Çilek Havuz bu yıl başarı grafiğini arttıracak önemli bir yatırıma imza attı. Sancaktepe’de yer alan Çilek Plaza isimli yeni ofis binasına taşınan marka, aynı zamanda uygulamanın yanı sıra üretim de yapmaya başladı. Markanın ajandasındaki çalışmaları Proje Müdürü Hakan Savaş ile konuştuk. 

Çilek Havuz yakın zamanda Sancaktepe’deki yeni adresine taşındı. Bu yeni yatırımınız kapsamında neler yaptınız?

1992 yılında İstanbul Kartal’da kurulan firmamızı, gerçekleştirdiğimiz yatırımlar neticesinde bu yıl Sancaktepe’de yer alan, tamamen firmamızın hizmetinde olan Çilek Plaza isimli yeni ofis binamıza taşıdık. Dört kattan oluşan ofisimizde pazarlama, showroom, yönetim birimleri yer alıyor. Havuz, sauna, spa işlevselliği kadar tasarımıyla da önemli sosyal alanlar. Müşteriler evlerinde ya da projelerinde bu uygulamaları gerçekleştirmek istediğinde yalnızca tasarım üzerinde değil uygulanmış halini de görmek, fikir edinmek istiyor. Bu nedenle yeni ofisimizin bir katını müşterilerimize spa, havuz, sauna deneyimini yaşatacak showroom olarak tasarladık. Böylelikle müşteri sistemin teknik olarak nasıl çalıştığı, tasarım seçenekleri gibi konularda bilgi edinebilecek. Gerekli ölçüleri ve taleplerini belirtmesi ardından mimarımız üç boyutlu çizimi kendisine anında sunabilecek. Ardından ise kendisine fiyat teklifini sunuyoruz. Üretim aşamasında havuz projelerinde konforu, kaliteyi sağlayacak su yalıtımı gibi tüm uygulamaları da gerçekleştiriyoruz. Yerinde gerçekleştirdiğimiz bu uygulama ile müşteriye işimizdeki titizliği göstermiş, müşterimizin güvenini bir kez daha kazanmış oluyoruz. Ayrıca tüm bu hizmetleri tek bir çatı altında hızlı bir şekilde veriyor olmamız müşterimize zaman ve maliyet avantajı da sunuyor. 

Aynı zamanda üretim de yapıyorsunuz, bu çalışmalarınız neler? 

Havuz ve spa proje uygulamalarında daha bütüncül bir hizmet verebilmek adına önemli bir yatırım daha gerçekleştirdik. Sauna sobaları, buhar jeneratörleri ülkemize Çin’den getiriliyor, ancak gerektiğinde bu ürünlerin yedek parçalarını bulmakta zorlanılıyordu. Bu parçaları Dolar üzerinden yani yüksek fiyata tedarik edebiliyorsunuz. Bu gibi sorunları yaşamamak adına yerli üretim yapmaya karar verdik ve stoklu çalışarak bu sorunun önüne geçmek istedik. Ayrıca buhar odası kapısı, sauna odası kapısı üretimi de gerçekleştiriyoruz. Bu alada uzmanlaşmış bir ustamızla birlikte Ümraniye’de atölye açtık. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek adına gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlarla minimum fiyatla yüksek kaliteyi sunabiliyoruz. Öte yandan istihdam sağlayarak ülke ekonomisine de katkı sağlamış olduk.
Çilek Havuz olarak yüzme havuzu, prefabrik havuz, gölet havuz, termal havuz, aqua park yapıyoruz. Ayrıca şok havuzu, kar odası, tuz odası, sauna, buhar odası, Türk Hamamı, süs havuzu, SPA design uygulamalarını anahtar teslim gerçekleştiriyoruz. 

Son yıllarda yurt dışında da önemli çalışmalar yapıyorsunuz, buradaki çalışmalarınızı öğrenebilir miyiz?

Bahsetmiş olduğum tüm bu uygulama hizmetlerini yurt dışında da gerçekleştiriyoruz. Şu anda Irak başta olmak üzere Etiyopya, Gana gibi farklı ülkelerde çalışmalarımız var. Yurt içinde yine önemli çalışmalara devam ediyoruz. Şahsuvaroğlu, Kadıköy Hilton Moda, Laleli’de otel projelerinde spa gibi farklı uygulamalarımız var. Önümüzdeki süreçte yurt dışına daha fazla odaklanmayı planlıyoruz. 

Hijyen havuzlarda insan sağlığı için oldukça önemli. Kullanıcılara bu konuda ne önerirsiniz?

Yeni bir teknoloji olan tuz jeneratörlerinin havuzlarda kullanılmasını öneriyoruz. Alternatif ürünlere göre daha pahalı olmasına karşın çok daha avantajlı. Bu sistem havuza enjekte edildiğinde kimyasal kullanılmasına gerek kalmıyor. Kanserojen madde içermemesi sebebiyle doğal, bu yönüyle insan sağlığına olumsuz etkisi bulunmuyor. Havuzun boyutuna göre yılda yalnızca bir kez almanız yeterli üstelik. Çilek Havuz olarak tuz jeneratör sistemlerimizle de müşterilerimize hizmet veriyoruz.

Kadıköy Moda Hilton Otelinde yaptığınız çalışmayı anlatır mısınız? 

Kadıköy Moda Hilton Otelinde buhar odası, sauna gibi otel müşterilerinin dinlenebilecekleri alanları uyguladık. Bir diğer önemli projemiz olan Şahsuvaroğlu konut projesinde ise havuz, SPA, sauna gibi uygulamalar gerçekleştirdik. Proje kapsamında yapacağımız çalışmalar hakkında kendilerine öncelikle bir çizim gerçekleştirdik ve ardından hangi malzemelerin kullanacağına karar verdik. Müşterimiz burada yaptığımız işin kalitesi hem de kısa zamanda teslim gerçekleştirmemiz nedeniyle bizden memnun kaldı. Bu memnuniyetlerinden dolayı diğer işlerinde de firmamızla çalışmaya karar verdiler. Şuanda anlaşmak üzereyiz… Öte yandan Şile’de devam eden bir başka önemli projemiz daha var. Burada havuz uygulamasının kaba çalışmasını da biz yaptık. Bu müşterimizin de bizden memnun olması sebebiyle proje kapsamında sauna, SPA işlerini de gerçekleştirdik. Kozmetik sektöründe faaliyet gösteren bir yöneticinin Beykoz’daki villasında güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Proje kapsamında sauna, SPA, tuz odası, buhar odası gibi uygulamalar gerçekleştirdik. Bunlar gibi daha birçok projenin çalışmalarını sürdürüyoruz.