Fullboard Yapı Elemanları A. Ş. Genel Müdürü Savaş Güzelküçük sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Fullboard A.Ş. olarak 2020 yılının ilk yarısını (Covid-19’a rağmen) beklediğimiz gibi çok verimli geçirdik. İnşaat sektörünün içinde bulunduğu durumu 2019 yılı içerisinde doğru tahmin etmenin ve planlamamızı doğru yapmanın, bugüne kadar belirlediğimiz stratejiye büyük bir disiplinle sadık kalarak hedeflerimizi başarmanın gururunu yaşadık. Sektörün, 2020 yılında birçok firma tarafından olumsuz yorumlanmasına rağmen şirketimiz açısından farklı ve olumlu bir yıl olması için, hem ürün tasarımlarımızda hem de satış ve pazarlama kanadımızda öngördüğümüz tüm strateji ve planlamalarımızı gerçekleştirdik. Sektörde denenmemişleri deneme cesareti göstererek, doğru bir ekiple ve de dostane bayilerimizle ilk yarı yıl hedeflerimiz başarı ile tamamlamış bulunmaktayız. 2020 yılında kullanıcılara ve ürünlerimizin ticareti ile uğraşan dağıtım noktalarımıza kullanım kolaylığı ile kazanç imkanları barındıran yeni nesil ürünler üretmeye dikkat etmiştik. Avrupa’da ve Türkiye’de bir ilk olan 7 mm Alçı Plaka ile, karolaj tavan konusunda üretim yapan firmalara müthiş özellikli yeni bir ürün sunduk. Ayrıca 2019 yıl sonunda seri üretim ve satışına başladığımız GrandeX dış Cephe Plakamız ile “Yılın Dış Cephe Malzemesi” ödülünü alarak çalışmalarımızın ne kadar doğru yolda olduğunu gururla görmüş olduk. Yine yılın ilk yarısında temelini atmış olduğumuz ikinci alçı plaka fabrikamızın, hızla inşasının devam ettiğini de bu vesile ile gururla ifade etmek isterim. 

“YENİ ÜRÜNLERLE TÜKETİCİLERİ BULUŞTURACAĞIZ”

2020 yılının ikinci yarı yılında da yeni ve çok farklı ürünlerle, sektör ilgililerini ve de tüketicileri buluşturmuş olacağız. Şu anda son çalışmaları ve testleri yapılmakta olan iki adet yeni ürünümüzü sektörle buluşmaya hazırlıyoruz. Bu iki ürünün bir tanesi yeni nesil ve de çok ama çok ses getirecek bir alçı plaka olup; ikincisi ise şu an sektörde bulunan ürünlerden bir tanesinin daha geliştirilmiş hali olacak. Birçok firmanın söylemeye bile çekindiği şeyleri söylemeye, denemeye bile cesaret edemediği şeyleri denemeye çalışıyoruz. Çünkü farklılığın ve de samimiyetin, gerçek başarıyı getireceğini yıllar içerisinde hep beraber deneyimleyerek gördük ve de şu anda da bu başarıları hem çalışma arkadaşlarımızla hem de bayilerimizle yaşıyoruz. 2020 yılının ilk yarısında bu başarılarımızı sektörün önemli ve önde gelen kuruluşlarından, onur verici ödüller alarak taçlandırdık. Yılın ilk yarısında benim açımdan da gurur verici bir ödül olan “Yılın Profesyoneli” ödülünü ikinci kez alırken, markanın sektöre girişinin ikinci yılı henüz yeni tamamlanmışken ne kadar doğru işler yapmakta olduğumuzu da görmüş bulunuyoruz. Kapasite itibarı ile 7/24 kesintisiz üç vardiya ile tam kapasite çalışan fabrikamızın dışında ikinci alçı plaka fabrikamızı da, bu yılın sonuna yani ikinci yarı yılın sonuna devreye almayı planlıyoruz. Ulusal ve uluslararası bazı firmaların yılbaşından bu yana personel çıkardığı, vardiya kapattığı hatta fabrika kapattığı gibi bilgiler ulaşmasına karşılık, hem rekabete karşı hem de yüzyılın en büyük salgınının yarattığı negatif pozisyona rağmen gelişerek ve de büyüyerek yola devam ediyor olmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Yılın kalan kısmında yani ikinci yarı yılda, inşaat ve başta konut sektörünün kredi faiz oranlarındaki iyileşme nedeni ile daha cesur adımlar atacağını düşünmekteyim.
2019 yılı Haziran ayı sonu itibarı ile satılan konut sayısı 6-7.000 adetlerde durur iken bu yıl hatta bir ay önce konut kredi faiz oranlarının iyileştirilmesinden sonra satılan konut sayısı 100 bin adet seviyesinde. Bu hem devletin gelirler açısından rahatlaması hem de konut yani inşaat sektörünün tekrar canlanması anlamı taşımaktadır. Bu tip hamleler hem yatırımcılara hem de sektöre fayda sağladığı gibi sektör ilgililerine de yatırımlar açısından cesaret vermektedir.

Geçen yıl bir röportajımda, “2020 yılı 2019 yılından daha iyi bir yıl olacak”, beklentimiz bu yönde demiştim. Bu beklentimiz ya da tahminimizde yanılmadık. Hatta Covid 19 salgını olmasa idi tüm sektörler için çok daha iyi bir yıl olacaktı. 2020 yılı ilk iki ay rakamları tüm sektörler için çok iyi başlamıştı. Salgın ve yasaklardan sonra birçok sektör negatif etkilenir iken bizim sektörümüzde de birkaç firmanın negatif etkilendiğini gözlemledik. Fullboard A.Ş. olarak çok iyi başladığımız yılı, doğru ekip, doğru strateji ve doğru planlamalar ile iyi devam ettirerek, çalışkan dost bayilerimizle birlikte muhteşem bir yarı yıl yaşadık. İkinci yarı yılda da aynı başarıyı sürdürmek ve sonraki dönemlerde de sürdürülebilir kurumsal sistemler ile başarıyı kalıcı hale getirmeyi planlamış olarak yolumuza devam ediyoruz.

Alçı plaka sektörünün” en eski ve de en deneyimli yöneticisi olarak, yıllar önce ülkemize yurt dışından alçı plaka ithal edilirken, şimdi çevre ülkelere hatta Avrupa’nın merkezine bile alçı plaka ihraç eden bir ülke haline geldiğimizi görmek ihracat ayağında da beni ayrıca gururlandıran bir konudur. Yeni fabrikamızla birlikte mevcut ihracat kapasitemizi de ikiye katlayacak duruma geleceğimiz ve de yepyeni noktalara markamızı ve ürünlerimizi yerleştireceğimiz için ayrı bir heyecan yaşamaktayım. Umarım bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hem yurtiçi pazarda hem de yurt dışı pazarda doğru işlere imza atmaya devam ederiz. Fullboard A.Ş. olarak 2020 İkinci yarı yılının ülkemize ve sektörümüze güzellikler getirmesini diliyorum.