Tek bir dış üniteye birden fazla iç ünite bağlanabilen multi (çoklu) split klima sistemlerine, iklimlendirme sektörünün dünya lideri Daikin, yenilikler kazandırmaya devam ediyor. Çok sayıda mekanda, tek bir dış ünite ile klima konforu sunan multi sistemler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygınlaşıyor. Daikin Reform 32 (R32) yeni nesil soğutucu akışkan ile çalışan MXM-N serisi sektörün beğenisine sunuldu.

GÖRÜNTÜ VE SES KİRLİLİĞİNE ÇÖZÜM

Verimlilikten enerji tasarrufuna, görüntü ve ses kirliliğinin önlenmesinden çevresel değerlere kadar pek çok avantaj sunan multi split sistemler, birden fazla alanda ısıtma-soğutma ihtiyacı olan mekanlar için büyük avantaj sağlıyor. Tek bir dış üniteyle 2 ila 5 arasında iç ünite bağlanmasına imkan veriyor. Konutların yanı sıra küçük ölçekli işyeri ve mağaza gibi mekanlarda da tercih edilen sistem ayrıca sınırlı kurulum alanlarına çözüm sunuyor, binalardaki dış ünite kalabalığına son vererek daha estetik ve sessiz bir ortam sağlıyor. İç üniteler dış üniteye bağlanarak bireysel  programlanma özelliği sayesinde esnek kullanım kolaylığı sunuyor ve istenilen zamanda istenilen konfor ortamını yaratıyor. Kumandaları sayesinde farklı odalardaki klimalar birbirlerinden bağımsız ısı derecelerine ayarlanabiliyor. Daikin, bu avantajlar ile klima kullanıcılarının beğenisini toplayan multi sistemlere yeni özellikler kazandırmanın yanı sıra MXM-N serisi ile beklentilerin ötesine geçiyor. Daikin, Daha düşük çevresel etkiye sahip sistemler geliştirme amacı doğrultusunda Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk R32 soğutucu akışkanını içeren cihazlarını piyasaya sunmuş, ve bu yeni nesil gazın üstün performans özelliklerini MXM-N serisine taşıyarak önemli kazanımlarda bulunmuştur.

ÇEVREYİ VE BÜTÇEYİ KORUYOR

Çevresel etkiyi yüzde 68 oranında azaltan doğa dostu Reform 32 soğutucu akışkanla çalışan MXM-N serisi, halen yaygın olarak kullanılan R410A gazına kıyasla, multi split dış ünitelerin sezonsal verimlilik değerleri soğutmada A+++ ve ısıtmada A++’ya kadar ulaşıyor. Enerji verimliliğini en üst düzeye çıkaran ve küresel ısınma etkilerini en aza indiren yeni nesil soğutucu akışkan seçimi ile MXM-N serisi, Daikin’e özgü swing kompresörü sayesinde çok düşük ses seviyelerinde çalışıyor ve daha az elektrik kullanımı sağlıyor. Doğanın korunmasına katkıda bulunan MXM-N serisi, soğutmada yüzde 25’e varan oranda enerji tasarrufu sağlayarak  aile bütçesini de sürpriz masraflardan koruyor. 
İç ünite seçenekleriyle kurulum yapılan mekanın yapı özelliklerine ve dekorasyonuna uyum sağlayan MXM-N serisi, 4 kW’den 9 kW’ye kadar uzanan farklı soğutma kapasitelerine sahip 6 farklı model sunuyor. Dış ünite, farklı kapasitelere sahip kaset tipi,duvar tipi, ya da kanallı tip iç ünitelerle birlikte rahatlıkla kullanılabiliyor. 

MULTİ SİSTEMLER YAYGINLAŞIYOR

Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, Daikin’in 1969 yılında Japonya’da ilk multi split klimayı geliştiren marka olduğunu hatırlatarak, yeni gelişmelere ilişkin şunları söyledi: “Daikin'in 94 yıllık tarihinde ısı pompalarından VRV sistemlere kadar pek çok icadı bulunuyor. Yeni ürün geliştirme konusunda olduğu gibi, mevcut cihaz ve sistemlerin günümüz teknolojisine ve ihtiyaçlarına göre geliştirilmesinde de önemli işler yapıyor. Bu anlamda, Reform 32 gaz kullanımı konusunda bütün bilgi ve deneyimimizi sektörümüze sunmuş, sahip olduğumuz 93 patenti ücretsiz olarak sektörün erişimine açmıştık. Enerji tasarrufu ve çevresel değerler açısından oldukça avantajlı olacak,doğa dostu  Reform 32 ile çalışan MXM-N serisi multi split klima dış ünitelerinin ürün gamımıza eklenmiş olmasını çok önemli buluyoruz. Kullanıcılar artık dış ünite kalabalığı olmadan birkaç mekanda birden fazla klima kullanmak istiyor. Ancak klima kullanımı artarken, verimlilik ve tasarruf da öne çıkıyor. Tam da bu durumda Multi sistemler kullanıcıların bu beklentilerine yanıt veriyor. Biz  bu sistemin özelliklerini geliştirip, güncelleyerek yeni bir dönemi de başlatmış olduk.” Önder, Daikin’in dünya multi pazarında yüzde 30’lara varan payı ile liderlik ettiğini,  bunun yanı sıra Türkiye’de de bu sistemlerin kullanımının giderek yaygınlaştığını belirtti. Konuşmasının devamında Önder şu bilgileri verdi: “Kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi ile birlikte konutlarda multi sistemlerin kullanımı arttı, ayrıca dış ünitelerin yerleştirilmesi için kısıtlı yer olması ve dış ünite yerleşimini sınırlayan lokal düzenlemeler nedeniyle konutlarda giderek daha fazla tercih ediliyor. Biz de Daikin olarak, sahip olduğumuz teknoloji ve uzmanlık ile bu alanda da kullanıcılarımıza en iyi çözümleri sunmaya, sektörün gelişimine destek olmaya devam ediyoruz.”