Yolcu Yapı ve İnşaat’ın hikayesini öğrenebilir miyiz?

2007 yılında İzmir’de bir aile şirketi olmak üzere ağabeylerimle birlikte bu sektöre girdik. 2011 yılında herkes ayrılarak kendi şirketini kurdu. Ben de bu süreçte Yolcu Yapı ve İnşaat firmasını kurdum. 2012’de önce inşaatla başladık, ardından tekstil sektöründe faaliyet gösterdik,  sonra da kapı pencere işine girmeye karar verdik. Son iki yıldır da otomatik pergole üretimine başladık. Arı Pergole patentli markamızdır. Aynı zamanda Ersaş ve Pakpen’in satış bayisiyiz. İzmir’deki şirketimizi yeni kurduk, Yolcu Yapı Alüminyum ikinci şirketimiz.

Bu şirkette sürdürdüğünüz faaliyetler nelerdir?

Bu şirketimizde sadece alüminyum ve pergole üzerinde giyotin camlama sistemleriyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Zip perde, cam balkon üretimi yapıyoruz. Alt bayilerimiz de var, onlara malzeme veriyoruz.

Arı Pergole ürününüzü biraz anlatır mısınız?

Patenti tamamen firmamıza ait bir ürün. Üretimde yıllık yaklaşık 2 milyonluk bir kapasitemiz var. Sistemlerimizde Alman marka motor kullanıyoruz. Alüminyumlarımız tamamen Türkiye’de üretiliyor. Ayrıca LED ışık kullanıyoruz. Arı Pergole ile müşterilerimize hem estetik hem de fonksiyonel olarak avantaj sağlayacak bir çalışma yaptık. Bu ürünümüz özellikle kafe, resturant gibi işletmeler tarafından çok fazla tercih ediliyor.

Önümüzdeki süreçlerde neleri hedefliyorsunuz?

Kurumsallaşma yolunda ilerliyoruz. Müşterilerimize kusursuz hizmet verebilmek için mümkün olduğunca daha az projenin çalışmasını alıyoruz. Böylece her projeye özel olarak eğilebiliyoruz. Bundan sonraki dönemlerde hep proje ağırlıklı çalışmak istiyoruz. Yurt dışı projelerine ağırlık vereceğiz. 4500 metre bir arazimiz var, anayol üzerinde… 2019 yılının 6. ayında buraya temel atmayı planlıyoruz. Tabii ülke eknomisinde her şey yolunda giderse…