Optimist Residence projesi hakkında bilgi verir misiniz?

İmarların yükselmesi nedeniyle  daha çok dikey binalar yapmak zorunda kalınıyor, böylece yeşil alanlar azalıyor. Optimist Residence projesinde dünyada bu alanda önemli işler yapan RMJM Mimarlık ile çalıştık. Binamızı yeşil bina olarak tasarladık. Binanın cephesinde dikey bahçeler oluşturduk. Ayrıca binanın çatılarını da yeşil çatı olarak kurguladık. Benim eklediğim bir diğer şey de şu oldu; kuantumla ilgileniyorum. Taşların insanın enerjisini olumlu yönde değiştirdiğini, insan bedenindeki frekansları düzenlediğini düşünüyorum. Bu düşünceyle binada turkuaz taşı kullandık. Cam binada daha çok soyutlanma yaşanıyor. Binalarda yeşili bu kadar çok kullanmamızın sebebi de bu. Bu binada yaşayan insanlar mutlu olsun istedik. Projenin adını da bu nedenle Optimist koyduk zaten.

Bir diğer projeniz olan Flores hakkında da bilgi verir misiniz?

Topkapı’daki Flores projemiz için eski fabrika binalarını aldık ve yaklaşık 300 daireden oluşan bir proje oluşturuyoruz. Yine yeşil bina mantığına uygun bir proje. Burada hobi bahçeleri olacak. Proje şu anda temel aşamasında. Devam eden başka projelerimiz de var;  İdealist GYO özelinde Emlak GYO ile birlikte Şile’de eski binaları yıkarak İdealist Cadde ve İdealist Koru projelerini hayata geçiriyoruz.  Yeşil alanı bol, arkası ormana bakan projeler bunlar. İdealist Cadde daireleri satışa çıktı, İdealist Koru da yakın zamanda satışa çıkacak.

Gelecek için hedefleriniz, hayalleriniz nelerdir?

Geçmişten öğrendiklerimizi geliştirip geleceğe sunmayı hedefliyoruz. Batı hayranlığından çok milliyetimize, kendi kültürümüze bakma taraftarıyım. Kendi güzelliklerimizi keşfetmeli ve üzerine bir şeyler katarak geleceğe bırakmalıyız. İnsan doğayla iç içe olduğu müddetçe değerlidir. İnsanlar evlerinde mutlu olmalı, huzur bulmalı. İnsanlar burada da batıda olduğu gibi evden kaçıp mutluluğu dışarıda arıyorlar. Halbuki mutluluk evdedir. Bunun için yeşil, doğayla iç içe evler yapıyoruz. Kentsel dönüşüm projelerinin de bundan sonra bizim projelerdeki gibi yeşil bina konseptiyle ilerlemesini umut ediyoruz. Aynı şekilde yatay yapılanmaya da gerekli önem verilmeli.