Performans ve kalite odaklı çözümleri ile dikkat çeken Sika, beş kıta ve 100’den fazla ülkede 200’ün üzerinde üretim tesisi ve 18 binden fazla çalışanıyla sektöre yön veren isimleri arasında… Sika’nın geleneksel yönetim tarzından profesyonel yönetime geçmesi ile birlikte global büyümesinde çok büyük bir ivmelenme olduğunu dile getiren Pazarlama ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Fazlı Bulut, sorularımızı cevapladı. 

Firmazın faaliyet alanı, çalışmaları ve ürün gamınız hakkında bilgi verir misiniz?

Sika, 108 yıldır yapı kimyasalları, endüstriyel imalatta kullanılan özel yapıştırıcılar ve sızdırmazlık ürünlerinde faaliyet gösteren köklü bir şirket. Dünyada beş kıta ve 100’den fazla ülkede 200’ün üzerinde üretim tesisi ve 18 binden fazla çalışanı var.  Sika Türkiye ise yaklaşık 28 yıldır ülkemizde faaliyet gösteriyor. Yedi bölge ofisi ve 200’e yakın çalışanımız var. Ayrıca alanında en son teknolojiye sahip iki üretim tesisimiz var. Kapasitemiz, inovatif çözümlerimiz ile hitap ettiğimiz inşaat ve endüstriyel imalat sektörlerinde lider tedarikçi konumunda olduğumuzu söyleyebiliriz.

Bu yıl hangi konulara odaklanıyorsunuz? Yeni ürün ya da yatırım çalışmanız oldu mu ya da olacak mı

Yakın zamanda Sikalastik-1K ürünümüzü piyasaya sunuyor olacağız. Bu ürün çimento esaslı bir su yalıtım harcı olup, tek bileşenli ve sadece su ile karıştırılarak kullanıldığından ötürü hem depolama hem de uygulama kolaylığı sağlamaktadır. İlerleyen dönemde ürün hakkında çok daha fazla bilgi ve detay duyurulacak ve su yalıtımı harçlarında adından bayağı söz ettirecektir.

Hedef kitlenize hangi avantajları sağlıyorsunuz?

Yapı kimyasalları sektörü, inşaat sektöründe sürekli olarak değişen ve ağırlaşan ihtiyaçlarına cevap verebilmek için sürekli olarak kendini yenileyen ve geliştiren bir sektör olmak zorundadır. Yüz yılı aşkın süredir Sika, bu farkındalık ile yeni ürün yeni teknoloji felsefesini şirket içerisinde oturtmuş ve bu görüş ile hareket etmektedir. Performans ve kalite odaklı çözümlerimiz ile sektördeki lider konumumuza yeni yatırım ve satın almalar ile devam etmekteyiz.

Bina sağlığı açısından yapı kimyasallarının önemi nedir sizce? 

Gelişen inşaat ve malzeme teknolojileri ile artık sadece binanın yapımındaki kolaylık ve ekonomiden ziyade binanın servis ömrünün uzatılmasıve işlevine göre kullanıcısına daha sağlıklıbir çevre sunmasıamaçlanmaktadır. Uzun servis ömürlübinalar dizayn edilirkende özellikle yapıkimyasallarının çok önemli işlevlerinin ortaya çıktığınıgörüyoruz. Su yalıtımıuygulamalarıdirekt olarak binanın taşıyıcısistemine etki eden korozyonun önüne geçerek servis ömürlerini gözle görülür bir oranda arttırıken, işlevine göre dizayn edilmişzemin kaplamalarıbakım masraflarınıkısıp kullanıcılarına daha sağlıklıbir çalışma ortamısunmaktadır. Betonun durabilitesini özel katkılar sayesinde arttırabilirken, özellikle reflektif çatıörtülerinin binanın soğutma amaçlıenerji kullanımında çok büyük tasarruflar sağlamaktadır. Yapıkimyasallarıilk planda detay gibi gözüksede aslında bina ve kullanıcısağlığıaçısından çok kritik bir önem kazanmaktadır.

Üretim ve satışlarınızı artırmaya yönelik planlarınız var mı? Hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Sika’nın geleneksel yönetim tarzından profesyonel yönetime geçmesi ile birlikte global büyümesinde çok büyük bir ivmelenme olmuştur. Önümüzdeki dönemde gerek organik olarak, gerek ise şirket satın almaları ile büyümenin devam edeceği ve sektördeki lider konumunu daha da güçlü bir şekilde koruyacağını öngörmekteyim. 2020 şirket stratejimiz, planlanan büyümeyi destekleyecek şekilde oluşturulmuştur.