20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Arfen’in geçmişten bugüne çalışmalarını öğrenebilir miyiz? 

Firmamız 1999 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu güne yapı ve sanayi sektörünün ihtiyaçlarına yüksek kalite standartlarında çözüm üretmekte , sadece iç piyasada değil uluslararası pazarlarda da iş ortakları ile birlikte önemli başarılara imza atmaktadır. Bu başarının altında "kalitede süreklilik ve müşteri odaklı yaklaşımı” ilke haline getiren ve bu çizgisinden taviz vermeyen şirket politikası yatmaktadır.

Sürekli yeni yatırım ve geliştirmeler ile  yüksek kalite standartları ile üretilen Arfen dilatasyon profilleri, Arfen Köprü genleşme profilleri ve mesnetleri, Arfen  dekorasyon profilleri, Viny duvar ve köşe koruma sistemleri, alüminyum  paspas sistemleri , Hydroflex dilatasyon ve pah bantları ile yapı sektörünün ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Bununla birlikte, makine ve teçhizat donanımlarının yüksek oluşu sayesinde farklı sektörlerin ara mamül ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Sadece yurt içinde değil 50 ülkede sayısız projelere imza atılmıştır. Arfen çatısı altında üretilen ürünler  uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanılmaktadır.
 

MALL OF ISTANBUL projesine hangi ürünleriniz ile çözüm sundunuz?

Mall of İstanbul projesinin tüm dilatasyon profilleri firmamız tarafından yapılmıştır. Otopark bölgelerinin ana geçiş akslarında, yoğun taşıt trafiğine uygun ve aynı zamanda hız kesici özellikli dilatasyon profilleri, otopark duvar ve tavanlarında tek taraftan montajlı kapak profilleri, AVM içi genel mekanlarda hareket kapasitesi yüksek sismik zemin profilleri, servis koridorlarında ise taşıt trafiğine uygun kaplama altı tamamen alüminyum profiller uygulanmıştır.

İhracat çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Yaklaşık 45 ülkeye ihracat yapmaktayız. Öncelikli hedefimiz, bu ülkelerdeki çalıştığımız noktalardaki satış rakamlarımızı arttırmak. Bunun yolu da teknik ürünler sattığımız için çalıştığımız noktaların teknik donanımını arttırarak bölgelerindeki tüm detayları çözebilecek noktaya getirmektir. Ayrıca çalışamadığımız ülkeler ve bölgelerde de pazarlama faaliyetlerini arttırmayı planlıyoruz.

Yeni ürün ya da yatırım çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz? 

Arfen Grup olarak en büyük yatırımlarımızdan biri Arfen Alüminyumu kurmak oldu. Çok ciddi kalıp yatırımları yaparak yeni ürün gruplarına girdik ve bu ürün gruplarının gerek yurt içi, gerekse yurt dışı pazarına sunumunu hızlandırarak alüminyum sektöründe istediğimiz yere gelmeyi hedefliyoruz. Daha önceden İstanbul Hadımköy’de bulunan Arfen Köprü firmamızı, gelen taleplere cevap verebilecek şekilde daha büyük fabrikaya İzmit Dilovası’na taşıdık.
Arfen İnşaat olarak da mevcut ürün gruplarımızda çeşitliliği arttırarak alternatifli ürünler sunmaya devam diyoruz. Arfen olarak bizler Türkiye’de birçok yapı malzemesi grubunda ilk üretici olmanın gururunu yaşıyor ve bu özelliğimizi uzun yıllar sürdürmek için Ar-Ge çalışmalarını yapmaya devam ediyoruz.

Firmanızın kalite politikaları hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamız sürdürülebilirliğini ve sektörde kazandığı güveni kaliteye verdiği önemden almıştır. Kalitenin bittiği yerde sağlıklı sürdürülebilirlikten bahsetmek zordur. Maalesef Türkiye pazarında haksız rekabet anlayışı her sektörde olduğu gibi yapı malzeme sektöründe de kendisini fazlasıyla hissettirmektedir. Ancak biz firma olarak kaliteden taviz vermeden, müşterilerimize kalitesiz ürünlerin kullanımından sonra doğacak olan problemleri anlatarak rekabet ortamını doğru zemine çekme gayretindeyiz ve bu konuda da başarılı olduğumuz kanaatindeyim. Kaliteden taviz vermediğimiz için yurt dışındaki güçlü rakip firmalar ile mücadele edebilir pozisyona geldik ve uluslararası bir oyuncu olduk.