Kalekim, farklı kullanım alanlarında yüksek performans sağlayan tek bileşenli esnek su yalıtım malzemesi İzolatex 1K’yı tanıttı. Çatlak köprüleme kabiliyetine sahip, iç ve dış mekanlarda uygulanabilen İzolatex 1K, teras ve balkonlarda seramik altının yanı sıra evlerimizdeki banyo, duş, WC gibi ıslak hacimli mekanlardan, yüzme havuzu, su deposu, tank, boru vb. betonarme yapıların su yalıtımına varıncaya kadar çok geniş bir kullanım alanına sahip.

Dayanıklı ve esnek

Su geçirimsizliği ve işlenebilirliği arttırıcı kimyasal katkılar içeren özel formülasyonu sayesinde sıfırın altındaki sıcaklıklarda bile esneklik özelliğini koruyan İzolatex 1K, klor iyonlarına karşı yüksek direnciyle de deniz suyu ve buz çözücü tuzlara karşı korunması gerektiği beton yüzeylerin üzerinde uygulanabiliyor.

Basınçlı su geçirimsizlik testinde standart olarak kabul edilen 1.5 bar basınca karşılık, 7 bar basıncını başarıyla geçen İzolatex 1K, bu özelliğiyle de basınçlı suya maruz kalan alanlarda güvenle kullanılabiliyor. Standart yapışma testlerinde ise iki katın üzerinde performans sağlayan ürün, kaplıca, sauna, teras ve balkonlar gibi yine farklı tipteki ıslak hacimli mekanlarda da tercih ediliyor.

Kolay uygulanabilir ve çevre dostu 

Sadece su ile karıştırılarak uygulamaya hazır hale gelen İzolatex 1K, fırça, mala, rulo veya sprey ile yatay ve düşey düzeylere kolay uygulama imkanı sağlıyor. Geleneksel iki bileşenli çimento esaslı su yalıtım ürünlerine kıyasla İzolatex 1K, tek bileşenli yapısı sayesinde plastik ambalaj kullanımı ortadan kaldıran çevre dostu bir ürün.