CVS Hava Kent Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, kurdukları kooperatif sistemiyle farklı bölgelerde de proje geliştireceklerini açıkladı. Devletin kooperatifçilik mevzuatlarına uygun, son derece şeffaf bir sistemleri olduğunu belirten Çavuş, yeni sisteme göre e-devlet üzerinden tüm üyelerin kooperatife dair her şeyi istediği an açık ve net görebildiğini söyledi.
Sistemlerini sürdürülebilir bir şekilde farklı şehirlerde farklı bölgelerde devam ettirmek istediklerini ifade eden Çavuş, kira öder gibi ödeme planlarının olduğuna dikkat çekti. Uygun fiyatlarla günün ihtiyaçlarına cevap verebilen, modern konutlar ürettiklerini vurgulayan Çavuş, kooperatiflere vergisel avantajların sağlanmasının üyelere uygun fiyatlar sunabilmelerini sağladığını belirtti. 

HAVA KENT TAŞOLUK 2 İÇİN ARAZİ HAZIR

Pandemi sürecinde de yatırımlarına devam ettiklerini aktaran Çavuş, Hava Kent Taşoluk 2’ projesi için arazilerini hazırladıklarını söyledi. İlk Taşoluk projesine çok yakın mesafede yer alan arazi için mimari çalışmalara başladıklarını da belirten Çavuş, bu projeye de başlayacaklarını ve 24 ay sonunda da üyelerine teslim etmeyi hedeflediklerini ifade etti. 
4 blok ve 144 daireden oluşan Hava Kent Taşoluk,  yeni havalimanına 7 km, Arnavutköy Belediyesi’ne 1 km, yeni yapılacak Kirazlı – Havaalanı Metrosu’na 750 metre uzaklıkta yer alıyor. 
İstanbul Havalimanı’na 7,5 km mesafede yer alan Hava Kent Haraççı projesi ise, ruhsat aşamasında ve burada ad 150 konutluk bir proje yapılması hedefleniyor.