Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, 05-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan "Çevre Koruma Haftası" kapsamında yaptığı değerlendirmede ürünleri ve üretim teknolojileriyle çevreyi koruduklarının altını çizdi.

"SEÇİM YAPARKEN İKİ HUSUSA DİKKAT EDİLMELİ"

"Üretimden tüketime kadar her aşamada çevremizi koruyarak geleceğimize sahip çıkabiliriz" diyen Hinginar, Türk Ytong’un çevreci bir ürün ve sorumluklarının bilincinde bir kurum olarak her adımını dikkatli bir şekilde atarak sektörüne örnek olduğunu dile getirdi.

Sürdürülebilir yapılaşmanın önemli adımlarından birinin yapılaşmada sürdürülebilir malzemelerin tercih edilmesi olduğunu vurgulayan Hinginar, yapılarda kullanılan malzemelerin çevreye olan etkileri,  insan sağlığına zararı olup olmadığı tasarım ve üretim aşamaları, ham maddesi, kullanım ömrü gibi kriterler doğrultusunda araştırılması ve seçimin bu kapsamda yapılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

"58 YILDA 10 MİLYAR DOLARDAN FAZLA TASARRUF SAĞLADIK"

Mineral ham maddelerden üretilen doğa dostu ürünleriyle, içinde yaşayanlara artı değer sunan sağlıklı ve kaliteli çağdaş konutlar inşa edilmesine katkıda bulunduklarını kaydeden Hinginar, "Ytong kullanımı ile elde edilen ısı tasarrufuyla 58 yılda 10 milyar doları aşan döviz tasarrufu sağladık." dedi.

Ürünlerine “Çevre Etiketi” (EPD) alarak bir ilki gerçekleştirdiklerini, tüm tesislerini “Yeşil Bina” konseptine uygun biçimde inşa ederek sürdürülebilir yapılaşmaya destek olduklarını aktaran Hinginar, "Ürünlerimizle ve üretim teknolojimizle çevreyi koruyoruz. Tamamen çevre dostu bir ham madde ile çevre dostu üretim gerçekleştiriyoruz. Üretim süreçlerimizi tamamen kapalı döngü şeklinde hem düşük enerjiyle hem sıfıra yakın atıkla yürütüyoruz." şeklinde konuştu.