Politile, ürünlerinin hem kalitesi hem de tasarım avantajı ile öne çıkan bir marka. Kiremit desenli PVC asa polimer çatı levhası üretimiyle sektöre giren firmanın hedefi, ürün yelpazesini daha da geliştirerek hedef kitlesini yeniliklerle buluşturmak. Önümüzdeki günlerde öncelikle trapez PVC asa polimer çatı modelini bunun yanında da cephe giydirme panellerini üretim portföylerine ekleyerek yenilikçi çalışmalarını daha ileriye taşıyacaklarını müjdeleyen şirket ortağı Bahri Lobut, sorularımızı cevapladı. 

Politile’nin sektördeki başarısı üretimi hakkında bilgi verir misiniz?

İlk sorunuzu Politile markasının, Adana İncihan Makine Kim İnş. San. Tic. Ltd. Şti. firmasının tescilli markası olduğunu belirterek cevaplamak isterim. Politile markasını, 2017 yılı Temmuz ayında oluşturmuş ve bu marka altında kiremit desenli PVC asa polimer çatı levhası üretimiyle sektöre girmiş bulunmaktayız. Arkasına Adana İncihan Makine’nin makine ile ilgili olan makine departman desteğini alarak, önümüzdeki günlerde öncelikle trapez pvc asa polimer çatı modelini bunun yanında da cephe giydirme panellerini üretim portföyümüze ekleyerek yenilikçi çalışmalarımızı daha ileriye taşıyacağız.

Politile markasıyla bundan sonraki yeni geliştirmeyi düşündüğünüz projeleriniz nelerdir? Bununla ilgili kısa bir bilgi verir misiniz?

Politile markası altında tabiî ki geliştirmeyi düşündüğümüz projelerimiz var. Polimerle yapılabilecek farklı şekillerde şekilli levha üretmek ve bunu dış cephe iç cephe uygulamalarında görselliği artıran mimari projelere katkıda bulunarak, yerimizin sadece çatı kaplama paneli olmadığını ve daima yenilikçi, farlılık yaratan bir düşünceyle yolumuza devam etmek temel hedefimizdir.

Üretmiş olduğunuz panel kiremit veya diğer üretim planınızda olan ürünlerin sağladığı avantajlar nelerdir? Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

Üretmiş olduğumuz panel kiremitin ve üretim planımızda olan farklı tasarım polimerlerimizin sağladığı birçok avantaj var. Düşük ısı geçirgenliği, asittik ortamlara ve güneş ışınlarına yüksek dayanım, montaj kolaylığı, düşük ağırlık, yüksek darbe ve mukavemet dayanımı, alev yürütmeme özelliği başlıca avantajları diyebiliriz. 

Çözüm sunduğunuz projeler hakkında örnek verebilir misiniz?

Üretmekte olduğumuz pvc asa panel kiremit levhaları ile çözüm sunduğumuz başlıca projeler villa çatıları, sundurma ve kamelya kapama, tarımsal hayvan ağılları, gübre üretim tesisleri ve buna benzer bina ile yapı çatı kaplamalarıdır.

Sektörünüzdeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sektörümüzdeki gelişmelere değinmek gerekirse faaliyet gösterdiğimiz alanın oldukça ileriye dönük, gelişime açık bir trend olduğunu gözlemliyorum. Bu durumun beni ziyadesiyle memnun ettiğini belirtmek isterim.