Bu yılın ilk dönemini değerlendiren  Orhun İskele Kalıp ve İnşaat Malzemeleri Genel Müdürü Özgür Görpüz, şunları söyledi:

 "İnşaat sektörü geçen yılın 4. çeyreğine göre çok daha hareketli durumda. Ancak müşterilerimizin, şantiye sahasında kullanacakları kalıp ve iskele vb. inşaat elemanları ve ekipman olarak daha pratik kalıplar yerine, günümüze kıyasla daha çok eski tip kalıp sistemleri arayışı içine girdiklerini gördük. Bunun başlıca sebebi ise döviz kurlarındaki artışın, hammadde fiyatlarına yansımış olmasından kaynaklanmasıdır. Kısaca özetlemek gerekirse daha az maliyetli kalıp ve iskele sistemlerini tercih ettiler."

Yeni nesil kolon kalıp sistemleri hazır

Yeni nesil kalıp çalışmamızın ilk protatipini yaptık, bir müşterimizin şantiyesinde kullanılmaktadır. Şantiye bitiminde kalıbımızı görsel ve teknik olarak değerlendireceğiz. Ardından şantiye sahasında kalıbı kullanan ustalarımıza, kalıbımız hakkında avantaj ve dezavantajları ile ilgili teknik ve pratik olarak önerilerini ve şikayetlerini öğrenip değerlendirerek kalıbımızı daha iyi hale getireceğiz.