Yurt içinin yanı sıra yurt dışında da birçok başarılı çalışmaya imza atan İzobil Yapı Kimyasalları’nın gündemindeki çalışmaları ve bu yıl için hedeflerini, Pazarlama Uzmanı Eylül Özdemir ile konuştuk. 

Firmanızın faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz? Hangi ürün ve çözümlerinizle hedef kitlenize çözüm sunuyorsunuz?

Poliüretan esaslı, bitüm esaslı, çimento esaslı, epoksi esaslı su yalıtımmalzemelerine ek olarak astarlar, üst kaplama malzemeleri, zemin kaplama malzemeleri, spor zemin kaplamaları,  tamir harçları, mastikler ve beton katkı malzemelerinden oluşan geniş ürün çeşidi ile her türlü yalıtım sorununa çözüm sunuyoruz. 2005 yılında poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri ile faaliyete geçerek kurulduğumuz günden beri büyümeye devam ediyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana ürün gamını devamlı geliştirmeyi ilke edindik ve bu amaçla inşaat ve endüstri sektörlerinin sürekli artan ihtiyaçlarına cevap vermek üzere BILIZO® markasını kurduk.

Gündeminizde hangi çalışmalar var? 

İzobil Yapı Kimyasalları olarak her zaman tüketicilere en kaliteli ürünü ve hizmeti sunmayı hedefledik. Proje ve bayi ziyaretlerini gerçekleştiren ekibimiz, ürünlerimizin onaylandığı projeler ile uzman uygulayıcı bayileri buluşturarak ürünlerimizin en iyi şekilde uygulanmasını ve sirkülasyonunu sağlamaya devam ediyor. Yalıtım pazarına sunduğumuz tek ve çift bileşenli poliüretan ürünler inşaat ve sanayi sektöründe geniş kullanım alanına sahip. Yeni ürünlerle sektör her geçen gün gelişiyor.  Biz de sektörel talepler doğrultusunda yeni ürünlerimiz üzerinde çalışmaları sürdürmeye devam ediyoruz. En son ürünlerimizden MARISEAL® 650; bina temel ve istinat duvarlarının uzun ömürlü su izolasyonu için sıvı uygulanan, kalıcı esnekliğe sahip, soğuk uygulanan ve kürlenen, bitüm genişletilmiş, tek bileşenli, solvent bazlı uzun ömürlü poliüretan membrane ürünümüzü piyasaya sunduk. Ayrıca 10 dakika içerisinde hızlı kürlenen, beton, şap ve her türlü yüzeyde kullanıma uygun ıslak ve nemli yüzeylerde de uygulana bilen aynı zamanda su geçirimsiz özel esnek astarımız olan BILIZO® PMH PRIMER birçok uygulamacı tarafından kilit projelerde çözüm önerisi olarak kullanıldı. Pazara sunmuş olduğumuz bu yeni ürün dört mevsim boyunca her türlü yüzeyde geçiş astarı ve su yalıtımı amaçlı kullanılmaktadır. 

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

GAP İnşaat Türkmenistan Liman Projesi’nde yaklaşık 80000 metrekare  teras alanlarında MARISEAL® 600 ürünümüzle su yalıtımı yapıldı. Uygulamayla alakalı hava şartlarından dolayı ıslak ve nemli yüzeylerde BILIZO® MACRO PRIMER ürünümüz de astar olarak kullanılmıştır. Ayrıca yine Türkmenistan’da Polimeks İnşaat projelerinden Olimpiyat Köyü ve Aşkabat Havaalanı projelerinin su yalıtımını yaptık. Olimpiyat köyü projesinde yaklaşık 800.000 metrekare gibi büyük bir izolasyon alanı bulunmaydı. BILIZO® MACRO PRIMER ve MARISEAL ® 710 astarlar, MARISEAL ® 250 ve MARISEAL® 260 poliüretan su Yalıtım malzemeleri, BILIZO® TOP COAT 380 poliüretan son kat kaplama malzemesi gibi Yalıtım ürünlerimizin kullanıldığı projede bütün detay bölgelerinde ise cam elyaf takviyeli MARISEAL®DETAIL kullanılmıştır. Yaklaşık 100.000 metrekare alanda MARISEAL ® 600 ürünü kullanılmış olup, otopark üzeri alanda  da MARISEAL ® 250 ürünü kullanılmıştır. 

Sağlıklı bir yapı için faaliyet gösterdiğiniz sektörün önemi nedir sizce?

Su yalıtımı; su ve nemin, ahşap, metal, taş, tuğla gibi materyaller üzerindeki olumsuz etkilerini engelleyerek, binaların uzun zaman sağlıklı, konforlu ve güvenli kalabilmesi için gereken en önemli etkenlerden biridir. Türkiye’nin nemli bir iklim tipine sahip olması ve deprem kuşağında yer alması, binalarda su yalıtım uygulamalarının gerekliliği açısından önemlidir. Yapılarda suya karşı alınan tedbirlerde uygun malzeme seçimi ve doğru uygulama da çok önemlidir. Dolayısıyla sektörde başarılı olmak için bu ürünleri doğru şekilde uygulamak ve denetlemek gerekiyor.

Bu yıl için hedef ve planlarınızı öğrenebilir miyiz?

Yurt içinde dağıtım kanallarını genişletmeyi ve bunun yanı sıra yeni ihracat pazarlarına ulaşmayı da hedefliyoruz. İş yaparken öncelikli amacımız kendimize yeni hedef pazarlar belirlemek ve bu düşüncenin temelinde en iyi hizmeti vermek, en kaliteyi malzemeyi en kısa zamanda teslim etmek ve en efektif çözümleri oluşturmak olacaktır. Türkiye’nin poliüretan sektöründe önemli bir yer tutan firmamız, çalışmalarına teknik ve idari kadrolarımızın uzun yıllara dayanan tecrübesiyle devam edecektir.