Yenilikçi yönüyle öne çıkan Luftsis A.Ş.’nin bu perspektifini tüm faaliyet alanlarında gözlemleyebiliyorsunuz. Distribütörü olduğu Blygold ve Bronya markaları ile hizmet verdiği sektörlere yeni bir soluk getiren markanın çalışmalarını, Luftsis Klima Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Eda Gürses ile konuştuk. 

İklimlendirme sektöründe tecrübe edinmiş bir isim olarak yakın zamanda Luftsis Klima Sistemleri ailesine katıldınız, tekrardan hayırlı olmasını dileriz. Luftsis Klima Sistemleri’nde nasıl bir yol izlemeyi hedefliyorsunuz? 

Teşekkür ederim, ısıtma soğutma sektöründe yaklaşık 19 yıldır faaliyet gösteren biri olarak Luft firmasında çalışmalarıma devam ediyorum. Luftsis firmasının kurucu ortağı Uğur Bey ile geçmiş yıllarda uzun soluklu çalışma fırsatım olmuştu, o dönemdeki tecrübelerimizi şimdi yeniden Luft markası çatısında sürdürüyoruz. Sizin de bildiğiniz üzere Luftsis kendi faaliyet alanlarında ürün, teknoloji ve hizmet geliştiriyor. Her zaman en fayda sağlayan verimlilik için çalışıyoruz. Müşterilerimizin işlerini kolaylaştıran teknolojileri sunarak faaliyet gösterdiğimiz alandaki başarılarımızı arttırmayı amaçlıyoruz. Luftsis A.Ş., yaklaşık 25 bin metrekare kapalı alana sahip Bandırma fabrikasında konfor, hijyen ve endüstriyel tip modüler klima santralleri, kompakt klima santralleri, endüstriyel boyahane klima santralleri, egzoz fanları, ısı geri kazanım cihazları, mutfak ekolojik üniteleri, fan coiller, jet fan-tünel fanları, ısıtıcı apareyler, havuz nem alma cihazları, endüstriyel kondensing ünitelerin üretim faaliyetine yüksek teknoloji ve tecrübe ile devam ediyor. Luftsis ailesinin klima santrali haricinde sektöre sunmuş olduğu inovatif yeni ürünler de var.

Bu yeni ürünler neler? 

Bu ürünler, hem firmamızın santral üretiminde ortaya çıkan hem de santralde “ne tür farklılıklar yaratabiliriz” bakış açısıyla ürün gamımıza dahil ettiğimiz ancak faaliyet gösterdiğimiz sektörde tüm markalara da verimlilik sağlayan, BlyGOLD Korozyon Önleme ve Enerji Verimliliği Sistemleri ile yüksek performanslı sıvı ısı izolasyon malzemesi olan BRONYA’dır. Luftsis A.Ş. bu önemli iki markanın da Türkiye Franchisor yetkili distribütörüdür.
Hollanda menşeli Blygold, 75 yılı aşkın süredir patentli üretim yapmakta, 115 ülkede satış, ürün entegrasyonu ve uygulamaları gerçekleştirmektedir. Dünyada ve Türkiye’de tek olan Blygold fabrikalarda, endüstriyel boyamanın gerçekleştirildiği otomobil sanayisinde, gemi sanayisi gibi birçok üretim tesislerinde neme ve korozyona karşı koruyarak ürünün ömrünü ve verimliliğini arttırmak amaçlı kullanılmaktadır. Blygold ile birçok marka, kendi müşterilerine farklılık ve avantaj sunup, marka değerlerini arttırabiliyor. Korozyonun zarar verdiği tüm mekanik aksamlar da ve ısıtma soğutma cihazlarında kullanılabiliyor. Blygold ile aynı zamanda işletme bakım ve enerji maliyetlerini düşürüyorsunuz. 

Blygold’un gemi sanayisine sağladığı fayda nedir? 

Gemi sanayinin yanın da hava limanları kimya sanayi, organize sanayi bölgeleri gibi çok büyük bir alana hitap etmektedir. Ancak gemi sanayi nem ve tuzlu su ile doğası gereği çok fazla ilişki içerisindedir ve birçok marka bu alana teknik ürün satışından endişe duymaktadır; çünkü içerisindeki teknik cihazlar çok çabuk korozyona uğrar, böylelikle sistemlerin kullanım ömrü çok kısalır. Blygold bu alan da tam da aranılan üründür. Çevresel koşullarda nemli, korozyonun yüksek olduğu alanlarda kullanılan cihazların ömrünü ve verimliliğini arttırarak sektördeki markalarımıza ve müşterilerimize güven vermektedir. Blygold korozyon kaplamalarının 11.000 saat tuz ve 4000 saat asit test dayanımı var ki bu sonuçlar kullanıcılar açısından çok önemli rakamlardır. Tüm kaplamalarımız sertifikalı ve beş yıl korozyon garantilidir. 

Bir diğer önemli çözümünüz ise Bronya markanızın kullanım alanları ve özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Bronya, Amerika’nın uzay teknolojisinde kullanmak amaçlı ürettiği, daha sonrasında Rusya’nın geliştirdiği dünyada önümüzdeki 10 yıl içerisinde izolasyon alanında en değerli ürün olmaya aday bir sıvı ısı izolasyon malzemesidir. 
Yeni nesil nano teknoloji bir sıvı izolasyon malzemesi olan Bronya, çok güçlü ısı izolasyon performansına sahip. İnşaat, doğal gaz, petrol ve su hatları ve tesisat özellikli mekanik tesisat sektöründe; ısı kayıplarının giderilmesinde, yüzey sıcaklarının düşürülmesinde, yoğuşmanın giderilmesinde, korozyon korumasında, ısı kayıplarının radikal olarak azaltılmasında, + 200 ° C'ye kadar sıcaklıklarda boru hatlarının yalıtım sağlanmasında birçok firmanın hayatını kolaylaştıracak nitelikte bir üründür. Sıvı ısı izolasyon malzemesi olarak geçen Bronya’nın uygulaması oldukça kolay. Uygulamayı yapacak kişi sprey ya da fırça ile ürünü kolaylıkla uygulayabiliyor. Bu özelliğiyle yatırımcıya işçilikten ve zamandan tasarruf sağlıyor. Rusya’nın son 10 yıldır tüm bina izolasyonlarında ve metal boru hatlarının tamamında tesisat olarak kullandıkları izolasyonu sağlayan bir üründür. Buhar kazanları, kazan daireleri gibi alanların yenilenmesinde önemli oranda avantaj sunuyor. Mekanik yüzey, hava kanalları, boru, vana gibi mekanik tesisat odasında kullanılan bu ürünlerin ısı izolasyonlarının uygulaması zor ve maliyeti yüksektir. Bronya ürünleri, mekanik yüzeylerde yüksek yapışma özelliği olan uygulama ve adaptasyonu basit bir ürün. 

Luftsis olarak klima santrali üretici kimliğimizin yanı sıra “ürettiğimiz bu ürüne nasıl faydalar katabiliriz” diye yaptığımız araştırmalar neticesinde ürün gamımıza dahil ettiğimiz Blygold ve Bronya ürünleri ile, hem müşterilerimize hem de faaliyet gösterdiğimiz sektörde yer alan değerli markalara fayda sağlayacak çözümler sunduk. Amacımız yaptığımız işlerde farklılaşmak, inovasyon ortaya koymak ve de farkındalığı arttırmak; çünkü dünyadaki yeni gelişmeleri takip etmek zorundayız. Bugün dünyanın önde gelen sanayi firmaları, yeni ürünler üretiyor ve üretiminde de yeni teknolojiler kullanarak verimliliğini arttırıyor. Sektörümüze hizmet eden her markanın son kullanıcıya fayda sağlayacak yenilikçi teknolojik ürünleri bünyesinde bulundurması gerektiğini düşünüyorum.