İnşaat sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Torkam Holding’in en önemli projelerinden biri de Torkam E5. E5 Karayoluna Cephe Sefaköy Florya aksında, 234 adet 1+1, 2+1, 3+1 rezidans daireler ve 117 birleştirilebilir ofis ile 310 adet ticari üniteden oluşan proje hakkında, Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli ile konuştuk. 

Torkam Holding’in hem yurt içinde hem de yurt dışında başarılı çalışmalara imza atıyor. Bu başarınızı neye borçlusunuz?   

Ülkemizde elde ettiğimiz deneyimi yurt dışına ihraç ediyoruz. Liyakate önem veriyoruz ve çok çalışıyoruz.

Torkam E5 birçok yönüyle öne çıkan projeler arasında yer alıyor. Projenin özellikleri nedir?

İstanbul’un en önemli karayolu olan E5 Karayoluna Cephe Sefaköy Florya aksında, 234 adet 1+1, 2+1, 3+1 rezidans daireler ve 117 birleştirilebilir ofis ile 310 adet ticari üniteden oluşan Torkam E5 projemiz bulunmaktadır.  Torkam E5 projemiz İstanbul E5 Karayoluna Cephe Sefaköy Florya aksında yer almaktadır. Arsamız Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Hasılat Paylaşımı kapsamında şirketimiz tarafından alınmıştır. Torkam E5 projemiz 234 rezidans, 117 Flexi sistem ofis ve transfer katında 123, E5 katında 62, metro katında 124 olmak üzere 310 adet ticari ünite bulunmaktadır. Proje yatay mimari anlayışı ile projelendirilmiştir. Projemizde rezidanslarda yüzde 50, transfer katında bulunan ticari ünitelerde yüzde 87 oranında satış rakamına ulaşılmıştır.  E5 Cadde ve metro dükkanlarını 19 Temmuz tarihinde fırsat eşitliği için, teminatını yatıran herkesin katılabileceği açık artırmada ilk defa satışa sunacağız. Daha önce transfer katı için düzenlediğimiz açık artırmada dükkan alan müşterilerimiz yaklaşık yüzde 50 oranında prim elde ettiler, aynı kazancı yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcıların da kazanması arzusundayız.

Projede peyzaj, havuz gibi yeşil alan çalışmaları kapsamında neler yapılacak?

Torkam E5 projemizin bütünsellik ve proje özelliklerini yansıtan süs havuzları ve diğer peyzaj bitkilendirilmesi planlanmaktadır. 
Torkam E5 projesinde kullanacağınız yapı malzemelerinin tercihinde kriteriniz ne oldu?
Projemizin kullanılacak malzemelerde ana kriterimiz, estetik ve kullanım kolaylığı sağlayan, dayanıklı, Toplu Konut İdaresince ve kamu kurum, kuruluşlarından kullanılabilir onayı alınmış Türk ve ISO normlarına uygun malzemeler tercih ediyoruz.