Türk firması YDA Group tarafından Kazakistan'da inşa edilen Türkistan Bölge Hastanesi'nin 2022'de tamamlanması hedefleniyor.

YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI, 300 ÇALIŞAN GÖREV ALIYOR

İnşaat çalışmaları ve projeyle ilgili AA muhabirine bilgiler veren Türkistan Bölge Hastanesi Proje Müdürü Akay Bulut, projeye Eylül 2020'de başlandığını, kaba inşaatın yüzde 80'inin tamamlandığını ve  yapımın 300 çalışanla devam ettiğini söyledi.

"2022'DE TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Projenin plan ve program doğrultusunda, aksamadan sürdüğünü aktaran Bulut,  "Kovid-19 salgınından kaynaklı zorlu çalışma şartlarına rağmen projeyi planlanan tarihte yetiştirmek için büyük bir çabayla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hastanemizi, Temmuz 2022 yılının ikinci yarısında bitirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"ÜLKEDEKİ EN MODERN HASTANE OLACAK"

Hastanenin çok fonksiyonlu olacağını, 766 yatak kapasitesinin bulunacağını aktaran Bulut, projenin tamamlandığında Kazakistan'daki en modern hastane olacağının altını çizdi.

Bölgenin sağlık altyapısını ve konforunu değiştireceğini, bölgedeki tüm sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede olacağını ifade eden Bulut, "Buraya gelen bir hastanın başka bir hastaneye sevk edilmesine gerek kalmayacak." dedi.

Bulut, YDA Group olarak uluslararası normlara göre Türkistan Bölge Hastanesi, 1147 yataklı Nur-Sultan Şehri Astana Tıp Üniversitesi Hastanesi, 623 yataklı Petropavlovsk Bölge Hastanesi, 530 yataklı Kostanay Bölge Hastanesi olmak üzere 4 hastane projesinin yapımına devam ettiklerini ve ülkede sağlık alanındaki yatırımlarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi. (AA)