Albond, 30.000 metrekare civarında bir kapalı alanda 7,5 milyon metrekarelik kompozit panel üretim kapasitesine sahip dört panel üretim hattı, ayrıca 20.000 ton kapasiteli alüminyum rulo boyama hattı ile üretimlerini gerçekleştiriyor. Her geçen gün gelişim içerisinde olan Albond, yeni ürünleri ile başarısını artırıyor. Albond, 11 Mayıs Perşembe günü düzenlediği kokteyl ve yemekte bayileri ve müşterileri ile bir araya geldi, yeni ürün ve projelerini tanıttı. 

Albond Genel Müdürü Rıdvan Balıkçı yaptığı konuşmada, 2002 yılında yola çıktıkları andan itibaren bugün ulaştıkları başarıyı hedeflediklerini belirterek, bu başarıya giden yolda kendilerini destekleyen ve bu gecede yanında olan iş ortaklarına, çalışma ekiplerine ve misafirlerine teşekkür etti. Yıllar öncesinde verdiği bir röportajda “Biz markamız, Albond’umuzu premier lige taşıyacağız” demecini hatırlatan Balıkçı, dünyanın birçok ülkesinde yaptıkları başarılı işlerle bunu ispatladıklarının altını çizdi. İzmir’den Mersin’e Erzurum’dan Mısır’a kadar birçok iş ortaklarının bu gece bir arada olduğunu söyleyen Balıkçı, “Albond’un en önemli farkı, sonuna kadar iş ortaklarının yanında olması ve bedeli ne olursa olsun yapılması gerekeni yapmasıdır” dedi. Balıkçı, hemen hemen her ülkede yer alan distribütörleri veya temsilcileri olduğuna işaret etti. Konuşmasının devamında Balıkçı, dünyanın sekiz önemli havalimanında Albond ürünlerinin kullanıldığını, İstanbul Üçüncü Havalimanı’na ise iki ürünleri ile çözüm sunduklarını aktardı. 

Balıkçı, Hırvatistan, Şili, Meksika, Cezayir, Kuveyt havalimanlarının yanı sıra dünyada ki birçok prestijli projede Albond’un tercih edildiğini belirterek, “Sizler bize ne kadar çok destek verirseniz, bizler de dünya pazarlarında bayrağımızı o kadar güçlü dalgalandırırız. Bu nedenle bizimle adım atmaya, bize destek vermeye devam edin lütfen! Yola çıktığımız ilk yıllarda da belirttiğimiz gibi Albond olarak bizim işimiz sadece kompozit panel üretmek. Bu nedenle en doğru şekilde işimizi yapmaya odaklanıyor, işimize sıkı sıkı sarılıyoruz. Bu yaklaşımımız Albond’un, dünya markaları ile aynı ligde aynı havayı teneffüs etmesini sağladı” diye konuştu.

“SİZ HAYAL EDİN BİZ ÜRETELİM”

Yaptıkları yatırımlara dikkat çekerek, Genel Müdür Rıdvan Balıkçı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “2007 yılında Albond ekibine katıldım. Aylık satışımız o yıllarda yaklaşık 40 bin metrekare civarındaydı. Yaptığı önemli yatırımlarla Albond üretim gücünü her geçen gün artırdı. Bugün ise A2 yanmaz malzeme üretiyoruz. Kompozit panel üretimi ve makine yatırımının yanı sıra bu çalışmalarımızla ülkemizde ithalatın önüne geçtik. Tesisimiz içerisinde boya hazırlama ünitemiz bulunuyor. Siz yeter ki hayal edin, biz boyayı sizinle laboratuvarımızda üretelim! Daha sonrasında da standart üretime alalım. Bu çalışmaları müşterilerimize daha hızlı hizmet vermek adına yapıyoruz. A2 yanmaz sınıfı üretim yapan hattımızda, yaklaşık 800 bin metrekare ürün üretebiliyoruz. İkinci hattımız için de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ürünlerimiz ile ilgili beş Avrupa ülkesinde sertifikasyon işlemlerimiz tamamlandı. Şu anda Fransa’daki sertifikasyon sürecinin tamamlanması için de çalışmalar sürüyor. Firmamız iç ve dış piyasaya ayrı ayrı ürün üretmiyor. Dünyaya ne satılıyorsa, Türkiye’deki müşterilerimize de o ürünü satıyoruz. Özel desenler ve renk konusunda sınır tanımayan bir markayız. Bugün burada tanıtımını gerçekleştirdiğimiz yeni ürünlerimiz bu gücümüzü gösterir nitelikte. Farklı ürünler üzerinde de önemli çalışmalarımız var. Albond olarak dünya pazarında bayrağımızı, sizin de desteklerinizle dalgalandırmaya devam edeceğiz. Markamızı dünyanın her noktasına taşımak hedefimizdir” dedi. Fuaye alanında sergilenen farklı renk ve dokudaki yeni Albond ürünleri, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.  Farklı şehirlerden programa katılan birçok Albond bayisi ve müşterisinin katıldığı gece, fasıl ve sanatçı Mustafa Keser’in şarkıları eşliğinde devam etti.