DemirDöküm, tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve üretilen ürünleriyle Türkiye iklimlendirme pazarında 64 yılda birçok ilke imza attı. Dünyanın en prestijli ödüllerine sahip olan yoğuşmalı kombi ailesine de ATROMİX ile bir yenisini daha ekledi. Satışa sunulan ATROMİX, kompakt boyutları, şık tasarımı, sessizliğiyle ve üç farklı kapasite seçeneğiyle öne çıkıyor. Ürünün tanıtım toplantısı, DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna'nın ev sahipliğinde, DemirDöküm Pazarlama Direktörü Bilge Kıran'ın katılımı ile gerçekleşti.

"TÜKETİCİNİN BEKLENTİSİ SADECE BİR KOMBİ DEĞİL"

DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna; DemirDöküm'ün müşteri beklentileri doğrultusunda geliştirdiği, yüksek tasarruflu, kaliteli, çevreye saygılı, sürdürülebilir ekonomiye uygun ürünlerle sektördeki konumunu güçlendirmeye devam ettiğini belirtti ve konuşmasına şöyle devam etti; “Sene başında 2018'in DemirDöküm’ün yılı olacağını, yeni alanlarda ve yeni ürünleriyle gümbür gümbür geldiğini, açıklamıştık. Tüketiciler de içinde bulunduğumuz çağda dönüşüm içerisinde. Tüketiciler, hem kendilerine hem de gezegene faydalı ürünlere teknoloji karmaşasından uzak durarak erişmek istiyor. Ayrıca sahip olacakları ürünlerin kendi kendilerine inisiyatif almasını bekliyor. Hatta beklenti sadece bir kombi değil, iklimlendirme çözümüne kavuşup gündemlerindeki konuyu artık çözüme kavuşturmak istiyorlar. Bu anlamda da kombi pazarının yeni gözdesi olacağına inandığımız ATROMİX’i, tamamen müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda geliştirdik” dedi. Ertuna, yenilikçi ürünleriyle kuruluşundan bugüne Türkiye’de 5 milyon, dünyanın 50 ülkesinde ise on binlerce ailenin, ilk tercihinin DemirDöküm olduğuna dikkat çekti. Ertuna, şirketin yeni ürün yol haritası ve hedefleriyle ilgili olarak da şunları kaydetti; “DemirDöküm olarak stratejilerimizin hepsi müşteri ihtiyaçları, uzun soluklu,  yatırım ve büyüme üzerine. Ayrıca sadece Türkiye'de değil, uluslararası pazarda da bir sözümüz var. DemirDöküm'ün İklimlendirme sektöründeki öncülüğü üzerine verdiğimiz bu sözü tutmak için sürekli yeni yatırımlarla, geleceğe hazırlanmaya devam ediyoruz. Firmamızın geleneksel alandaki başarısına yenilerini eklemek için tabiri yerindeyse dört bir koldan çalışmaya devam ediyoruz. Bir taraftan Türkiye’deki ve yurtdışındaki iş ortaklarımız ile toplantılar gerçekleştiriyor, tüketicilerimizi dinliyor, şirket içerisindeki tüm süreçleri kusursuzlaştırmak için de dijital dönüşüm çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Diğer taraftan da sektörde ilklerimize yenilerini eklemek için Ar-Ge çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu çalışmaların sonucu olarak ortaya çıkan ATROMİX'i, önümüzdeki aylarda kaskad ve ısı pompası alanındaki yeni ürünlerimiz de takip edecek. 2 yılda pazarda iddialı olduğumuz alanlara kaskad ve ısı pompasını da eklemeyi hedefliyoruz."

“ATROMİX İLE YOĞUŞMALI KOMBİDE YENİ BİR TARİH YAZACAĞIZ”

Erdem Ertuna, DemirDöküm’ün tarihi boyunca iklimlendirme sektöründe yaşanan değişimlerde yenilikçi ürün gamıyla öncülüğü göğüslediğini belirtti. Şirketin yoğuşmalı kombi pazarındaki iddiasıyla ilgili de şöyle konuştu; "2003 yılında Türkiye'de önemli bir değişim yaşandı. Doğal gaz EPDK'nın kurulmasının ardından ülkemizde hızla yaygınlaştı. Bizler de DemirDöküm olarak diğer ürünlerimizde olduğu gibi tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve üretilen, ADEN'i o yıl satışa sunduk.  Kısa süre içerisinde ADEN çok sevildi ve yüksek talep gördü. 2009 yılında DemirDöküm, ADEN ile ulaştığı liderliği farklı bir boyuta taşıdı. 'Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği'nin yayımlanması ile yine Türk mühendisler tarafından geliştirilen ATRON kombiyi satışa sundu. Kısa sürede ATRON da çok sevildi, Türkiye'nin her yerine yayıldı ve en çok satılan kombi unvanını göğüsledi. Tüm değişim süreçlerinden DemirDöküm olarak güçlenerek çıktık. ERP Yönetmeliği ile bu yıl yeni bir tarih yazmaya hazırlanıyoruz. Tam 5 yıldır bu sürece hazırlanıyoruz. Green Good Design, Good Design, ödüllerini satışta olan yoğuşmalı kombilerimiz ile alarak büyük bir uluslararası başarı elde ettik. Şimdi de bu başarıyı ATROMİX ile sürdürmeyi hedefliyoruz. Türk mühendislerimiz tarafından Bozüyük fabrikamızda tasarlanan, geliştirilen ve üretilen ATROMİX,  kullanıcılarına sağladığı yüksek verimliliği, sessiz çalışması, yenilikçi teknolojileri ile ön plana çıkacak.” 


DemirDöküm Pazarlama Direktörü Bilge Kıran, yeni bir dönem başlatacak olan ATROMİX’in teknik özellikleri hakkında bilgi verdi ve şunları kaydetti; “20, 24, 28 kW kapasite seçenekleri ile ATROMİX,  farklı ihtiyaçlara en uygun çözümü sunacak özelliklerle geliştirildi. ATROMİX, özellikle son yıllarda artan küçük  m²'li evler için en ideal kullanım çözümünü sunuyor. Bu ürün ile DemirDöküm ürün gamında ilk defa 20 kW’lık kapasite seçeneğine yer verildi.  ATROMİX, küçük m²'li evler ve dar montaj alanlarında yaşanan zorluklar göz önünde bulundurularak tasarlandı. Ürün yine DemirDöküm'ün ürün gamındaki en kompakt boyutlara sahip kombi olma özelliğini taşıyor. Ayrıca yoğuşma teknolojisi ile yüksek tasarruf sağlayan ATROMİX, hem ısıtma, hem de kullanım suyunda A sınıfı enerji verimliliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. ATROMİX,  yeni teknolojilerle tasarrufu kullanıcı inisiyatifine bırakmıyor, debi sensörü ile kullanıcısına hızlı sıcak su konforu sağlarken, doğal gazın yanı sıra su sarfiyatını da azaltıyor. ATROMİX, tam bir çevre dostu, düşük emisyon değerleri sayesinde kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak, yıllık daire başına ortalama 2 ton daha az NOx salımı gerçekleştirmesini sağlıyor. Her yaştan kullanıcının kolayca kullanabileceği bir ara yüze sahip olan ATROMİX, ön yüzünde kolay okunabilir LCD ekran ve iki kontrol düğmesini barındırıyor. ATROMİX, tüketicilerin ürünü uzun yıllar güvenle kullanabilmesi adına DemirDöküm’ün en zorlayıcı testlerinden geçerek geliştirildi. Ayrıca kombi kullanımında yeni bir dönem başlatan Migo ile de uyumlu çalışabiliyor.
Migo, akıllı telefonlarla uyumlu çalışıyor ve kombilerin evden uzakta kontrol edilmesini sağlıyor ayrıca hem evin sıcaklığını hem de su sıcaklığını kendi kendine optimize edebiliyor. Bunlar ile birlikte, internetten aldığı anlık bilgilerle dış hava sıcaklığının artması ya da azalması durumunda ortam sıcaklığına yine otomatik müdahale ediyor. Migo, enerji verimliliği konusunda da kullanıcısına yüzde 10 ile yüzde 15 arasında ilave katkı sağlıyor.”


Erdem Ertuna, 2018'e yeni iş modeli ile başlayan DemirDöküm'ün hizmet verdiği alanlarda tüm ürün gruplarını yenilediğine dikkat çekti ve devam etti," DemirDöküm, 64 yıldır sektörde değişimlere öncü olarak çevreye saygılı, sürdürülebilir ekonomiye uygun ve yenilikçi ürünleri tüketicileri ile buluşturmaya devam ediyor. Rekabet çıtasını yükseltmek ve hizmet verdiğimiz alanlardaki liderliğimizi devam ettirmek için yeni ürünlerimizi ardı ardına sunmaya başlıyoruz. ATROMİX yoğuşmalı kombimizin ardından kısa süre sonra ısı pompası alanındaki yeni ürünümüzü de satışa sunacağız. Yüksek performansı, düşük enerji tüketimi, tasarımı, teknolojisi ve sessiz çalışmasıyla MAXIAIR, sektörde yarışı farklı bir boyuta taşıyacak. MAXIAIR iki farklı seçeneği ile piyasaya sunulacak. Üçüncü yeni ürün gamımız ise MAXICONDENSE kaskad cihazı olacak. Dört farklı seçenekle satışa sunulacak MAXICONDENSE, yüksek kapasitesi, yüksek verimi, kolay montaj ve uzun ömürlü kullanımıyla kısa sürede alanının en iddialı ürünü olacağından eminiz" dedi.