlara uygun çözümleri ile müşterilerine avantaj sunuyor.