TürkTraktör için yılın ilk dokuz ayını nasıl değerlendiriyorsunuz?

2019 yılında iş makineleri pazarında genel anlamda bir daralma yaşanmasına rağmen, 2020 yılı için beklentiler pazarda yüzde 15-20 civarında bir büyüme gerçekleşmesi yönündeydi. Yılın hemen başında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreciyle ne yazık ki, ulusal ve yerel birçok fuar iptal edilirken; bizler de müşterilerimizle beraber yapmayı planladığımız etkinlikleri belirsiz süreyle ertelemek zorunda kaldık. Ancak yaşanan süreç ve gelişmelerle birlikte satış ve satış sonrası hizmetlerimizi, Covid-19 önlemleri çerçevesinde gerekli tüm tedbirleri alarak tesislerimiz ve bayilerimiz aracılığıyla devam ettirdik.  Salgınla beraber oluşan belirsizliklere rağmen, İMDER’in yayınladığı iş makineleri pazarı Eylül ayı sonu toplam satış adetlerine bakıldığında; sektörde bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 87’lik bir büyüme gerçekleştiği görülüyor.
İş makinelerinin en yaygın kullanım alanı olan inşaat sektörü güven endeksine baktığımızda, pandeminin etkisiyle Nisan ayında yaşanan dramatik düşüşün ardından, Mayıs ayıyla beraber tekrar bir artış trendi gerçekleştiğini ve mevcut seviyenin de geçtiğimiz yıl ortalamasının üzerinde olduğunu gözlemliyoruz. Ülkemizdeki altyapı, enerji, ulaştırma ve madencilik gibi iş makinelerinin yaygın kullanıldığı birçok faaliyet alanında yatırımların ve dolayısıyla iş makinelerine olan ihtiyacın devam edeceğini söyleyebiliriz. İnşaat sektörü için alınan tedbirler ve konut satışlarını destekleyici faaliyetler de önümüzdeki dönem için pozitif etkiler yaşayabileceğimizi gösteriyor. 

Case markasına ait hangi ürünleri müşterilerinizin hizmetine sunuyorsunuz?

TürkTraktör olarak 2013 yılından bu yana, dünya inşaat sektörüne yönelik birçok ilklerde imzası da bulunan Case markasına ait paletli ekskavatör, lastikli yükleyici, kazıcı yükleyici, teleskopik yükleyici, mini ekskavatör ve nokta dönüşlü mini yükleyici gruplarındaki zengin bir ürün gamını Türkiye pazarına sunuyoruz. Müşterilerimizin hafif ve ağır işlerdeki her türlü ihtiyaçlarını, aradıkları ürün ve çözümleri rahatlıkla bulabilecekleri geniş bir ürün yelpazesiyle karşılıyoruz. Bu yılın başında ise iş makineleri alanında önemli bir yatırım yaparak, Türkiye’de inşaat ve hafriyat alanında en çok tercih edilen iş makinesi olan kazıcı yükleyicileri, pazara artık yerli üretim olarak sunuyoruz. 

TürkTraktör’ün gündeminde neler var? Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz? 

TürkTraktör olarak girdiğimiz her alanda olduğu gibi, iş makineleri alanındaki faaliyetlerimizde de müşterilerimize daima en iyi ürün, hizmet ve çözümleri sunmaya odaklanıyoruz. 

İş makineleri alanına adım attığımız ilk günden itibaren; bu alanda da ne kadar yenilikçi ve iddialı olduğumuzu göstermek üzere yatırımlarımızı sürdürüyoruz.  Bu anlamda da, bu yıl başladığımız yerli üretimimizle beraber önümüzdeki süreçte iş makineleri sektörüne de yön veren şirket olmayı hedefliyoruz.