Bugüne kadar birçok ofis projesinin iklimlendirme çözüm ortağı olan Daikin, kullanıcılarına sağladığı yüksek konfor, düşük yatırım ve işletme maliyetlerinin yanı sıra çevre dostu cihazlarıyla da öne çıkıyor. Bu kulvarda sunduğu avantajlarla fark yaratan Daikin, yeni nesil ofis kampüsü modelini Türkiye’ye getiren JUSTWork Ofis Kampüs projesinin de iklimlendirme çözüm ortağı oldu. Kapsamlı kampüs olanaklarıyla iş dünyasını yepyeni bir çalışma kültürü, işbirliği ekosistemi ve konforla tanıştıran projede Daikin de Su Soğutmalı VRV Heat Recovery ürünü, tavan tipi iç üniteler ve klima santrali cihazı ile enerji verimliliği ve konforu en üst düzeye çıkardı.

İklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin, kullanıcıya sadece cihaz çözümü sağlamak yerine sistem çözümü yani ‘toplam çözüm’ öneren vizyonu ile her yıl daha fazla ürün geliştiriyor. Bu sayede her geçen gün daha çok projede yer alan Daikin, şimdi de JUSTWork Ofis Kampüs projesinin çözüm ortağı oldu. Markanın VRV sistem klimalarındaki öne çıkan ürünü Su Soğutmalı VRV Heat Recovery (VRV IV W+) cihazı projenin tüm ihtiyaçlarına yanıt vererek teknoloji ve konforu bir arada sağladı. Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft gibi dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin uyguladığı ortak kullanım modeli ilham alınarak dizayn edilen JUSTWork Ofis Kampüs, Daikin ile konforunu üst seviyeye taşıdı. 

Projede kullanılan Daikin Su Soğutmalı VRV sistem; yüksek verimlilik değerleri, geniş bir ürün gamında yer alan farklı tipteki iç üniteleri, dış üniteler ile beslenen klima santrali sayesinde havalandırma çözümü sunabilmesi açısından büyük ilgi görüyor. Cihaz, özellikle su soğutmalı dış üniteler için ön plana çıkan esnek yerleşim imkanının yanı sıra yüksek verimliliği ile de proje için mükemmel bir çözüm oluşturdu. Meydan İstanbul AVM içinde yer alan JUSTWork Ofis Kampüs 7 bin metrekarelik bir alana yapıldı. Geniş bir alan olması nedeniyle uzun borulama mesafeleri söz konusu olduğundan verimlilik kaybı ihtimaline karşı dış üniteler Daikin mühendislik çözümü ile seçilen 4 farklı istasyona yerleştirildi.

Üstün özellikleriyle ofis projeleri için mükemmel bir çözüm olan ‘Su Soğutmalı Heat Recovery VRV IV W+, 0,5 m2’den daha az olan kompakt boyutları ve son derece sessiz çalışması sayesinde iç ortamda rahatlıkla kullanılabiliyor. Ürünün benzersiz sıfır ısı dağılımı ilkesi, cihazların koyulduğu teknik odadaki havalandırma veya soğutma ihtiyacını ortadan kaldırarak montaj esnekliğini en üst düzeye çıkarıyor. Gerektiğinde düşey boru bağlantısı yapılarak kombinasyon üniteler üst üste koyulabiliyor. Cihazın montaj esnekliği özellikle ofis ortamlarında büyük avantaj sağlarken estetik açıdan da katkı sağlıyor. 

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE RAKİPSİZ

Eşşiz VRT teknolojisi Daikin VRV IV ailesinin tüm ürünlerinde olduğu gibi su soğutmalı VRV IV W+ serisinde de bulunuyor. Cihazdaki bu özellik yüzde 28 oranında enerji verimliliği sağlıyor. Bunun yanı sıra standart olarak sağlanan değişken su akışı kontrolü, sirkülasyon pompasının aşırı enerji kullanımını düşürüyor ve istenilen iklimlendirme ihtiyacına göre gereken su debisini otomatik olarak ayarlıyor. VRV IV W+’da 2 aşamalı ısı geri kazanım özelliği yer alıyor. İç üniteler arasındaki ısı geri kazanımı ilk aşamayı oluşturuyor. Bu aşamada soğutma modunda çalışan iç ünitelerden atılan ısının tamamı ısıtma ihtiyacı olan alanlara transfer ediliyor veya bunun tam tersi gerçekleşiyor. Soğutucu akışkanın dolaştığı borulama sisteminde gerçekleşen, dış üniteler arasındaki ısı geri kazanımı ise ikinci aşamayı oluşturuyor. Bu sayede cihazın enerji verimliliği piyasadaki benzer ürünler arasında en üst seviyeye ulaşmış oluyor. 

SESSİZLİKLE SUNULAN KONFOR

İç üniteler arasında konfor şartı yüksek tutularak tercih edilen, alan özelliklerine en uygun ve oldukça sessiz çalışmasıyla dikkat çeken gizli tavan tipi iç üniteler misafirlerin veya çalışanların ofis ortamında geçirdiği zamanın verimliğini artırır. JUSTWork Ofis Kampüs projesinde alanların ihtiyacına göre ürünler seçildi. Küçük alanlarda 20 cm yüksekliğiyle son derece ince bir tasarıma sahip olan FXDQ kullanıldı. Odaların estetik tasarımıyla çok iyi uyum sağlayan bu ürün fısıltı kadar sessiz çalışmasıyla da çalışma konforunu en üst düzeye taşıdı. Daha büyük alanlarda ise düşük ses seviyeli ve daha düşük enerji tüketimi için özel olarak geliştirilmiş DC fan motoruna sahip FXSQ orta statik basınçlı gizli tavan tipi iç ünite modelleri tercih edildi. 

JUSTWork Ofis Kampüs projedeki taze hava ihtiyacı, VRV Su Soğutmalı Heat Recovery dış üniteye bağlanabilen klima santralleri ile çözüldü. VRV sistem ile entegre çalışan havalandırma sistemi kullanıcıya kesintisiz üstün performans için farklı kontrol seçenekleri sunar ve bu esneklikle iç ortam hava kalitesini maksimuma çıkarır.