BETA Kimya A.Ş., sektöre değer katan yeni yatırımlarla yüksek katma değer üretmeye devam ediyor. 2020 yılında, Covid-19 pandemisinin olumsuz etkilerine rağmen üretime ara vermeyen şirket, Ar-Ge ve inovasyondan aldığı güç ile hem iç Pazar hem de ihracattaki yükselişini sürdürmeyi başardı. 315 milyon TL’lik yatırım bedeline sahip yeni entegre üretim tesisi BETA Kimya GEBKİM Kampüsü’nü 2021 yılının Eylül ayında faaliyete almaya hazırlanan şirket, stratejik sektörlere hitap eden 5 yeni ürün kategorisine daha adım atacak.

“BETA KİMYA’NIN GENLERİNDE DAİMA ÜRETMEK VE BÜYÜMEK VAR” 

Pandemiye rağmen 2020 hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirten BETA Kimya A.Ş. Genel Müdürü Cihat Sayacı, 2020 yılına başlarken gündemlerinde yeni entegre üretim tesisi yatırımlarının, Ar-Ge projelerinin, farklı sektörlere hitap eden inovatif ürünlerin ve yeni pazarın olduğunu belirterek Covid-19 pandemisine karşın yine Türkiye için üretmeye devam ettiklerini söyledi. Karamsarlığa kapılmayarak yeni normal şartlara hızla adapte olduklarını tüm ofis içi iş disiplinlerimizi hibrit ve dijital platformlara taşıdıklarını söyledi. Sürecin ilk aylarında ihracatta aldıkları siparişlerin üretimine odaklandıklarını aktaran Sayacı, sanal fuar katılımlarıyla yeni pazarlara ulaştıklarını söyledi. Böylece ihracat yaptıkları ülkeler arasına 10 ülke daha ekleyerek, 5 kıtada toplam 75 ülkeye ihracat yapma başarısı gerçekleştirdiklerini dile getiren Sayacı, 2020 yıl sonu itibariyle ihracat gelirlerinin, toplam cirolarındaki payını da yüzde 60’a yükseltmeyi başardıklarının altını çizdi. 

 “PANDEMİ DÖNEMİNDE YENİ NESİL 20 ÜRÜNÜ PİYASAYA SUNDUK”

Ar-Ge ekipleriyle antibakteriyel dezenfektan çalışmalarına başlayarak kısa sürede mitreapel Hunter Antibakteriyel Dezenfektan ürünlerini sprey ve sıvı formlarda hem yurt içi hemd eyurt dışı pazarına sunduklarını aktardı. Yıl içinde inşaat, mobilya, sağlık, otomotiv ve tekstil gibi pek çok sektöre hitap eden 20 yeni ürün geliştirdiklerine vurgu yapan Sayacı, 315 milyon TL yatırımla temelini attıkları ve 2021’in son çeyreğinde faaliyete başlayacak olan  BETA Kimya GEBKİM Kampüsü’nün, şirketimizin geleceği açısından son derece önemli bir yatırım olduğunu söyledi.