Bu yıl Nisan ayında yürürlüğe giren ErP yönetmeliği ile birlikte konvansiyonel olarak nitelendirilen cihazlar artık üretilemeyecek. Böylelikle Hem güvenli ve çevreye duyarlı hem de yüksek tasarruflu yoğuşmalı ürünler ön plana çıkacak. Isıtmada enerji verimliliğini daha yüksek seviyelere çıkarmak için Bosch, oda kumandası kullanımı ve bina yalıtımının da çok önemli olduğunu vurguluyor. ErP yönetmeliğine uygun olarak Bosch Termoteknik tüm hazırlıklarını tamamladıklarını açıkladı. Bosch Termoteknik Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Zafer Polat yaptığı konuşmada“Kullanıcıların yoğuşmalı kombi konusunda bilinçlendirilmesi ve kullanımının teşvik edilmesi,  konusunda çalışmalarımız uzun süreden beri devam ediyor. 2017 yılında İngiliz BRG Building Solutions firması, Avrupa Isıtıcı Pazarına ilişkin olarak bir rapor yayımladı. Bu rapora göre yoğuşmalı kombi kategorisinde Bosch ve Buderus markalarımız ile ısıtma, soğutma ve havalandırma pazarında lider konumundayız. Bosch markası kombileri ile birinci olurken, Buderus markası da ikincilikle onu takip etti. Tüm bu çalışmalarımızın ve emeklerimizin karşılığı niteliğinde olan bu başarı bizim için çok önemli olması ile birlikte sektöre yön veren bir firma olduğumuzun da önemli bir göstergesidir.”dedi. Yoğuşma teknolojisinin mucidi’ olan Bosch, 1895’den bugüne kadar edindiği tecrübeler ışığında ‘kaliteden ödün vermeden tasarruflu ürünler sunuyor. Bosch yoğuşmalı kombilerde bulunan tam modülasyonlu fan, hızını, mekânın ısı ihtiyacına göre otomatik olarak artırıyor ya da azaltıyor. Böylelikle yanma verimi ile birlikte cihaz verimi de artıyor. Bosch yoğuşmalı kombi modellerimiz Bosch Termoteknik web sitesinden incelenebilir. Farklı tip yoğuşma teknolojileri ile ilgili merak edilen soruları da Bosch Termoteknik uzmanları yanıtlıyor.

YOĞUŞMALI KOMBİLERİN TASARIMLARI FARK YARATIYOR

Isıtma cihazlarında yoğuşma teknolojisinden faydalanılırken farklı endüstriyel tasarımlar da kullanılabilmektedir. Yoğuşma teknolojisinden yararlanabilmek için kombinin yanma gövdesinin tamamının yoğuşmaya uygun olarak tasarlanması gerekmektedir. Kompakt cihaz yapısı ve nispeten daha yüksek işletim verimi bu tasarımın en önemli avantajıdır. Yoğuşma ekonomizörüne sahip klasik yanma odalı cihazda ise, kombinin içerisinde baca gazı hattı üzerinde konumlanmış bir yoğuşma ekonomizöründen faydalanılabilmektedir. İlk olarak yatırım maliyetinde avantaj sağlamanın yanı sıra, verim değeri bahsedilen ilk tasarıma kıyasla daha düşük gerçekleşebilmektedir. 

KOMBİ SEÇİMİNDE SEZONSAL VERİM DEĞERİNE DİKKAT

Bosch, yoğuşmalı kombi seçimini yaparken cihazın öncelikle sezonsal verim değerlerine bakılmasını ve cihazın ısıtma işletiminde oda sıcaklığına göre modülasyonlu işletim yapabilmesine dikkat edilmesini, buna uygun modülasyonlu oda kumandalarıyla donatılmasını tavsiye ediyor. Bu şekilde enerji tüketiminde çok yüksek paya sahip ısıtma işletimi en verimli şekilde gerçekleştirilebilir. Tüm yoğuşmalı kombilerde ileri teknoloji ürünü hassas oda sıcaklığı kontrolü sağlayan modülasyonlu oda kumandalarının kullanımı öneriliyor.


ENERJİ İLİŞKİLİ ÜRÜNLER (ERP) DİREKTİFİ ÜLKEMİZDE 21 NİSAN 2018 TARİHİNDE YAYINLANDI.

ErP  “Enerji ilişkili Ürünler” Direktifi anlamına gelen kısaltmadır. Bu direktifin en büyük amacı konvansiyonel, yoğuşmalı olmayan hermetik tipte kombilerin üretim ve ithalatının durdurulması olarak bilinse de kapsamı sadece bununla sınırlı değildir. Bu direktif, Avrupa Birliğine üye ülkelerde yürürlükte olup, bir takım yasal yaptırımları tanımlayarak LOT1 ve LOT2 ürün gruplarını etkileyen tebliğleri Resmi Gazete’de yayınlanmış ve 21 Nisan 2018 itibari ile de ülkemizde yürürlüğe girmiştir. Bu direktif, 2020 yılı için Avrupa Birliği hedefi olan 20% oranında yenilenebilir enerji kullanımının arttırılması ve bununla birlikte 20% oranında fosil enerji kaynak tüketiminin ve sera gazı emisyonlarının azaltılması hedeflerine hizmet eder. Ancak bu yasak mevcut hâli hazırda kullanılan hermetik konvansiyonel cihazları kapsamıyor. Yani mevcut kullanılan kombiler kullanılmaya devam edecek.

YENİ YAPILAR, MODERN YAŞAM ALANLARI İÇİN DİZAYN ÖDÜLLÜ CONDENS 7000İ W 

Uygun boyutları sayesinde Condens 7000i W çok az yer kaplıyor. Condens 7000i Yoğuşmalı kombi’nin ön kapağı tamamen dayanıklı ve kırılmaz camdan yapılmıştır, ayrıca cihaz modern tasarımı ile de dikkat çekiyor. Dünyanın prestijli tasarım ödülü Reddot’ın da sahibi, Condens 7000i W siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip. Ürünün meraklıları internet adresinden detaylı olarak inceleme yapabilir.

CT100 ODA KUMANDASI İLE UZAKTAN KONTROL

Condens 7000i w Yoğuşmalı Kombiler, hem oda sıcaklığı hem de dış hava sıcaklığına göre ayarlanabilen CT100 akıllı oda kumandası ile kullanılabiliyor. Mobil telefona ya da tablete yüklenen bir uygulama ile kombiyi, istenilen yerden istenilen anda açıp kapatabilme özelliği kumandanın en dikkat çekici avantajı.Bu özellik sayesinde ev ya da işyerlerindeki Condens 7000i W, kilometrelerce uzaklıktan bile istenilen ortam sıcaklığına ayarlanabiliyor. Böylece, kış sezonu boyunca gerekli olan ısıtma ihtiyacı kadar ısı üretilirken, hem ısınma konforu hem de yakıt tasarrufu bir arada sağlanıyor.