Yavuzlar Alüminyum Genel Müdür Yardımcısı Nusret Yavuz, yeni yatırımları hakkında bilgi verdi.

Yavuzlar Alüminyum yakın zamanda Gebze’de yer alan yeni fabrikasına taşındı. Bu yatırımınızın detaylarını öğrenebilir miyiz?

Bizler son yıllarda zaten makine ve mevcut hatları iyileştirici yatırımları yapıyorduk. Yavuzlar Alüminyum olarak bu yıla kadar üç farklı tesiste faaliyet gösteriyorduk, bu durum üretimi kontrol etmemizi zorlaştırıyordu. Yeni yatırımımızla birlikte bu yılın başında Gebze’de yer alan yeni fabrikamıza taşındık. Aynı zamanda üretimimizi daha da güçlendirecek ve verimliliği artıracak yeni teknolojilere yatırım yaptık. Toz boya hattımızı yeniden kurduk. Son teknoloji tabanca ve kabin sistemleriyle mevcut kaplama kalitemizi daha da yukarılara taşımayı başardık. Alüminyum profilin tüm üretim aşamalarını gerçekleştiren entegre bir kuruluş haline gelmiş olan fabrikamızın kapasitesinden bahsetmek gerekirse; 6 ve 7 inç olmak üzere iki ekstrüzyon hattımızda 11 bin ton/yıl profil üretimi, elektrostatik toz boyahanemizde 7 bin ton/yıl profil boyama , kalıphanemizde 60 adet/ay kalıp yapabilmekteyiz. Yine bünyemizde bulunan mekanik işlem atölyemizde müşteri taleplerine göre profil üzerinde delme, kesme, mekanik işlem de gerçekleştiriyoruz. Buna ilaveten bu yılın üçüncü çeyreğinde eloksal kaplama yatırımımızı yaptık, şu an montajı devam ediyor. Eloksal kaplama hattımızı 2019 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Yıllık kapasitesi 5 bin ton olacak.


Eloksal hattı yatırımınız ile neyi hedefliyorsunuz?


Bugüne kadar eloksal satışımız vardı; ancak bu toplam satışın içerisinde çok büyük bir orana sahip değildi. Çünkü fason olarak yaptırıyorduk. Bu da kontrol ve termin sıkıntısı yaratıyordu. Reklam, aydınlatma, dış cephe gibi hitap ettiğimiz ve bundan sonraki süreçte hedeflediğimiz sektörlere daha rahat ulaşabilmek adına kendi bünyemizde eloksal hattını kurmamız kaçınılmaz hale geldi. Eloksal kaplamayı kendi bünyemizde yapmamız hem ürün kalitesine hem de satışlarımıza olumlu yansıyacaktır.


Farklı sektörlere oldukça  geniş bir yelpazede hizmet veriyorsunuz. Çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?


Alüminyum çok geniş bir alanda kullanılıyor. Yavuzlar Alüminyum olarak otomotiv, aydınlatma, sanayi, gölgelendirme, ısıtma-soğutma, mobilya, dış cephe, iç mimari başta olmak üzere yaklaşık 30’un üzerinde sektörün ihtiyacına cevap veriyoruz. Bünyemizde 5 bine yakın kalıp bulunuyor. Bu kalıpların bir çoğu özel olup müşterilerimizin talepleri doğrultusunda hazırladığımız kalıplardır. Bizim çalışma prensibimiz tamamen butik işler üzerine. Üretiminde alüminyum profil kullanan uygulamacı tabir ettiğimiz müşteriler bizim ağırlıklı portföyümüzü oluşturmakta olup bunun yanında standart profiller de üretim gamımızda bulunmakta. Özellikle müşteriden gelen kalıp taleplerine çok hızlı cevap veren dinamik bir ekibimiz var. Kalıpları hızlıca yapıp, yapılan kalıbın profil üretimini müşterinin istediği termine yetiştirmekte iddialı bir firmayız. Örneğin hastane, okul, AVM, ofis gibi projeler için iç aydınlatmada kullanılan profilleri müşterilerimize temin ediyoruz. Bu alanda oldukça geniş bir ürün gamımız var.  İstanbul Anadolu yakasında bulunan iki satış mağazamızla tüm Türkiye’ye profil, kompozit panel ve yan ürünlerinin perakende satışını yapıyoruz.

Bağlantı profilleri, cam balkon profilleri, cephe giydirme profilleri, denizlik profilleri, yalıtımlı ve yalıtımsız sistem serisi profiller,  E-60 serisi profiller, fotosel kapı profilleri, granit cephe profilleri, kapı kasası profilleri, kepenk profilleri, küpeşte profilleri, menfez profilleri, mobilya profilleri, mutfak dolap profilleri, ofis bölme profilleri, otomatik panjur profilleri, polikarbon ve çatı profilleri, PVC yardımcıprofilleri, reklam ve dekorasyon profilleri, sineklik ve aksesuar profilleri, soğutucu profilleri, standart profiller, sürme serisi profiller, tente profilleri diğer çalışmalarımız. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun özel çözümlerde sunuyoruz.


Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

Bugüne kadar birçok ofis, hastane, kamu binası projelerinde ürün ve sistemlerimiz kullanıldı. Bu projeler arasında yapımı devam eden Giresun’daki yeni devlet hastanesi projesinin dış cephe ve kapı kasalarında ürünlerimiz kullanıldı. Şile’de yapılmakta olan devlet hastenesinde de ürünlerimiz kullanılıyor. Özellikle son yıllarda Ankara’daki birçok yüksek katlı konut ve iş merkezi projelerinde sistemlerimiz kullanıldı. TSE belgesine sahip dış cephe sistemlerimiz hava geçirgenlik, su geçirimsizlik, rüzgar dayanımı gibi birçok testten geçmiş olup yapılarda istenen performans testlerinden başarıyla geçmiştir. Hem ürün hem de hizmet kalitemizle ürünlerimiz projelerde tercih ediliyor.