İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), yılın son sanal heyet organizasyonunu Kolombiya'da 1-4 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye’den 25 firmanın yer alacağı organizasyonda, katılan firmalar ısıtma, soğutma, tesisat, havalandırma ve klima ürün grupları ile heyete iştirak edecek.
1-4 Aralık 2020 tarihlerinde zoom programı üzerinden yapılacak görüşmelerde her bir firmaların minimum 8 ilâ 10 iş görüşmesi gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Sanal heyet organizasyonlarıyla pandemide ihracatçıların ticaretine değer kattıklarını söyleyen İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, İSİB olarak geçen üç ayda hedef pazar olarak gördükleri Kazakistan, Katar ve Ukrayna’ya üç sanal heyet organizasyonu yaptıklarını belirtti. Söz konusu organizasyonlarda ihracatçıların 500’ün üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirdiğini vurgulayan Şanal, üye firmalarının ihracata dönüşecek birçok bağlantı sağladığını belirtti.

“TÜRKİYE İÇİN ÇOK CİDDİ BİR PAZAR”

Kolombiya’nın bu sene öncelik verdikleri ülkelerden biri olduğunu söyleyen Şanal, her sene yaklaşık 1,46 milyar dolar iklimlendirme sektörü ithalatı yapan Kolombiya’nın Türkiye için çok ciddi bir Pazar olduğunu ifade etti. Kolombiya’da tüm ürün gruplarında pazar payını arttırmak istediklerini belirten Şanal, ikili iş görüşmelerine katılımın maksimum düzeyde olması için Türk firmalarının talep ettiği sektörlerden bütün firmaları davet ettiklerini söyledi.