Gaziantep Havalimanı, 67.085 m² büyüklüğünde, altı adet yolcu köprülü modern terminal binası ile yılda 5.000.000 yolcu kapasitesine ulaştı. Gaziantep Havalimanı, yeni terminal binası ile kapasitesini artırarak elektrikli araçların şarj olabileceği 2064 araç kapasiteli otoparka da sahip olacak.

Bugüne kadar birçok önemli havalimanı projesine çözüm sunan Aldağ, Gaziantep havalimanında yenilikçi iklimlendirme teknolojileriyle beklentileri üst düzeyde karşılayabilecek. Gaziantep Havalimanı’nda kullanılacak ALDAĞ’ın ve CIAT’ın cihazlarında enerji verimliliği üst düzeyde gözetilmesiyle iklim ve çevre dostu kimlikleriyle öne çıkıyor. Bu proje için üretilen klima santrallerinin öne çıkan özelliği 4.200–26.300 m³/h hava debisi aralığında, plakalı ısı geri kazanım üniteli ve sağlıklı iç hava kalitesini sağlamak üzere yüzde 100 taze havayla çalışabilir olması. Aldağ’ın güçlü ürün gruplarından fancoil ailesine ait; 2–7 kW soğutma kapasitesi aralığında gizli tavan tipi, 17 kW soğutma kapasitesine sahip yüksek basınçlı ve 2,75– 6,49 kW soğutma kapasitesi aralığında 4 yöne üflemeli fancoiller, istenen koşullara sahip ısıtılmış veya soğutulmuş havayı yeni terminal binasına aktaracak. 

AKUSTİK KONFOR

Aldağ fancoil cihazlarının tasarımında sadece ısıl konfor değil, akustik konfora da büyük önem verilmektedir. Aldağ fancoil cihazlarının yüksek prestije sahip yapılarda tercih edilme sebeplerinden biri de sessiz çalışma özelliğidir. 5.000– 36.000 m3/h hava debisi aralığında hücreli aspiratör ve vantilatörler, 1500 m3/h debisine sahip 6 kW kapasiteli kanal tipi ısıtıcılar, aksiyel ve çatı tipi fanlar, bu projede yine Aldağ markasını taşıyan iklimlendirme çözümleri arasında yer alıyor. Bu cihaz gruplarında da Aldağ kalite hedefleri arasında yer alan enerji verimliliği ve akustik konfor, iklimlendirme sistem çözümlerini bütünleşik hale getiriyor.

YÜKSEK VERİMLİLİĞE SAHİP

Yenilenen Gaziantep Havalimanı’nda ihtiyaç duyulan soğutma gruplarında da, Aldağ güvencesi ile sunulan, küresel pazarın lideri CIAT tercih edildi. CIAT’ın Eurovent belgesine sahip olan CIAT POWERCIAT serisi hava soğutmalı paket soğutma grupları,
EcoDesign yönetmeliğine uygun. Bu yönetmeliğin gerekliliklerini üst düzeyde karşılayan CIAT POWERCIAT serisi hava soğutmalı paket soğutma grupları, -20 °C ile +55 °C arasında çalışma aralığına sahip. 

Yüksek verimliliğe sahip Shell&tube evaporatörü, alüminyum mikro-kanallı kondenseri ile 4.5'e kadar SEER, 6.3'e kadar SEPR verimlilik değerlerine ulaşarak düşük işletme maliyeti avantajı sunan POWERCIAT’ın öne çıkan bir diğer özelliği olan kompakt yapısı ve sessiz çalışmasıyla da avantaj sunuyor. Ürün bu özellikleriyle kategorisinde tercih seçeneklerinin ilk sırasında yer alıyor.