Kule vinç sektörünün önde gelen firmaları arasında bulunan Bemtaş Kule Vinç, Gebze’deki fabrikasında gerçekleştirdiği kaliteli üretimiyle öne çıkıyor. 2007 yılında Portekiz markası olan SOIMA kule vinçlerinin Türkiye’deki tek yetkili satıcısı olan Bemtaş Kule Vinç, sektörde uzun yıllara dayanan tecrübesiyle kule vinç satımı, kiralaması ve satış sonrası teknik destek hizmetlerinin yanı sıra Bemtaş markası adı altında Türkiye’de kule vinç imalatına da başlamıştı. Bemtaş Kule Vinç Yönetim Kurulu Başkanı Candar Can, fiyat politikasıyla yatırımcının gözdesi olacak yüzde yüz yerli kule vinç markalarını dünya pazarına sürmeyi ilk hedef olarak belirlediklerini söyledi.

İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN İHRACAT LİDERLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN İHRACAT LİDERLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Vinç sektöründe Türkiye’nin en önemli isimlerinden olan firmanızın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi alabilir miyiz? 

Bemtaş Kule Vinç, inşaat sektöründe 1985 yılından günümüze kadar faaliyet göstererek gerek yurt içi gerekse yurt dışı birçok projeye başarıyla imza atmıştır. Firmamız inşaatçı geçmişi ve birikimiyle edinmiş olduğu tecrübeleri yerli ve milli üretim, kule vinç kiralama, satış ve sonrası teknik destek hizmetleriyle bütünleştirerek alanında uzmanlaşmıştır. Mevcut çalışmalar kapsamında yılda 20 makine satmayı planlıyoruz.

İnşaat projelerinde kullanılan vinçleriniz ne gibi donanımlara sahip? Proje için özel Ar-Ge yaptığınız oluyorsa bir örnek verebilir misiniz?

Ar-Ge çalışmalarımız üretimde ciddi bir katma değer oluşturmaktadır. Bu anlamda Ar-Ge çalışmaları neticesinde katma değeri yüksek ürünler elde ediyoruz ve bu alana yatırım yaptıkça aynı oranda katma değer de yakalandığının altını çizmek isteriz. Bunun yanı sıra ihtiyaca göre Ar-Ge çalışmalarımız mevcuttur.

Sektördeki önemli konulardan biri de iş güvenliği. Vinçler, tüm güvenli donanımlarına karşılık doğalarında riski de taşıyan ekipmanlar. Sizin vinçleriniz bu riski minimize etmek için ne gibi donanımlara sahip?

Sürekli gelişen ve yenilenen SOIMA kule vinçlerimizdeki bu yeniliklere çalışanlarımızın da uyum sağlaması açısından üreticimiz olan Portekiz firması SOIMA’nın desteği ile hem teknik anlamda eğitimlerle hem de sertifika eğitimleriyle personellerimize gelişme ve donanım sahibi olma fırsatı veriyoruz. Kule vincin kullanma ve çalışma sistemleri üzerinde değişiklik kesinlikle yapılmamalıdır. Kule vinç montajında ve kullanımında, talimatların dışına çıkılmamalıdır.

Vinçlerinizde son teknoloji ve otomasyon ne ölçüde kullanılıyor? Bu konuda dünyayla kıyaslandığımızda sizce hangi noktadayız?

2008 yılından bu yana savunma sanayi başta olmak üzere, bilişim, enerji, sanayi ve iletişim gibi alanlarda yerli üretime geçilerek milli projelere ağırlık verildi. Bu projelere bir yenisini de kule vinç sektörünün devlerinden biri olarak Bemtaş ekledi. Türkiye’de kule vinç sektöründe çok sayıda büyük firma mevcut. Ama Avrupa teknolojisi ile üretilmiş ve yüzde yüz yerli bir marka olmamız en büyük avantajlarımızdan bir tanesi olacak. Aynı zamanda ülkemizde yerli makine imalatı bir ivme kazanmış durumda. Bemtaş Kule Vinç'in yerli markasını dünya pazarına sürmek ilk hedeflerimiz arasında. Sektörde 30 yıllık bir geçmişimiz var. 2015'te Portekizli Soima'nın yüzde 49 hissesini satın aldığımızda sektörümüzde önemli başarılara imza attık. Şimdi ürettiğimiz yerli kule vinç markamızla da ithal kule vinç fiyatlarına göre hem maliyet avantajı hem de sabit fiyat avantajı sağlayacağız. Yerli kule vinçlerimiz fiyat politikası ile yatırımcının gözdesi olacak.

Size göre vinç sektörünün gündeminde hangi sorunlar bulunuyor? Bu sorunları aşmak için ilk elde neler yapılmalı? 

Gelişmekte olan bir sektörde faaliyet göstermenin hem avantajları hem de dezavantajları olmakta. Son zamanlarda yapılan iş yeri ve işçi güvenliği ve sağlığı atılımları olası her türlü tehlikeye karşı hem işverene hem de çalışanı korumak amacıyla gerekli bilinci sağlamak ve tedbirleri almak sektör için büyük önem taşıyor. Öte yandan biz firma olarak kule vinçlerimiz de yüksek güvenlik donanımlı sistemler kullanarak her türlü kötü olasılığı en aza indirmeyi amaçlıyoruz. 

Satış kadar satış sonrası destekler de önem taşıyor. Firmanızın bu konudaki hizmetleri nelerdir?

Hızlı bir satış sonrası teknik destekle müşterilerimizin maksimum 24 saat içinde cevap verebiliyoruz. Ayrıca vinçlerdeki kolay montaj ve demontaj özelliği ile profesyonel teknik ekip desteği süreyi de kısaltıyor. Bizim öncelikli amacımız müşteri memnuniyeti ve uygun fiyat politikası. Bu hizmetler de sektörde daha çok tercih edilmemizi sağlıyor.

Şu an gündeminizde neler var? Hayata geçirmeye hazırlandığınız projeler ve yeni yatırımlar hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?

SOIMA ile yapılan anlaşma çerçevesinde bir yazılım bilişim firması ile birlikte bir yapay zekâ teknikleri kullanılarak SOIMA kule vinçleri uydu ve internet üzerinden gözetlenmesi, arıza takip ve kontrolü amaçlı yatırım kapsamında bir proje başlatılmıştır. Yerli sermayeyi geliştirme ve müşterilerine en hızlı ve iyi hizmeti verebilmek adına, temsilcisi olduğumuz SOIMA ile anlaşmalı olarak bazı yedek parçaların üretimini BEMTAŞ’ta gerçekleştiriyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz hususlar nelerdir?

Son olarak sektörde kuruluşumuzdan bu yana emekle büyüttüğümüz markamızı ve bilinen kalitemizi korumak ve sürdürmek en büyük manevi hedeflerimiz arasında yer almakta. Bir diğer hedefimiz de sektörde sağladığımız büyüme başarısını 2022 yılında yüzde 30 arttırmaktır.