Arfen Grup’un bünyesinde yer alan Arfen Alüminyum ne zaman kuruldu, üretim kapasitesi ne kadar?

Arfen Alüminyum, 2015 yılında Tekirdağ ili Ergene ilçesinde öncelikle Arfen İnşaat A.Ş. bünyesinde kuruldu. 2016 yılı Ağustos ayında Arfen Alüminyum A.Ş. olarak bağımsız bir şirket haline geldi. Bünyemizde 2000 ton kapasiteli 7inch bir pres, kendimize ait 8,5 metre boyunda profil boyayabilen yatay boyahane ve tam donanımlı bir kalıphanemiz olacak şekilde işlerimize başladık. Şu an aylık 550 ton pres ve boyalı profil üretim kapasitesine sahip olarak çalışmaya devam ediyoruz.

Arfen Alüminyum hangi ürünleri ile müşterilerine çözüm sunuyor?

Özellikle endüstriyel profil konusunda uzmanlığımızı artırdık. Çeşitli sektörlere (Otomotiv, inşaat, elektronik vb…) farklı tiplerde profil üretimi yapmaktayız. Aynı zamanda zaten amiral firmamız olan Arfen İnşaat A.Ş. sayesinde inşaat sektörüne dilatasyon profilleri üretimi yapmaktayız. Bununla birlikte C60 serisi doğrama profilleri, 57’lik ısı yalıtımlı doğrama profilleri, alüminyum ayarlı kapı kasaları, alüminyum cam baza sistemleri, menfez sistemleri, mekanik cephe alt konstrüksüyon sistemleri, güneş kırıcılar, sigma profilleri gibi bir çok alanda müşterilerimize geniş bir ürün gamı ile hizmet etmekteyiz.

Alüminyumun yapılara sağladığı avantaj nedir?

Öncelikle hafif, korozyona dayanıklı, kolay işlenebilen ve kolay geri dönüşebilen yapısı ile alüminyum doğada çok miktarda bulunan ve bugün çevremizde otomotiv sanayi, savunma sanayi, uçak ve uzay teknolojileri gibi birçok alanda hayatımızı kolaylaştıran çözümlere ilham vermiş bir metaldir. Alüminyum bugün gerek ısı yalıtımı ve gerekse de su yalıtımı anlamında yüksek konforda ve standartta yapılabilen yapıların ana malzemelerinden biridir. Isı yalıtımlı alüminyum doğramalar, giydirme cepheler, cam cepheler hep alüminyum malzemesinin yüksek işlenebilme kapasitesi ve hassas ve dekoratif yapısı sayesinde mümkündür.

Ajandanızda hangi başlıklar var? Hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Yeni projelerimiz hep olacak ancak şu an en önemli projemiz Arfen Alüminyum A.Ş. firmamıza ait tesiste, yıl sonuna kadar Eloksal tesisimizi tamamlayıp tam entegre hale getirmemizdir. Bu tür yayınlarla bizlere kendimizi anlatma fırsatı verdiğiniz için sizlere ve yayın gurubunuza şükranlarımızı sunuyoruz. Pandemi sürecinin bitmesi ile daha iyi ekonomik koşullarda ve daha sağlıklı yaşam koşullarında tekrar görüşmek üzere sizlere ve değerli okurlarınıza saygılarımızı sunarız.