Afrika’da birçok projeye çözüm sunan marka Kenya’daki restoran ve kafe işletmesinin de tercihi oldu. Geniş bir ürün gamına sahip olan Üşenmez Tente hareketli alüminyum tavan sistemi, katlamalı tente, yapısal çözümler ve gölgelendirme sistemlerinin plan, tasarım, üretim ve uygulamasını gerçekleştiriyor. 

DÖRT MEVSİM KONFOR

Mimar Manolya Yeşiltaş, Afrika kıtasındaki yeni tecrübelerini Kenya, Nairobi’de edindiklerini belirterek projede yaptıkları çalışma hakkında şunları söyledi:

“Projemizde açık alan keyfini dört mevsimde yaşanabilmesi için mevcut mimari ve estetik de göz önünde bulundurularak, açılır kapanır sistemlerimizle cam tavan uygulamamızı birlikte gerçekleştirdik. Projemiz L şeklinde bir cepheyi kapsıyor. Burada cephenin sağında ve solunda kalan alanlara açılır kapanır motorlu, uzaktan kumandalı, ışıklı membran tavan sistemlerimizden uyguladık. İki cephenin kesişiminde kalan alanda ise ters eğimde beşik çatı şeklinde cam tavan uygulamamızı gerçekleştirdik. Böylelikle yağışlı havalarda dahi cam tavanın altında vakit geçirirken gökyüzün seyrine doyum olmayacaktır. Aynı zamanda her daim mekan ışık alacağı için kullanım açısından daha ferah bir ortam sunulmaktadır. Bu bağlamda keyifli bir mekanın oluşumuna katkımız olmasının mutluluğunu ve haklı gururunu yaşamaktayız. Buradan okurlarımıza bize ulaştıkları takdirde istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yurt içi ve yurt dışı olarak her şekilde, her yerde yardımcı olabileceğimizi belirtmek istiyorum.”