Yurtdışında özellikle büyük mimari projeler tarafından tercih edildiklerini belirten Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı Dikici, “B1 ve A2 sınıfı yangına dayanıklı alüminyum kompozit panel, nano kompozit panel, PVDF esaslı dayanıklı boya, alüminyum cotta dış cephe kaplama malzemesi gibi birçok yeniliği Türkiye’de ilk defa pazarla biz buluşturduk. Bunlar aynı zamanda uluslararası kalite standartlarına uygunlukları ile de yurtdışında en fazla tercih edilen ürünlerimiz.” diyor. Özellikle de yapıların dış cephelerinde kullanılan alüminyum kompozit panelin imalatında mutlaka Polivinilden Florür (Pvdf) boya kullanılması gerektiğine dikkat çeken Talin Saraylı Dikici, alüminyum kompozit panel imalatında kullanılabilecek en dayanıklı boyanın kimyasal dayanımın nem dayanımının, renk ve parlaklık kalıcılığı nedeniyle Polivinilden Florür (Pvdf) boyası olduğunu vurguluyor. 

Pvdf boyaların nem dayanımı, asit dayanımı, UV dayanımı renk ve parlaklık stabilitesiyle de diğer boyalardan kalitesiyle farklı olduğunu dile getiren Dikici, yapının dış cephesinin kısa zamanda deforme olmasını önlemek amacıyla, binaların dış cephesinde mutlaka Pvdf boya tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. 

DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE YEŞİL BİNALARIN TERCİHİ!

Saray Alüminyum, alüminyum kompozit panel imalatında sadece Pvdf boya kullanarak, binalarda dış cephe dayanımını ve kalitesini maksimum seviyeye ulaştırıyor. Saray’la giydirilen yapılar arasında, bulunduğu kentle özdeşleşen ve onun çağdaş kimliğine renk katan gökdelenler, rezidanslar, iş merkezleri, oteller, tiyatro binaları gibi şehrin önemli yapıları yer alıyor. B1 ve A2 sınıfı yangına dayanıklı SARAYBOND alüminyum kompozit panellerin nitelikli projelerde özellikle tercih edildiğini vurgulayan Talin Saraylı Dikici, alüminyum kompozit panel, alüminyum ekstrüzyon profil, PVC profil ürünleri için EN 15804-Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri normu uyumlu Çevresel Ürün Beyanı (EPD) belgesine Türkiye’de ilk kez sahip olduklarının altını çiziyor. Avrupa normlarına uygun üretim yapmanın yanı sıra ürünlerinin sürdürülebilir bir bakış açısı ve sorumluluk anlayışı ile belgelendirilmesinin de kendileri için oldukça önemli olduğunu aktaran Dikici, “Üretirken, tüketimi de en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Böylelikle hem ‘yeşil binalar’a katkı sağlamış hem de müşterilerimize çevreye duyarlı ürünlerimiz ile karbon salınımını azaltan, sürdürülebilir, verimli, yenilikçi çözüm ve hizmetler sunmuş oluyoruz.” diyor.