Kuruluşunuzdan günümüze firmanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

ALVO, 2012 yılında kurulmuş olup 2018 yılında Ümraniye’deki fabrikasında Ar-Ge çalışmalarına başlamıştır. Yine 2018 yılından itibaren faaliyet alanlarına yapı kimyasalları sektörünü ekleyerek su yalıtımı, zemin kaplamaları ve teknolojik ürünlerini üretmeye başlamıştır. ALVO sektöre girişte uzun süreli Ar-Ge ve laboratuvar çalışmaları sonucu ürün yelpazesinin genişlemesi, kapasite ve cirosal büyümeden dolayı 2018 yılında Gebze’deki fabrikamıza faaliyet göstermeye devam etmiştir. Yalıtım ve zemin kaplamaları konusunda çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firma, her sektördeki yatırımlarında olduğu gibi yalıtım sektöründe de Ar-Ge çalışmalarına çok önem vermektedir. ALVO A.Ş., yaklaşık 20 yıllık faaliyet gösteren BSBAN A.Ş, BSBAN GMBH, ATLAS PSİKOTEKNİK ve DESALLI firmalarının da içinde olduğu bir “Şirketler topluluğunun” parçasıdır. Alvo A.Ş. yalıtım sektörüne giriş hikâyesinde çeşitli akademisyenlerden ve sektör uzmanlarından danışmanlık hizmeti almış, halen almaya da devam etmektedir. ALVO A.Ş.’nin tüm personeli kendi konusunda uzman olan kişilerden oluşmakta ve şirket tamamen profesyonel bir kadro tarafından yönetilmektedir. ALVO A.Ş’ nin Ar-Ge çalışmaları dışında, insana yaptığı bu yatırım ve verdiği bu değer kurumsallaşma yolunda ne kadar önemli adımlar attığının bir göstergesidir. Ayrıca hizmet vermekte/almakta olduğu Türk ve yabancı sermayeli firmalardan oluşan müşteri ve tedarikçi firmaları yani “İş ortakları” sayesinde zaten önem verdiği kalite kontrol sistemlerinde başarılı yöntemler ile yoluna devam etmektedir. Henüz yolun başında olan ALVO A.Ş, mevcut ekibine katılan ve katılacak yeni profesyoneller ve partnerleri ile büyümeyi ve sektörün yenilikçi, öncü firması olmayı hedeflemiştir.

Hangi sektörlere ürün ve çözüm sunuyorsunuz? 

HAYPERFLEX; inşaat sektöründe tüm yapıların izolasyonu, zemin kaplamaları, bina güçlendirmeleri ve boya konusundaki tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Bunu yaparken önce müşterinin sesine kulak veriyoruz. Birinci önceliğimiz dinlemek. Müşterinin ihtiyaçlarını belirledikten sonra laboratuvarlarımızda gerekli Ar-Ge çalışmaları yapılır, ürünler test edilir ve müşterinin kullanımına sunulur. Yani ikinci önceliğimizde ürün geliştirme ve Ar–Ge’dir. Şirket stratejilerimizden olan “diğerlerinden farklı olma” isteğimiz bizi hep yeni ürünlerle çözüm sunmaya itiyor. Tüm yapıların temelden çatıya yalıtım ile ilgili malzemelere ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz de her türlü binanın temelden çatıya yalıtım konusundaki ihtiyaçlarına HAYPERFLEX markalı ürünlerimiz ile en doğru çözümleri sunuyoruz.

Ürünleriniz, kullanıldığı alanlara ne gibi avantajlar sağlıyor?

Su, nem yalıtımı için çözüm olan HAYPERFLEX ürünlerimiz, binaların suya maruz kalarak yaşlanmasına ve aşınmasına engel olmaktadır. Bu da yapıların daha uzun sürelerde ve sağlıklı yaşam alanları olarak ayakta kalmalarını sağlar. Bina güçlendirme için kimyasal çözümlerimiz, binaların deprem ve benzeri çeşitli doğal afetlere karşı dayanımını artırdığı gibi, güçlendirilmiş yapıların yine uzun yıllar insanlara hizmet vermeye devam etmesini sağlar. Isı yalıtımı ile ilgili sunduğumuz çözümler, enerji tasarrufu sağlanmasına ve doğal kaynaklarımızın verimli kullanılmasına katkıda bulunmaktadır. Binaların yangın dayanımını arttıran çözümlerimizle, can ve mal kayıplarını minimum seviyelere indirmeyi amaçlamaktayız. HAYPERFLEX Anti bakteriyel ürünlerimiz de, yine insan sağlığını korumayı hedefleyen yapılarda kullanılmaktadır.  Yukarıda sıraladığımız bu çözümlerimiz eğitim kurumları, sağlık kurumları, rezidanslar, konut projeleri, oteller, ofisler, köprüler, viyadükler ve fabrikalar gibi çok çeşitli yapılarda, önce insan sağlığına uygun ortamların yaratılmasına ve binaların uzun seneler yaşaması için dayanımını artırmaya yöneliktir.

Bu yıla yönelik hedeflerinizi ve planlarınızı öğrenebilir miyiz?

HAYPERFLEX markamız Türkiye için yeni bir marka olduğundan, Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmaları, marka bilinirliğini artırıcı sosyal medya çalışmaları, kataloglar, broşürler, firma tanıtım yazıları, mailing gibi pazarlama çalışmalarımız halen devam etmektedir. Ayrıca şirketin yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunuyoruz. Kadromuzu geliştirip prosedürlerimizi oluşturuyoruz. Sistemlerimizi ve makine parkurlarımızı geliştiriyoruz. Yurt içi ve yurt dışı satış stratejilerimizi belirledik. Ve bunlara uygun olarak çalışmalarımız devam ediyoruz. Aynı zamanda da mevcut müşterilerimiz ve potansiyel müşterilerimizle iletişim içerisinde olmaya devam ediyoruz. Ürün geliştirme ve Ar –Ge çalışmalarımız sayesinde sürekli ürün yelpazemize yeni ürünler katılıyoruz. Yukarıda zaten bunun örneklerini vermiştik. Firmamızın ve HAYPERFLEX markamızın en önem verdiği konulardan olan ürün ve hizmet kalitesi konusunda sistemlerimizi gözden geçiriyoruz, eksikliklerimizi giderdik. Bunu yaparken hep empati kurduk, “hep müşteri olsaydık ne isterdik” diye yola çıktık ve buna göre çözümler ürettik. Amacımız, hazırladığımız strateji ve planlar çerçevesinde HAYPERFLEX ürünlerimizi farklı kanallarla sahaya indirmek. Yani yılın ikinci yarısını tamamen satış artırıcı faaliyetlere ayırdık. Bunu yaparken de pazarlamanın tüm gereçlerini kullanıyoruz. İhracat konusunda amacımız zaten var olan müşterilerimizle daha yoğun çalışmak, yeni girdiğimiz pazarlarda büyümek (Balkanlar gibi) ve Avrupa pazarına da girmek. Konuyla ilgili fuarları takip ediyoruz. İç piyasada, uygulamacı bayilerimiz kanalı ile Türkiye’de devam eden projelere HAYPERFLEX ürünlerimizin tanıtımını yaparak kullanılmasını sağlıyoruz. Bu konuda güzel gelişmeler sağladık ve çok önemli projelerde HAYPERFLEX ürünlerimiz kullanılmaya başlandı. Türkiye’ de ve dünyada marka olmuş büyük firmalara fason üretim yapıyoruz ve bu konuda yeni firmalar ile de partner olmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Çalıştığımız firmalar konusunda çok seçici davranıyoruz. Kalite anlayışı bizim gibi yukarıda olan firmalarla çalışıyoruz. Sadece satış olsun diye kalitemizden ödün vererek üretim yapmıyoruz. Üçüncü satış kanalımız olan ve kendi HAYPERFLEX markamızla satış yaptığımız bayiliklerle görüşmelerimiz devam ediyor, yeni bayilikler veriyoruz. Amacımız çok sayıda bayi ile çalışmak değil, büyük illerde her ilçede en az bir bayi, daha küçük illerin merkezinde en az bir bayilik vererek Türkiye’nin 81 ilinde HAYPERFLEX ürünlerimizin satışını gerçekleştirmek ve müşterilerimizin ihtiyacı olan hizmetleri onlara sunmaktır.